Браво, Брава или Мареа, има ли някой такава да се пробвам
ако твойта кола не е барана ше те отупат - JTDто от 105 става около 130-140 коня
"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
и мойта има 5 предавки, само дето върти до към 6700-7000 оборота, а не до 4000, много ми е интересно JTD с чип как върви, ама явно няма такова във форума
Ако дизелака е с чип силно ме съмнява да е само до 4000 оборота. И друго нещо ако бензина стига максималния си въртящ момент и конски сили на 6500-7000 оборота там не знам колко е точно то дизела го прави същото на тея 4000 оборота така че, това че дизела забива на 4000 оборота не е критерий след като на тез обороти има най-висок въртящ момент и конски сили.
Колега, аз сам твоя човек.Браво 99 г. 1.9 ЖТД с чип тунинг. Това за 4000 оборота не е така както си го представяш.Имам чувството, че колата има два хода на педала на газта, а именно до половината и след половината.Когато карам примерно с 3000 оборота и настъпя рязко до долу не спира да наема докато не отнема газта...Това е на първо впечатление едва 550 км имам изминати с нея.Твоята с какъв ДВГ е?Поздрави!П.П. Няма ли друг колега с чипосан дизел?
"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
да, ама това, че мощността няма значение, а важен е само въртящия момент, не е вярно! мощността е производна на въртящия момент и оборотите. тоест, ако имаме еднакъв въртящ момент, но постиган при различни обороти по-мощна ще е колата, постигаща максималния си въртящ момент при по-високи обороти. най-ясно става това при сравнението на бензинови и дизелови двигатели - там ясно се вижда, че дизеловите въпреки огромните си въртящи моменти постигат сравнително скромни мощности в сравн. с бензиновите, точно поради факта, че достигат макс. върт. момент на много по-ниски обороти от бензиновите двигатели.
"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
да, ама това, че мощността няма значение, а важен е само въртящия момент, не е вярно! мощността е производна на въртящия момент и оборотите. тоест, ако имаме еднакъв въртящ момент, но постиган при различни обороти по-мощна ще е колата, постигаща максималния си въртящ момент при по-високи обороти. най-ясно става това при сравнението на бензинови и дизелови двигатели - там ясно се вижда, че дизеловите въпреки огромните си въртящи моменти постигат сравнително скромни мощности в сравн. с бензиновите, точно поради факта, че достигат макс. върт. момент на много по-ниски обороти от бензиновите двигатели.
Аз изобщо не претендирам за познания в тази област - доста далеч е от това в което съм специалист. Просто си мисля, че има доста логика в това обяснение и е удачно да пусна линка за да бъде прочетен от колегите.
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар