dabadaba написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo 1.6 ще припада
Collapse
X
-
-
BO написа:Някъде в нета имаше статия, но не мога да се сетя за модела - Фиат или Алфа беше, с 2.4жтд двигател, та на 250к километра изкара повече коне от на 5к.
Коментар
-
uBaHoBB написа:BO написа:Някъде в нета имаше статия, но не мога да се сетя за модела - Фиат или Алфа беше, с 2.4жтд двигател, та на 250к километра изкара повече коне от на 5к.F.I.A.T-fix it again tomorrow xaxaxaxa
Коментар
-
wizard88 написа:uBaHoBB написа:BO написа:Някъде в нета имаше статия, но не мога да се сетя за модела - Фиат или Алфа беше, с 2.4жтд двигател, та на 250к километра изкара повече коне от на 5к.
Коментар
-
uBaHoBB написа:Лошото е, че има колеги, които започват да си фантазират, че колите им били уникално запазени и вървели страхотно и т.н., започват да си мислят, че са си купили най-хубавата кола на света и прочие... Тук имам предвид точно 1 колега, който май в тая тема не е писал и не искам да го споменавам, но по-наблюдателните ще се сетят за кого говоря.
Коментар
-
Stann написа:uBaHoBB написа:Лошото е, че има колеги, които започват да си фантазират, че колите им били уникално запазени и вървели страхотно и т.н., започват да си мислят, че са си купили най-хубавата кола на света и прочие... Тук имам предвид точно 1 колега, който май в тая тема не е писал и не искам да го споменавам, но по-наблюдателните ще се сетят за кого говоря.
Коментар
-
Знам, че не съм аз ама нямаше как да не се обадя :д иначе моята си върви с 200 минимум. 200, щото като пече и не се вижда какво пише на скоростомера, а само той е с най-ниската яркост. Иначе при по-тъмно време се кара със 100, вдигал съм веднъж 120 и намалих заради един баварец :D ама то и не е хубаво много да се бърза с такива коли де.
Коментар
-
Аз Фиата много го настъпвах. Правил съм му всякакви скоростни тестове. Пробвал съм го до колко върви на всички предавки. Определено с тези коли си е опасно. Карал съм със 190 на 4-та (това й беше максимума на тая предавка, а за 5-та нямаше място) по 1 междуселски път, приличащ на швейцарско сирене. После си дадох сметка, че при тая скорост и тия кратери, можеше да се хвърля някъде, но в онзи момент не мислиш, а само искаш да раздаваш пълна гас.Иначе Реното не го мъча. Повече от 140 не съм го карал. И 1 път му пробвах прекъсвача, че ми беше интересно къде е. Е, на 6500 е, не е като Фиата на 7100, но ...
Коментар
-
На двигателите с ECU (компютър) има софтуерно ограничение на оборотите и компютърът ограничава достъпа на гориво. С други думи, както е при мен на Реното на 6500 оборота прекъсвача, колата развива тези обороти и колкото и газ да подавам, все тая. При Фиата на първа правех 60 км/ч при 7100 оборота. И колкото и да държа педала на газта заварен за пода, повече няма да развия от тая скорост, докато не превключа на втора. 190 например ги правех на 4-та при 6700 оборота и колата умираше. Нямаше толкова сила мотора, за да достигне до прекъсвач (7100 оборота) на 4-та. Прекъсвач достигах до 3-та - 140 км/ч при 7100.При карбураторните двигатели мисля, че може да се регулира дроселовата клапа да отваря само до определена степен т.е. дроселовата клапа контролира прекъсвача.
Коментар
-
uBaHoBB написа:Вече само ще четем митове и ще си припомняме славните времена с Браво 1.6. Но и смелчагите с JTD нещо се покриха. Нека излезе някое Браво JTD и да ступа тая Хонда, ако все още са останали стокови такива, щото ако не са сток, ще трябва телескоп за Хондата. Имаше преди 1 колега с едно чипосано Пунто JTD Mk2. Той беше доста по гонките. Винаги обаче пускаше и клип за доказателство. Той май шамареше разни ей такива Хонди. Нека се включи той поне, та да ни отсрами.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:uBaHoBB написа:Вече само ще четем митове и ще си припомняме славните времена с Браво 1.6. Но и смелчагите с JTD нещо се покриха. Нека излезе някое Браво JTD и да ступа тая Хонда, ако все още са останали стокови такива, щото ако не са сток, ще трябва телескоп за Хондата. Имаше преди 1 колега с едно чипосано Пунто JTD Mk2. Той беше доста по гонките. Винаги обаче пускаше и клип за доказателство. Той май шамареше разни ей такива Хонди. Нека се включи той поне, та да ни отсрами.
Коментар
-
nsn написа:Ако колегата е навит срещу жтд(чипнато) да пише и ще се разберем за гонка,така че с жтд-тата не сме се покрили-просто колегата иска едноишес.Между другото в четвъртък след 17:00 ако има някой за гонки може да ги преборим(за София става въпрос)punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар