И всепак някой няма ли да каже къде се намира Атолука
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предложение за среща в местността Атолука - 4-5 Ноември.
Collapse
X
-
peho написа:И всепак някой няма ли да каже къде се намира Атолука
Коментар
-
Те тука е на 2 км. от село Равногор (по изследване на НАСА е с наи-чистия въздух на балканския полуостров)http://bgmaps.com/map.asp?sid=25bfdb...CE%D0&plz=4582Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
fhh
Ами от Атолука до Пещера са по-скоро около 28 км. понеже няма пряк път, трябва да минеш през Брацигово. Е ама мисля, че не е проблем. :D
Коментар
-
И ние сме там, ако не ни мине котка пътСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
fhh
Mitko написа:fhh написа:Ами от Атолука до Пещера са по-скоро около 28 км. понеже няма пряк път, трябва да минеш през Брацигово. Е ама мисля, че не е проблем. :D
Коментар
-
fhh
matey написа:ffh,доведи двете каки.Киро се снима с тях, а аз не можах.
Коментар
-
fhh написа:Ами от Атолука до Пещера са по-скоро около 28 км. понеже няма пряк път, трябва да минеш през Брацигово. Е ама мисля, че не е проблем. :D
Коментар
-
fhh
kiler_4o написа:fhh написа:Ами от Атолука до Пещера са по-скоро около 28 км. понеже няма пряк път, трябва да минеш през Брацигово. Е ама мисля, че не е проблем. :D
Коментар
-
x 1/9 написа:Малко офтопик Знаете ли от къде идва името ма местността ??? легендата е много интересна !........Та имало едно време един бей ! ама баш бей бил този и си имал кон. Същински Ат.. невиждан бил конят му. Минал бея през баира и се спрял да почине, завел коня до изовра да пие .... Коня пил и умрял. Водата била толкова студена че гътнала добичето на място.И от тогава в чест на тази случка местността се казва Атолука. Така ми предадоха легендата така ви я предавам и азСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
-лук (-лък, -лик и т.н.) е наставка в турския език, показваща място. ето ви по-разбираем пример: комшу - съсед; комшулук - близката махалаТака че атлук (или атолук) - място, където се сбират конете Ако има някой по-разбиращ (имам предвид да му е майчин език) - нека каже дали е така.Аз така го разтълкувах с оскъдните си познания по комшийски език
Коментар
-
Immortal написа:-лук (-лък, -лик и т.н.) е наставка в турския език, показваща място. ето ви по-разбираем пример: комшу - съсед; комшулук - близката махалаТака че атлук (или атолук) - място, където се сбират конете Ако има някой по-разбиращ (имам предвид да му е майчин език) - нека каже дали е така.Аз така го разтълкувах с оскъдните си познания по комшийски езикlancia Zeta 2.0 turbo HL /чип-тунинг от TECNOTEMARACING, 16'джанти MELBER, EIBACH окачване , REMUS ауспух
ех' FIAT Bertone X 1/9 - 1500 - 5 speed '82 June
Lanchia Dedra 1600 i.e -пенсионирана
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар