Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пролетна среща на fiat-bg.org

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kik73bg написа:
    .........почвам да си мисля,че всеки си търси причина за да не дойде
    Колега мисля, че коментара ти е неуместен защото ако не ми се идваше нито щях да гласувам в анкетата, нито щях да пусна каквото и да е мнение в тази тема. Но няма значение, аз може и да не успея да се добера до Батак, но ще видим колко от тия дето се пънете толкова ще отидете!!!!!

Коментар

Първо да питам, не е ли малко раночко края на март за пролетна среща? Не е ли по-добре да се постопли малко, да се пораззелени?Второ да питам тази среща не е малко дескриминираща, наистина? Хората от Североизточна България (Русе, Добрич, Варна) както и от Бургас са най-прецакани при една евентуална среща в Батак. Според мен, ако се избере например един Троян е много по-добре. Ще е по-справедливо. То вярно, че в София и Пловдив е най-многобройната агитка на форума, но пък тогава в анкетата трябваше да се пита къде да е мястото на обединената среща на София и Пловдив?

Коментар

Аз да се включа, защото съм може би човека, който почти не пропуска среща, където и да е тя. Правили сме мини среща и в Гърция, в Кавала, и то с хора от северна България - Плевен и Варна. Аз лично поне тръгнах специално за това натам.Уж сте почитатели на автомобилите, а се плашите от шофиране ли, кво?Значи сте готови да дойдете на около 200 км, а на 400 - не? Помислете малко колко ще ви е разликата в парите - 400 км в повече (отиване и връщане) са грубо казано 30 литра гориво. Преценете си при сегашните цени на горивата за каква разлика става въпрос - ако сте на газ - за около 25 лв, ако сте на бензин - за около 50 лв.При условие, че хотелите в центъра на България са по-скъпи (а то е така), то разликата финансово ще се окаже незначителна в крайна сметка.По-дългото пътуване уморява повече, но пък е и по-весело, ако се движите няколко коли пакет.За по-новите членове на форума да припомня, че сме правили няколко срещи вече все в центъра на България - включително и в Габрово и м.Узана, В.Търново (няколко пъти), яз.Копринка (два пъти).Разстоянието не е от такова значение, ако човек има желание. Затова и срещата се организира от 2,5 месеца по-рано - за да има човек време за подготовка.Всеки си знае джоба, разбира се, от опит знам, че една такава двудневна среща коства на семейния бюджет почти винаги около 200 лв (за двама). Това не са малко пари, но има начини да се икономиса значителна част от тях:-Доста колеги спят на палатка, а не в хотела (това май няма да е много подходящо за края на март, брррр);-Един колега редовно си спи в колата (той си знае )-Няколко колеги се комбинират, идват с една кола и си поделят разходите за пътя и т.н.-За носенето на храна и алкохол всеки си го знае Мен лично пък не ме кефи срещата да е близо до нас. Голяма част от удоволствието е самото пътуване.Като стана дума за центъра на България - ето къде е (в м.Узана край Габрово):(Разпозналите се лица да почерпят )

Коментар

И аз съм на мнението на Immortal. Да пребродиш родината ни дори по диагонал и обратно са има-няма 150 лв. Бих отишъл на срещата независимо къде ще се проведе, стига да не ми изникне някоя командировка или да не съвпадне с някое състезание от календара на Киокушин карате - България, както често се получава. А иначе и аз съм на мнение, че ако се изчака още малко (например средата на април), е много по-вероятно да хванем истинско пролетно време.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ето и малко справка за разстоянията до двете дестинации:Русе - Батак 353 <-> Русе - Габрово 150Варна - Батак 456 <-> Варна - Габрово 265Бургас - Батак 346 <-> Бургас - Габрово 237Кюстендил - Батак 231 <-> Кюстендил - Габрово 300Благоевград - Батак 150 <->Благоевград - Габрово 310Хасково - Батак 136 <-> Хасково - Габрово 144Видин - Батак 362 <-> Видин - Габрово 337София - Батак 147 <->София - Габрово 206Вижда се, че във всички случаи ще има недоволни. Вижда се още, че разликите не са чак толкова фатални. (Изключение правят Варна, ама те пък си имат море )Данните са от bgmaps.com, като съм избрал най-бърз маршрут, а не най-кратък.

Коментар

Колеги, за съжаление НИКОГА не можем да угодим на всички желаещи да посетят срещата.За това и се правят по няколко срещи в годината (обикновено пролетна и есенна, плюс Италфест) и се стараем да са все на различни места, именно за да обхванем по-голям брой постетители ОБЩО.Под общо разбирайте - на една среща ще присъстват едни хора, на друга среща други хора, а естествено ще има и "обичайни заподозрени".На тази среща няма да можете да дойдете - ще дойдете на следващата, която ще е по-близо до вас, но пък по-далече от други, които обаче няма да присъстват на нея и така поне малко ще се задоволи общото желание за среща... подчертавам ОБЩОТО!!!

Коментар

Kuku написа:
                Колеги, за съжаление НИКОГА не можем
                и това е вярно
                TD_100, че е кръгло число.

Коментар

100 километра отгоре - са между 12 и 24 да кажем лева отгоре в двете посоки. за воаяжа.Несериозно е това да е аргумент.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Immortal написа:
                    Ето и малко справка за разстоянията до двете дестинации:Бургас - Батак 346 <-> Бургас - Габрово 150Данните са от bgmaps.com, като съм избрал най-бърз маршрут, а не най-кратък.
                    Е това малко ме съмнява,явно си допуснал грешка тук.А иначе си признавам че се разпознах,ще почерпя,ама трябва да дойдеш тук( та да видиш как посрещат комшиите ).

Коментар

Поправих се - 237 км е Бургас-Габрово...

Коментар

Хайде в Пловдив де!
                        ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

последно срещата не беше ли за 24,25,26 Април,щото чета няколко мнениа и се говори за средата на Марта иначе на хората на които им е далече ( Уточненото Място) да не идват аз лично имам намерения да отида
                          Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                          Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                          Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                          Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

27, 28, 29 МАРТ. (петък, събота и неделя).Предполагам, че основната среща ще е в събота, а другите два дни са за пътуване (както обикновено).

Коментар

Напално съм съгласен с колегата от Ямбол че разстоянието се компенсира с цената на нощувкатаАз вече гласувах за Батак и страшно много ми се идва но има голяма вероятност да не доида Причината не е нито в мястото нито в разтоянието а в датата За мое голямо сажаление тя съвпада с първия кръг от БШТА който ще е в Търново а там няма как да не съмМного ми се искаше някакси везните да се наклонят кьм Габрово за да мога да дойда поне на веселбата вечерта
                              FIAT uno 1.0Fire 45hp

Аск "Vromos"- Бургас

Коментар

Айде и аз за батак!Ама ако дойда с ланчията нали нема ме изгоните
                                Bravo 1.2 16v
                                Lancia Dedra 1.8 16v
                                Suzuki GSXR250R

Коментар

Working...
                                X