Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

29.06 последен мирен протест. 11.07 въстание започва

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

29.06 последен мирен протест. 11.07 въстание започва

Днес на 24.06.08 в централната емисия отново с 13 % казаха че ще се увелеличават цените на парното и елктрото снабдяването .................. Казвам ви ще се обеся на собственият си колан, защото даже пари за "едни свестни гащи" не останаха. Егати живота........Ето защо трябва да се борим, и така упорито ви го повтарям. Те ни се подиграват, и смея да твърдя че всеки, позволил си да говори такива абсурдни и смехотворни глупости - си проси разпъването на кръст от собствените си избиратели. Най-малкото досега е било така ,ако не искате да се повтори 1996 година трябва да сме сплотени и на време да спрем този АД. Моля отново всички да помогнат да разпространим идеята и петицията ни. Последен мирен протест - 29 Юни. Първият протест с блокиране на пътища в страната 11 Юли Където надявам се всички колеги от градовете ще се включат и преградят основни транспортни линии .Включете се, за да бъдем истинско гражданско общество с позиция по въпроса ,вече показахме на песимистите какво правим с желание. Нека всички скиптично настроени се присъединят към идеята. Сега е момента!
    ЕК даде зелена светлина за намаляване на акцизите върху гориватаСтанишев отказа, парите му трябвали за пътища Европейската комисия няма да пречи на националните правителства да намаляват акцизите върху горивата или да облагат с данъци нарасналите печалби на енергийните компании. Това заяви вчера председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, предаде Асошиейтед прес. На двудневното заседание на Съвета на ЕС Барозу предупреди, че стремителното нарастване на цените на храните и горивата създават "нов вид бедност". В изказването си рано тази сутрин председателят на еврокомисията подчерта, че Европа трябва да предложи реална помощ на хората, които страдат от това най-голямо повишаване на разходите за храна и енергия. Въпреки зелената светлина за акцизите, която ЕК дава, българският премиер Сергей Станишев съобщи, че правителството няма да намали ДДС и акцизите върху горивата. Станишев, който участва на заседанието на Съвета на ЕС обяви, че нивата на акцизите и данъците върху горивата са под тези в ЕС и че парите са нужни за строителство на магистрали, пречиствателни станции и училища. Според него няма резон да се намалява ДДС на горивата, а не на лекарствата за пенсионерите или детските стоки. ЕС трябвало да търси "по-устойчиво ценово равнище и механизми, които да не позволяват шокове".Италия стана първата страна в Евросъюза, която представи пакет от мерки за смекчаване влиянието на цените на петрола върху гражданите и понижаване цените на горивата. Държавата въведе т. нар. "данък Робин Худ" върху печалбите на петролните компании. Това съобщи "Уолстрийт джърнъл". Приетите мерки са свързани с проектобюджета на страната и са предназначени за контрол на бюджетния дефицит.
    Цената на барел нефт падна за седмица с 10$, цените не помръднаха!След седмица се качиха с 15$, цените скочиха в същият миг.Европа дава зелена светлина за премахване на акциза - Станишев отказва , защото ще прави отново инфраструктура?????Цените на всички стоки и услуги се покачиха от началото на 2007, заплатите ни никой не помни от кога не са вдигани ?Цените на доста от стоките надминаха европейските, като по качествени ли???България е най-бедната страна в Европа (лошото е - че не е само в Европа)!От 1 Юни цените скочиха средно с 14% освен за електо и за всичко останалоОт 1 Юли ще скочат отново, защото???Не бъди остроумен - бъди разумен и се включи!Ела на 29.06.08 заради себе си, и живота който НЕискаш да водиш!Време е да кажеш НЕ на всички тези безумици![/size]Ето го и новият ни маршрут.Ето го и нашето ново мото ,скоро и табели с конкретната дата.Ето колко сме когато се решим...15.06.08

Преживяхме Жан Виденов... и Станишев ще го преживеем, не бойте се.Само че след Виденов хората избираха разумно, а сега... гледайте кво стана в Казанлък - комунягите пак спечелиха...Тоз народ заслужава бензин 10 лева и хляб 5 лева, тогава може и да му дойде акъла...Въпреки това съм ПРОТИВ блокирането на пътища, щото с това няма да се попречи на властимащите, а на обикновените хора, които се опитват да изкарат някой лев.Блокирайте Парламента и Правителството, да не могат да мръднат на никъде. Блокирайте и входовете и изходите на Лукойл Нефтохим, да загубят няколко милиона за една седмица. Тогава ще ги видим.Ама за какво да блокирам пътя Ямбол-Сливен примерно?

Коментар

Колега ,като цяло съм съгласен и съпричастен със всичко което се опитвате да направите. Едно обаче не ми става ясно. Защо си мислите че запушването на пътищата и обиколките из столицата и страната ще накарат някой да промени нещо. Това ще накара куп работодатели да одрежат от надника на обикновения работник като мен и вас защото стоката му не е стигнала до където трябва на време и др. Според мен ако нещо трябва да се прави е не да се пречи на обикновения гражданин който ще трябва да се чуди как да стигне до работа при тези протести ,а да се покаже директно на власт имащите че те реално нямат власт а просто трябва да се грижат за нашия по добър живот и финанси защото парите са наши а те ги управляват.Това е като баща който определя колко пари да даде на сина си за училище и колко да остави за себе си и да се накърка в местната кръчма.Мисля че всички знаят колко остават за "сина" в тази държава. Един масов протест пред парламента няма да им навреди. Освен че ще имат един почивен ден в повече със сигурност ще се вдигне много повече дандания отколкото ако се протестира със спрени коли по улиците или шофиране в колони по маршрут. После само ще чуем по новините /няколко десетки граждани протестираха и днес по улиците със запалени светлини и натиснати клаксони.За съжалени обаче освен мърморене за създалото се задръстване друго родните ни политици не направиха по случая/. Според мен трябва да се действа по уверено а не отново да се чака да ни хвърлят прах в очите. Яд ме е че съм на 25г и работя всеки божи ден като роб и немога да си позволя да оцъствам от работа ,поради простата причина че цените са космически ,за да присъствам на подобен протест. Според мен грешим заради мекия тон с който им напомняме кои сме ние и кои са те. В крайна сметка всички сме граждани на една държава а политиците са нашите "икономи и камериерки" които трябва да се грижат за парите ни и за добре изгладените ризи, само дето от как помня в тази държава е обратното.
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Както беше казал Трифонов в едно предаване - В България има едно сакрално място, площада пред парламента, съберат ли се там 10 000 човека да си пожелаят нещо - и се сбъдва.

Коментар

ls1 написа:
          Както беше казал Трифонов в едно предаване - В България има едно сакрално място, площада пред парламента, съберат ли се там 10 000 човека да си пожелаят нещо - и се сбъдва.
          Е тука е истината... Има едни 240 кратуни за трошене като начало... Когато и да се направи - все ще е късно и все ще има защо!
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

ls1 написа:
            За 11.07.2008г. е замислено точно това. Друг е въпроса дали ще се осъществи. Смисъл има само и единствено, ако сме повече от 50, повече от 100 автомобила. Затова Шонди иска да ни събере на площад Ал. Невски и ако трябва и обиколки да правим, ако трябва и на паветата да висим. Колко дни учителите седяха на жълтите павета? Как таксиджиите спряха София за 1 ден? Какво постигнаха в крайна сметка?! Почти всичко от исканията си. От нас зависи, ако не ви прави впечатление бензин 3лв. и нафта 3.50лв. към края на тази година, ок не протестирайте. Но въпроса е да не се стига чак дотам.Затова и аз агитирам за 11-ти. Вярно малко е рано и т.н., но е делничен ден и дори на хората движещи се с буркани върху БМВ-та ще им стане малко гадно, защото не могат да стигнат благополучно до НС. Доколкото знам петък е ден за парламентаренден контрол. Нямаше нито един Фиат на 29-ти. Само Ситроен, ФВ, Мерцедес, Ланча няколко коли и оттук оттам някой и друг дочул за нещо. Все пак не протестираме само ние, само в столицата, само в Бълагария. Това е в цяла Европа. Затова Ви приканвам: 11.06.2008г. 08:30ч. ПЛОЩАД АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ. НЕ НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА!НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН! СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!
            Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
            Настояща: VW Polo 1.1i '92

Коментар

А в Бургас дали има организирано нещо?
              Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Ще ходи ли някой от Пловдив натам изобщо? Защото сам не ми се ходи. Ако се съберем 5-10 коли...
                - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

Ако разбера, че утре ще има митинг за свалянето на това правителство ще съм на първия ред. Проблема е, че при такива събирания хората си стояха до колите и нищо не се чуваше. Имах чувството, когато ги видях, че се снима масова сцена на филм...някакво движение по средата и море от спокойствие...на такива мероприятия трябва да се действа.

Коментар

Working...
                  X