Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ОБОБЩЕНИЕ НА ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ОБОБЩЕНИЕ НА ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ

Привет на всички момичета и момчета...... реших да направя нова тема, обобщаваща всичко около мероприятието, тъй като основната тема се разду доста, а и все пак да си обобщим всичко на отделно място...На първо място започвам с благодарностите, като се надявам, да не изтърва някой Бих искал да започна с колегата Илко, без който определено кампанията ако не провалена, то поне щеше да е безумно трудно организирана, бих казал дори невъзможна. Илко, от сърце ти благодаря за всичко, което направи около идеята, за навъртените километри, за времето, отделено по инициативата, за това че стана в 7 часа след дълъг среднощен запоителен купон и мъкна чували с грейки.....за това че излезе в работно време и взе маратонките, за пренасянето им няколко пъти от колата в къщи, после пак в колата......за това че се зае да организираш финансиите по инициативата...за това че изтърка клавиатурата на ПДА-то си да смяташ до стотинка всичко....за това, че дойде да ме вземеш от хотела.....абе за всичко. Искам също така да благодаря на колежката Мая, която направихме луда по задръстванията в София, за това че тя също стана по нощите и кацна в 7.30 на паркинга в Илианци....съжалявам, че преди да се втурна да ти помогна, не се сетих да ти направя една снимка, за да видят всички как една изтънчена дама с финес мъкне огромен чувал с поне 50 грейки....и въпреки, че нямаше как да дойдеш, дойде да ни изпратиш......Искам да благодаря и на колегата Ники / Tornado /, който долетя със скоростта на Ф16 от Казанлък до София, само за да се видим, да остави пакета с дрешки и да ни изпрати.../ нали си е военен, възможно е другарите му да са го спуснали от някой натовски транспортен Б15 /, щото не знам как ми звънна че тръгваш от Казанлък, пък след два часа цъфна на бензиностанцията......- тука може да модерираш Б15, ако греша... /Също така да благодаря и на колегата Blagun, който така и не разбрах на колко години е / хахаха...имаме си закачка /....за това, че дойде за компания с мен, за нещата, които занесе на децата, за големият смях, дето падна / като стана дума, Емо, не можах да намеря млякото с ориз....я си погледни в шапката, ти последен пипа там /....И не на последно място по списъка за персонални благодарности.....едно голямо благодаря на колежката от Враца, която ни събра очите с безумната си красота / май и не само на нас... /, която ни заведе в дома, организира раздаването на дарението, личното дарение от чорапки за всички деца и най-най-вече за това, че отказа да си тръгне, докато всяко дете не си получи подаръчето.....И разбира се най-важното....милиони благодарности на всички момичета и момчета от клуба Фиат / както обяснихме на децата / за това, че взеха идеята на сериозно, подкрепиха я, станаха съпричастни кой с дарение, кой с дрешки, кой с присъствие..........показахме че сме супер обединени и единни, когато го поискаме......Кратка ретроспекция на събитието......Всъщност пропуснах да отбележа в благодарностите институциите, които отговарят за поддръжката на магистралата Хемус.....супер сте хора, за това, в което сте превърнали магистралата...строителна площадка, която а дано за пра-пра внучката ми най-после бъде отворена от-до.......благодаря и на контролните органи, които вместо да висят с радарите при богровите, трябваше да се качат горе и да регулират огромният хаос, който беше настанал.......за неразбралите и невиделите - близо час преход между двата тунела, с поне 5-6 катастрофи, от които две - доста сериозни, с размазани предници.......Срещата беше на претъпканият паркинг на Технополис във Враца, събрахме се около 10-12 човека, пушихме, лафихме си и се отправихме към дома. Бяхме посрещнати мнооого много емоционално от децата. Втурнаха се да носят багажите, помагаха ни, а как ни се радваха, да не ви говоря......разтоварихме всичко, след което директорката ни покани в кабинета си за почерпка. Говорихме си доста, разказа ни много за дома, за 90-годишната му история, за организацията, за реализацията на децата след напускането на дома....откроявам следните интересни неща, като се надявам колегите да допълват пропуснатото...- противно на наложеното мнение сред обществото, че такива домове бълват рецидивисти и престъпници, искам да ви кажа че въпросът въобще не стои така. Засягам деликатна тема с това, което ще кажа, но съм сигурен, че се питате - директорката каза, че в дома има представители на четири етноса - ромчета, българчета, русначета и......допълнете ме колеги.....но това, което вероятно се питате - да кажем съотношение 60/40 - ромчета за българчета....дано не греша. Знаем всички какво е отношението на ромите към децата си и .....а да не говорим.....искам да кажа, че присъствието на ромчета там беше предполагаемо, обаче, кое беше това, което ме порази лично - имаше много хубави дечица, нямащи нищо общо с ромският етнос......българинът винаги се е славил с гостоприемността си и привързаността си към децата, но тук виждам някакво изключение, което не мога да разбера...вероятно е свързано с както казах в една друга тема "страдащото ни и болно общество"...незнам.....мисля, че не е и редно да коментираме това тук........- голяма част от децата, след като напуснат дома, все пак намират някаква реализация в живота. Само ще спомена, че има дете, прието да учи "Гражданска авиация", но не е могло да издържи финансово и прекъснало....имат си юристка....музиканти много / тук да спомена, че бяхме поздравени лично от момче-бивш възпитаник на дома, реализирал се певец със участия в дует с Илия Луков.../....разбира се, има и контингенти на районното управление в града...деца, които някак си бягали и просели пред Била.....мисля, че никой не остана изненадан от това.Дома е в сравнително добро състояние, до колкото може да се очаква от такова учреждение. Има снимки на стаите, столовата......може да се ориентирате сами...Пероналът си се грижи за тях...директорката спомена че всяко дете, което постъпва там, минава през дело в съда за попечителство, а аз се пошегувах, че госпожата сигурно е най-многодетната майка в града.... След срещата в кабинета на директорката, слязохме в столовата на дома, където децата щяха да ни поздравят с програмата си. Тук настъпи един деликатен проблем, за който колегата ви Авео хич не беше подготвен....директорката ме изтъпани пред децата да ги поздравя от наше име и да им кажа нещо за нас....надявам се да не съм плещил много глупости и да съм представил клуба прилично..... Следваше програма с танци, песнички, с колегата Жоро се впечатлихме от доста добре поднесеното рапърско парче от дежата....разбира се и коледни песнички, новогодишни поздравления.....следваха малко общи танци......абе беше супер....След което настана истинската вакханалия в добрият смисъл...като ни накупчиха децата, "-ама къде са подаръците, ама кога ще ги получим..."...-" ехаааа, ти как се казваш, моля те да се запознаем" - и ми протяга ръка....голяма радост беше, голямо подскачане.......определено смятам, че изпълнихме това, за което отидохме - зарадвахме ги много, светнаха им очичките....откроявам една ситуация, която да не кажа ме разстрои....поне 5-6 деца дойдоха с протегнати ръце и искаха да се запознаят с мен, едно от тях обаче ми каза " - батко, искам да се запозная с теб, аз никога не съм се запознавал с никого"......допускам, че може да е преувеличено, но беше някак си много трогващо, и в същото време натъжаващо........хората, които имат деца, мисля че ще разберат......има деца, които на 7-8 години, не са се запознавали още с никого...........и те гледа с едни блеснали очи...тъжна история......Е, разбира се имаше и смях.....колегата Иван с неговото "Дай пет..."... , или пък продължителната разходка с Линеа-та из уличките на Враца...Жоро тества колата, а Иван знае, че си тръгваме и кара ли кара след нас...по едно време зъни и вика " аде бе, ся ше се разхождаме ли, аре си ходим, стана късно".......без въобще да е разбрал, че Жоро шофира и през цялото време се чудели с жена му какво ми става........ .........За съжаление аз си тръгнах доста преди другите, но все пак ме чакаше дълъг път, така че за събитията и преживяванията след това, колегите ще допълват...Помествам ви три снимки, които мисля че обобщават всичко.....всички други останали ще бъдат събрани на едно място и предоставени малко по-късно от колегите Илко или Жоро...както и всички фактури, изчисления, разоди и т.н., които в момента са в Илко...Поздрави на всички момичета и момчета, от клуба Фиат.....

Мисля, че пропусна нещо.... От името на всички деца, получили усмивки за Коледа, и от името на всички колеги, включили се в инициативата, едно огромно БЛАГОДАРЯ на теб, колега Авео, за това, че подхвана тази кампания, зарази всички около себе си с вяра и ентусиазъм, не жали сили, време и средства, за да постигнем това, което виждаме на снимките - щастливи детските лица.П.П. Освен всичко, дължа ти и едно капучино

Коментар

Бог да Ви благослови за доброто дело, момчета и момичета!Вчера дъщеря ми занесе две торби с играчки(нейни и на батко и) в местния такъв дом,но поради карантина госпожата и каза, че не може в момента да и издаде бележка за дарението.И когато дъщеря ми, която е на единадесет каза:"Аз не ги нося, за да ми издадете бележка,а заради децата!",се почувствах най-гордия баща на земята!Казвам го, за да знаете, че се гордея и с Васпо същия начин, макар да не познавам никого лично,и за да знаете, че сте добри хора.Благодаря Ви!

Коментар

Смятам че най-голяма заслуга има Явор (Авео), за инициативата и организацията, след него - Илко (ilkor), за организацията, събирането на парите, набирането и купуването на дрехите и обувките. Също и на Габи и нейната приятелка за чорапките и раздаването на дрехите и обувките, както и играчките.Емо (blagun), за охраната и помоща. Смятам че се погрижихме помоща да стигне при нуждаещите се както никога до сега.Благодарим на всички, които се включиха в тази кампания, наградата са тези усмихнати личица, и едно чувство, което ще ни преследва тази коледа.Благодарим за отзивчивостта, сплотеността, и добрите чувства към тези деца. Вие им помогнахте. Благодарим ви!
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

...ето го и своеобразният поздрав на децата от дома към всички момичета и момчета от нашият клуб. За съжаление в къщи нямам скенер, за това наснимах картичката с апарата...:

Коментар

Още веднъж - благодарности за всички, които се включиха активно в инициативата.Аз съжалявам, че нямаше как да дойда чак до Враца, но вие добре сте ни представили.Поклон!

Коментар

Ето всички документи по дарението:1. Свидетелство за дарение2. Фактури за закупуване на дарението

Коментар

Коментар

Искам да благодаря на Авео за чудесната идея и усилията които положи за реализрането и, на всички дарители, на хората които дойдоха в дома и специално на Габи и Цвети (която дори не беше част от форума тогава - надявам се вече - да е) които измериха обувките и дрехите на всяко дете от дома!Смятам, че Фиат форумът показа истинска съпричастност към съдбата на децата - сираци от този дом.

Коментар

Браво на организаторите Добро дело (съжалявам е не можах да дойда, надявам се следващият път да имам възможност) Дано да има повече хора, които да помагат на децата от тези домове. И да не е само по коледа... Сега ще гледам снимките
                    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Един въпрос...

Радвам се да видя нещо такова в този форум! И искам да попитам - сметката за набиране на средства остава ли същата, защото предполагам, че това няма да е последната кампания на клуба? Би било хубаво, ако инициативата остане постоянна и, примерно, когато се събере определена сума, да се правят такива дарения, независимо по кое време на годината и не непременно във връзка с някакъв празник. Защото празниците си ги създаваме ние!
                      Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                      Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Ами да се надяваме че няма да е последната ...

Коментар

...

Питах,защото нищо не ми пречи да заделям по 5-10-15лв на месец от заплатата и да ги внасям в сметката... Щото съм с малко широки пръсти и ако не ги внасям на момента, ще ги профукам за нещо маловажно
                          Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                          Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Аз лично мисля, че няма човек тук който примерно да му пречи да си заделя по 2лв. от заплата и да се внасят в дадена сметка, за да се виждат повече такива лица!За мен лично е тъпо само по Коледа да се прави..децата цяла година стоят гладни и боси и само 1 път в годината се правят такива инициативи..мисля, че е съвсем възможно с малко повече усилия всеки месец да се правят такива благотворителни акций. Аз лично съм готов и по 10лв. да отделям на месец, вместо да ги похарча за кафета и цигари, а за да зарадвам някое детенце, и поне тук се вижда всичко какво е правено, не като идват някакви по вратата и искат по 2лв. за БЧК, еми аз лично рядко давам пари на такива, защотото знам ли къде отиват и на кого пълня гушата? Затова, ако има повече хора, които искат може да се направи нещо по въпроса за по-чести дарения : )Поздрави.
                            Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Ех,колеги,а представяте ли си какво щеше да стане ако всеки регистриран във форума беше отделил само по 2 лева?Радвам се,че свършихме една добра работа!Дано да не е единичен случай...
                              Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

Working...
                              X