Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА СИРАЦИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА СИРАЦИ

Колеги, коледа наближава, нека направим едно добро дело. Не толкова от куртоазия, не защото всички го правят, но не навсякъде....а защото сме хора и нямате си и на представа колко биха се радвали децата, ако ги повозим на Гранде Пунто, Линеа, Браво, Брава...........да не изброявам всичко. Полагам началото на един дебат къде и на кой дом можем да помогнем. Сигурен съм, че всички ще приветствате идеята. Предлагам следните за обсъждане неща:1. Имаме си дипломиран кофчежник на клуба , който би могъл да събира финансови дарения от нас. Крайна дата би могла да бъде 20.12., след което под строг контрол и обсъждане на продуктите от първа необходимост с директора на съответният дом, можем да определим двама-трима, които да осъществят пазара...Fire 8V съм сигурен, че ще подкрепи инициативата и би могъл да събира парите.2. Как точно ще се събират парите. Можем да направим една банкова сметка на името на Веско и парите да превеждаме там. Веско е познат тук, с огромен авторитет и съм сигурен, че доверието е заслужено.3. Сигурен съм, че всеки в дома си има разни по-стари дрехи, или каквото там, което би могло да послужи на дечицата....4. От опит знам, че подобни инициативи се правят броени дни преди коледа, с цел все пак всички вие да сте по домовете си на празника. За това предлагам датата 22.12 / събота / за ден на мероприятието. 5. Аз лично се ангажирам с организацията по телефонни обаждания и комуникации с избраният дом, като приканвам колегата GTipo да се присъедини, за да е открито всичко / Що точно Жоро - де да знам...човек от София и човек от Варна да се координират...а и Жоро е админ... /Ето и списък с домовете за деца, лишени от родителски грижи:http://www.decata.orbitel.bg/domove.htmНахвърлям буквално импровизирано идеите, ако ви хрумне нещо друго - пишете.И един апел - много моля /без да ми се сърдите/, да не коментираме колко е хубава идеята, знам че всички ще я приветстват...по скоро очаквам да се вземем сериозно в ръце и да реализираме начинанието, за да направим коледата по-щастлива за някой деца, които съвсем не заслужават това, което изпитват в момента.Надявам се че ще погледнем сериозно на начинанието и ще го реализираме всички заедно.Поздрави.....

Ето една от темите по които можем да поговорим на срещата на Варненци... а и ще има повече и живи хора!
    Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Такааа, първата крачка вече е направена, утре до вечерта или най-късно в другиден, ще обявим сметката, на която ще се събират средствата. Тя ще се наблюдава, контролира и т.н. от колегата Fire 8V...Плана е следният. Избираме дом, към който ще е насочена кампанията / утре ще прозвъня тези, които са в средна България, за да е близо за всички / и обявявам поне три пред вас, за да изберем кой точно. Ще гледам да подам информация за дом, който няма благотворители и съответно има най-голяма нужда от помощ. Ще проведем разговор с директора/директорката кои са продуктите от първа необходимост или най-общо казано, от какво имат нужда. Отделно от това до дни ще има адрес, на който можете да изпращате всичко, което прецените че става за дома - от играчки, до дрешки и прочее. Средата на седмицата, преди коледа, ще обявим край на събирането на средствата и ще напазаруваме в Била или Метро това, което е необходимо според мнението на директорката. Най-вероятно датата за посещение ще бъде горепосочената, защото е събота и предполагам повече от вас ще могат да дойдат, а и самият дом едва ли ще има претенции за точният ден. Всичко, което се получи, от пари до материални дарения, ще бъде заснето и документирано, съответно и отчетено в тази тема. Гарантираме сканиране на всеки един транспортен лист с по една снимка на съдържанието на пратката, както и банкова разпечатка за събраните средства. След края на мероприятието, ще бъде изготвен подробен доклад за всичко събрано, независимо в каква форма и съответно всичко, което е изразходено и най-вече как е изразходено. Всичко е с цел прозрачност на приходите и разходите.Апелирам към сериозно отношение към мероприятието. Знам със сигурност, че в домовете ви има какво ли не, с което бихте се разделили....дрешки, които не ви стават, или пък играчки....знаете, че когато човек има желание и воля, ще измисли много неща.... Пожелавам приятна вечер на всички и очаквайте продължение на темата и подробности утре.

Коментар

може и да изтрието мнението, ми ако прецените че не е за тук..........., НО искам да кажа ЕВАЛА, на Авео за идеята покрепям я с две ръце, (защото нямам повече) докато я четох настръхвах няколко пъти, защото такива хора заслужават ПОКЛОН за подобни мероприятия...... Ще следя темата и ще участвам с всичко което ми е под ръка имам син на 8 години и със сигурност, той ще намери неща, от които няма нужда ..... Още веднъж ..... ЕВАЛА, Авео тази тема ще я запомня ! П.П. Казвам всички тези неща защото големите кампании, които се правят имам чувството, че са от куртоазия, а тук (във форума) става въпрос, точно за ЧОВЕЩИНА!!!
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
        Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

...има един дом във Враца, който няма дарения никакви. Въпроса е обаче, че цял ден никой не вдига телефона там. Утре пробвам пак, но и ако и утре не стане, ще видим друг без дарители. Дома е ДОВДЛРГ Враца "Асен Златаров" 3000 ул."Авлига"1 . Сметката ще я имаме до дни...Благодаря на колегата Коста, макар че малко се чувствам неловко.Поздрави и се надяваме на активност.

Коментар

Мен ме бройте ЗА с двете ръце. Другата седмица ще направим пренареждане на гардеробите и евентуално ще има какво да заделим. Колкото до финансовата част, тези дни ще ми изплатят каското и ако е повече от севиза ще се вкл. и финансово. Но само молбата ми е да не се дават пари на домовете, тай като никога не знеш кой и как ги използва, затова по-добре да напазаруваме, както казвате!

Коментар

Бих се включил към даряването на дрехи, защото след пренареждане на гардеробите излязоха много дрехи. Надявам се Мина да ми помогне, чрез превозване на багажа, предполагам няма да откаже. Поздрави

Коментар

Аз също ще участвам, с каквото мога - някой лев и дрешки, предимно детски и дамски...Че аз като добро прасе не само си изяждам всичко ами и си износвам дрехите ...
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Сметката за събиране на средствата

Коментар

Такааа....момичета и момчета, положението е следното. Свързах се с дома във Враца. Нямат дарителски инициативи през тази година, така че инициативата ни си е точно на мястото. Говорих с директорката г-жа Първанова, която прие идеята с радост. Обясних до колкото можах в какво ще се състои точно дарителската ни кампания и въпреки, че се разбрахме да коментираме продуктите, след като знаем с каква сума разполагаме, госпожата каза, че най-вече имат нужда от хранителни продукти.Имаме проблем обаче с датата. На 22.12 е възможно част от децата да ги няма и до средата на другата седмица ще коментираме с нея точната дата на събитието. Споделих че през седмицата не е добре, защото вероятно малко от вас ще дойдат, все пак е работен ден, но....ще видим.Всеки момент очаквам колегата Илко да ви пусне сметката за набиране на средства, така че можем да се залавяме за работа вече.Моля да коментираме тук дали е възможно да посетим дома през седмицата или да държа на съботно-неделен ден.Това е за сега. От мен - Поздрави...!!!

Коментар

Авео написа:
                      Такааа....момичета и момчета, положението е следното. Свързах се с дома във Враца. Нямат дарителски инициативи през тази година, така че инициативата ни си е точно на мястото. Говорих с директорката г-жа Първанова, която прие идеята с радост. Обясних до колкото можах в какво ще се състои точно дарителската ни кампания и въпреки, че се разбрахме да коментираме продуктите, след като знаем с каква сума разполагаме, госпожата каза, че най-вече имат нужда от хранителни продукти.Имаме проблем обаче с датата. На 22.12 е възможно част от децата да ги няма и до средата на другата седмица ще коментираме с нея точната дата на събитието. Споделих че през седмицата не е добре, защото вероятно малко от вас ще дойдат, все пак е работен ден, но....ще видим.Всеки момент очаквам колегата Илко да ви пусне сметката за набиране на средства, така че можем да се залавяме за работа вече.Моля да коментираме тук дали е възможно да посетим дома през седмицата или да държа на съботно-неделен ден.Това е за сега. От мен - Поздрави...!!!
                      Аз мога и през седмицата, няма проблем, ще помагам с каквото мога. Найстина идеята е страхотна и благородна!
                      BMW E90 320D
                      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Чух се отново с директорката на дома....дата вече е уточнена и остава същата. Така че, на:22.12. 2007 г. от 15.00 часав дома за деца, лишени от родителска грижа "Асен Златаров" в гр.:Враца 3000 ул."Авлига"1ще се проведе мероприятието. Предполагам и децата ще се подготвят, както става винаги.Надявам се на сериозно отношение от ваша страна и да се представим добре на срещата, на която и два фиата да сме, пак ще отидем.... Пропуснах да отбележа, че децата са от 1-ви до 11 клас и общо са 45-50 деца...

Коментар

Колеги, призовавам към по-активно участие в кампанията. По 5 лева да пуснем, пак ще се събере достатъчна сума, за да закупим основни продукти от първа необходимост. Имаме към 20 дни на разположение и се надявам в действителност да покажем съпричастност и воля в това благотворително начинание....

Коментар

Инициативата е страхотна но за най голямо съжаление няма да мога да дойда на място колкото и желая ... Преведох дребна сума по сметката.и честно казано очаквах много по голяма активност от всички ... но поне знаем, че наистина ще зарадваме децата ... не като всичките за мен измамни картички и.т.н., които ни ги предлагат на всеки ъгъл. Поздрави.
                            Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Отдавна не съм се разравял из форума, така че съм пропуснал тази тема.Ще се включа с каквото мога, разбира се!Браво Авео!

Коментар

Working...
                              X