Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чат тема за срещите във Велико Търново НОВ ЧАС 17:00ч.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chandler написа:
    Един страничен въпрос.Случайно някой да знае тук в Търново да има Пунто 1,2, 73 к.с. (93-99) с климатик. или пък може някой от четящите тук да има същото.Че климатикаджията иска да види такова пунто като моето, но с работещ климатик, за да знае как да оправи моя.
    що какво му е на твоя кажи си проблемите може да помогна.

Коментар

Момчета аз съм на линия вече, тея дни ако правим нещо извънредно с изключение на сряда, може да дойда
      Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

JacK`DanielS написа:
        chandler написа:
        Един страничен въпрос.Случайно някой да знае тук в Търново да има Пунто 1,2, 73 к.с. (93-99) с климатик. или пък може някой от четящите тук да има същото.Че климатикаджията иска да види такова пунто като моето, но с работещ климатик, за да знае как да оправи моя.
        ами вързал майсторът системата някак си, пуснал фреон, запалил колата, ама угаснала. Каза, че компресорът не бачка и трябва друг, но освен това иска да види друго пунто като моето, защото климатичният радиатор, който имам, не е от този двигател, а от 1,2, 60 к.с. и там нещата явно са по-други - тръби, пресостат и т.н. затова ми вика доведи да видя как е оригинално и ще вдим как ще го правим.аз иначе щях да идвам да оправяте задната чистачка, ама вече почна тази седмица и може да не намеря време.
        Alfa 147 JTD 115 hp
        ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

chandler при кой майстор си отишъл, че нещо много ме съмнява да е майстор този човек? Върви при Митака да ти оправят колата, не се занимавай с глупости, щом този не е правил такава кола, значи по добре не се занимавай с него. Климатичния радиатор като цяло е един обем няма нищо специално в него, та единствено да не може да се нагласи точното количество фреон, иначе не пречи, че е различен от оригинала. А и такива светкавични заключения, че компресора е заминал и от това е угаснала колата не са сериозни. А и това дето му викаш преостат не се намира на радиатора.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

И моя съвете да я закараш при Митака,засега там са единствените коректни майстори които съм срещал! Писнало ми беше или от такива които вместо да ти оправят колата я чупят-ама работели ефтино или от такива които знаят какво правят и те мотаят като виждат,че не чаткаш много...а най-лошата комбинация е като тоя Данчо на С.Велики(извинявам ако е познат на някой,ама не става тоя) хем не знае какво прави,хем те мами в очите и накрая нагло ти взима парите за нищо!Закарай колата при Митака и не се занимавай с други
            ex.Мареа ТД100

Коментар

:D Какво му е на Данчо, специалист от класа си е, на Реното не му беше завил капака на клапаните ама грам, половината от болтовете се навиваха на ръка, ама иначе гледам ти е сменил почти чистия въздушен филтър, той така прави между другото сменя всичко, което види, за да вземе повече лев.

Коментар

Здравейте колеги, търся някое JTD да направя сравнение с моята количка. Ако има желаещи за петък или събота, ще се радвам да се запознаем а и по една бира да ударим.

Коментар

тук се ряска само с бензинови резачки Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                  Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                  Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

Е има едно ЖТД на адаша Бравото, на него му е луда главата може да се пробваш с него, ама нещо не се е вясвал скоро, той сега е на тема балове и......

Коментар

van_dal написа:
                      chandler при кой майстор си отишъл, че нещо много ме съмнява да е майстор този човек? Върви при Митака да ти оправят колата, не се занимавай с глупости, щом този не е правил такава кола, значи по добре не се занимавай с него. Климатичния радиатор като цяло е един обем няма нищо специално в него, та единствено да не може да се нагласи точното количество фреон, иначе не пречи, че е различен от оригинала. А и такива светкавични заключения, че компресора е заминал и от това е угаснала колата не са сериозни. А и това дето му викаш преостат не се намира на радиатора.
                      ами то с тоя климатик одисеята е пълна. аз при Митака бях и те ме пратиха при този майстор. В зоната се намира. Изглежда, че човекът си разбира от работата. За пресостата не му разбирам. аз си мислех, че е едно цилиндрично такова до радиатора, но явно бъркам.Как да е. Аз като я вземах колата, климатичен радиатор изобщо нямаше в следствие на удар отпред. Само тръбите се виждаха, които отиват до него. Покрай радиатора има сигурно и други липсващи компоненти включая въпросния цилиндър до радиатора.Затова явно майсторът иска да види друго такова пунто.За компресора беше сигурен, че е за смяна и не подлежи на рециклиране. Но в крайна сметка не ми стана ясно на него ли не му се занимаваше с моя проблем или изобщо няма надежда за тоя климатик. По принцип каза ако сменим компресора може да стане.И сега намерих от обявите във форума един колега, който продава пунто на части и ми предлага компресор и радиатор евентуално, но е от Пловдив и не зная дали да ги вземам, малко рисковано ми се струва.
                      Alfa 147 JTD 115 hp
                      ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Момчета, на линия съм вече!Жив съм след всички приключения!Хайде да организираме среща тая вечер? Аз съм ready само, че не знам кой ден от седмицата сме

Коментар

van_dal написа:
                          :D Какво му е на Данчо, специалист от класа си е, на Реното не му беше завил капака на клапаните ама грам, половината от болтовете се навиваха на ръка, ама иначе гледам ти е сменил почти чистия въздушен филтър, той така прави между другото сменя всичко, което види, за да вземе повече лев.
                          инъче сега гасне ли ти,засякох те,че си я караш колата аа инъче нищо му няма на данчо,ама да му мисли,щото следваща бракувана служебна ще финишира в гаража му
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

chandler написа:
                            JacK`DanielS написа:
                            chandler написа:
                            ами вързал майсторът системата някак си, пуснал фреон, запалил колата, ама угаснала. Каза, че компресорът не бачка и трябва друг, но освен това иска да види друго пунто като моето, защото климатичният радиатор, който имам, не е от този двигател, а от 1,2, 60 к.с. и там нещата явно са по-други - тръби, пресостат и т.н. затова ми вика доведи да видя как е оригинално и ще вдим как ще го правим.аз иначе щях да идвам да оправяте задната чистачка, ама вече почна тази седмица и може да не намеря време.
                            той затова ли ми вика дай да видя някой пунто с климатик че нещо нему се връзвало на твоето. попринцип човека си разбира от работата и то доста добре до сега оплаквания несме имали, но това е друга тема. незнам какво се се разбрали с него. може вече да сам у душли мислите в главата ако искаш варви да приказваш с него. той попринцип поправя компресори ама голям зор да го навиеш На ванката JTD-то е чипосано и ако тряаа да се мери със сток JTD нищо няма да стане ванката ще го отреже като краставица предполагаемите му кончета са към 140. и nm са малко повечко

Коментар

И аз съм на линия ... ! даже и още малко :D
                              ГТ ли е ..., няма да е лесно ...

Коментар

Аз тази вечер я пиша дъждовна, ако се организираме за утре вечер съм навитак.

Коментар

Working...
                                X