Става въпрос за реставрация на мотор Балкан МК-50.На село с баща ми имаме 2-ва мотора Балкан МК-50.Неговият е в перфектно състояние от последно произведените.А моя е по-стария неговв много лошо състояние откъм външен вид,но работи безупречно.И така миналата година някъде Май месец реших да започна реставрация на Балканчето,като се придържам към оригиналниявид така както е излязло от завода през далечната 1973г.Ето как беше в началото...Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Една истинска БГ ретро машина
Collapse
X
-
Започнах със претапициране на седалката и цялостно разглобяване на мотора.Доста от частите и аксесоарите бяха в окаяно състояние и не бях сигурен дали ще може да се намери всичко.Малко по малко събирах парченцата от пъзела... :DДоста беше трудно откриването на оригиналното ключе за контакта,привода за километража,запазен и хубав километраж.Подготовката за боята вървеше: търкане,шкурене,китване накрая и основа под боята (филер)за съжаление нямаше с какво да боядисам мотора.Хич не ми се искаше да го пръскам на спрей,майстори скъпи,комресор нЕмам...и в най-подходящия момент един много добър мой приятел реши да си закупи комресор Разглобено моторчето приличаше на скакалец След дълго чакане най-накрая дойде и времето да пръскаме с компресора.Взех авто боя: винено червен и мръсно бял
-
Откакто се помня баща ми кара такъв мотор.Като бях дете цял ден го чаках да се прибере от работа с мотора и да ме повози.Познавах го само като чуя звука (той е специфичен като как се познава една Лада)Благодаря за похвалите!Надявам се че ще върна много от вас в стари отминали времена,когато всичко е било много по-просто и обикновено.Ето и едно клипче но НЕ с моя мотор http://www.youtube.com/watch?v=emaEj...&feature=share
Коментар
-
Много добре си се справи поздравленияFiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Поздравления за труда и ентусиазма,който си положил.Лошото е,че повечето останали в движение са без документи и не могат да се карат законно.Първото ми моторче,което имах беше точно Балканче донесено от мен в два огромни сака по автобуса до селото ми.Знаех му кътните зъбки,но го продадох и защо,да ме пита човек.Сега стои едно Симсонче на доста годинки,което малко постегнах преди години.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар