Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каране с изтекла книжка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каране с изтекла книжка

Здравейте, колеги в последния момент видях че книжката ми изтича на 30.12.2013 в понеделник ще подам за нова някой знае ли каква е глобата ако те хванат да караш с изтекла книжка.
    kokopati ,koichop@abv.bg

Все едно нямаш книжка! Глобата беше около 200лв. И аз минах преди години по тоя път,ама се разминах само с фиш ,че беше по коледа.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Re: Каране с изтекла книжка

kokopati написа:
      Здравейте, колеги в последния момент видях че книжката ми изтича на 30.12.2013 в понеделник ще подам за нова някой знае ли каква е глобата ако те хванат да караш с изтекла книжка.
      Няма да се плашиш задължително ще те ч"кат ако ли пък си участник в ПТП без вина може и виновен да си.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

книжка

Без книжка не може да караш също и без малък талон големия не важи и следва глоба аз карах 2 месеца и половина без книжка и ми струваше 10 лв фишНо като си дадеш документите става веднага ако нямаш глобииначе трябва да си ги платиш не знам дали не трябваше и медицинско 20лв /без прегледи /
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Слагаш входящата бележка при книжката и ако те барнат- правиш мили очи за да минеш метър.
          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Явно никой не е на ясно за какво иде реч. По закон невърнат в срок от 2 месеца личен документ с изтекъл срок на валидност се наказва с АУАН. В случая не са изтекли 2 месеца, а като отиде и му издадат документа за новия - може да кара със старата книжка + документа докато му излезе новата.Аз преди няколко години бях карал 8 (осем) месеца с изтекла книжка. Написаха ми АУАН за 20лв. оставиха ми изтеклата книжка и карах с акта + книжката още един месец докато стане новата. Платих си 20лв. и си взех новата книжка. По принцип АУАН и наказанието по него са на стойност от 20 до 200лв.Ако обаче стане ПТП с твое участие и ти си с изтеклия документ (няма значение какъв - книжка, ГТП, ГО) си виновен. Ако обаче си с изтекла книжка + АУАН за същото (или документ за новата книжка) си изряден, ако разбира се не си причинил ти ПТП-то. Малко ми е объркано обяснението, но още не съм си изпил второто кафе.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

книжка

Е ще кажеш че с изтекла книжка може да караш да ама не винаги може да ти пишат акт или поне фишАко си подал документи и не е излязла а имаш входяща бележка може Поне може да се каже че е забравена и може да се мине с фиш което е по малко от актНо не е гаранция че ще те спре КАТ ако си скараш като хората
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: книжка

kluchar написа:
                Е ще кажеш че с изтекла книжка може да караш да ама не винаги може да ти пишат акт или поне фишАко си подал документи и не е излязла а имаш входяща бележка може Поне може да се каже че е забравена и може да се мине с фиш което е по малко от актНо не е гаранция че ще те спре КАТ ако си скараш като хората
                Някой знае ли в кат ли се подават документи за книжка или в паспортното.
                kokopati ,koichop@abv.bg

Коментар

В КАТ, трябва ти и медицинско от личния лекар ако си кат.В... за С и нагоре... по кабинетите психо и т.н.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

jenshen73 написа:
                    .... може да кара със старата книжка + документа докато му излезе новата......
                    Това АБСОЛЮТНО НЕ Е ВЯРНО ако е изтекла старата! Казвам го категорично, за София! Тази година сменях книжка и съм проверявал. Нямаш ли валиден документ, все едно си без документ. Това е! Друг е въпроса какво ще се разбереш с органите
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Плащаш си по бързата и се молиш 10 дни да не те спират...... Ако те спрат се оправдаваш.... ако направиш нещо по така се оправяй сам.

Коментар

А толкова ли е зор,да шофираш през това време? Ако не си изкарваш парите с книжката,толкова ще изкараш един месец с градския транспорт! Иначе си мисля,че Женшен-а е прав,като имаш старата книжка,плюс документ,че си подал искане за подновяване,дори да не е законно,всеки катаджия ще ти влезе в положението. Ама не е начина като те спре да почнеш да се репчиш на "органа",а да му обясниш човешки за какво иде реч. Мен катаджии са ме пускали след видими нарушения,говорим за "несложен колан" за превишена скорост и то с доста,други пък са се правили на интересни и вместо голямо нарушение са ми писала дребни фишове за по 20лв...Такива неща,но винаги съм се държал човешки с тях,никога не съм влизал в явна конфронтация...е,освен веднъж,но там бях прав и нямаше как копче да ми кажат
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

Ако караш с изтекла книжка си е нарушение......ако караш без да имаш такава или отнета в някой случай е престъпление......значи не е едно и също......Ако караш с изтекла книжка НЕ се води че нямаш нужната категория и че си неправоспособен......От Закона за Българските документи за самоличностЧл. 81. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) (1) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. лице, което:1. не подаде заявление за подмяна на българските си лични документи в срок до 30 дни при промяна в имената, единния граждански номер, пола, гражданството, постоянния адрес или при настъпили съществени и трайни изменения на образа;2. не направи необходимото като родител, настойник или попечител за снабдяване с лична карта на лице, навършило 14-годишна възраст;3. не подаде заявление за издаване на лична карта в срок до 30 дни, след като е заявил, че тя е повредена, унищожена, изгубена или открадната;4. е навършило 18 години и не е подало заявление за издаване на лична карта;5. не подаде заявление в срок до 30 дни за подмяна на личната карта след изтичане на нейната валидност;6. не върне паспорта си или заместващия го документ на органа, който го е издал, в тримесечен срок след изтичане на неговата валидност или след отпадане на основанието за издаването или ползването му;7. (нова - ДВ, бр. 75 от 2012 г.) не подаде заявление за издаване на ново свидетелство за управление на моторно превозно средство в срока по чл. 9, ал. 2, изречение второ.
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Не казвам, че не е нарушение, но казвам, че с издадения АКТ от КАТ ми обясниха, че мога да шофирам с изтеклата книжка докато получа новата. Междувпрочем - докато не констатирах, че съм с изтекла книжка са ме спирали 6 пъти за проверки на документи - нито един служител на КАТ обаче ЯВНО не е забелязал, че книжката ми е изтекла. Факт. Две от тия спирания бяха акция за алкохол, а осаналите - проверки на документи и прочие.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              Не казвам, че не е нарушение, но казвам, че с издадения АКТ от КАТ ми обясниха, че мога да шофирам с изтеклата книжка докато получа новата.
                              Мда, именно.....
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                              X