Склонен съм да вярвам за лошото качество на горивата в БГ. Да е говорим ,че караме с едни от скъшите горива - по-ниски са цените на дизела в страни като Австрия, Германия, Полша, Франция, Литва,Латвия, Люксембург, Румъния.... Няма смисъл да пшродължавам да изброявам : http://energy.eu/fuelprices/
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизел от седем бензиностанции кристализира само при минус 13
Collapse
X
-
Е, някой гледал ли е истинския репортаж, в който го има въпросния кадър и се вижда ясно каква е точната температура? Защото аз успях да видя клип, в който не се вижда термометър и съвсем отделно от клипа - въпросната снимка, която всеки може да направи. Мисля си, че трябва да се съберат изключително глупави и ограничени хора, включително и човекът от автосервиза, за да твърдят такова нещо при очевадна грешка.Те и коментарите са едни... мани-бегай! Ясно се чува "200 милиграма на литър", а отдолу някакъв талант е написал "Кви 200 милилитра бе, аз вода ли си купувам" Тоя сигурно е дърт пияница. Само те мислят, че 50 грама ракия и 50 милилитра ракия са едно и също нещо.
Коментар
-
ogi28b написа:Е, някой гледал ли е истинския репортаж, в който го има въпросния кадър и се вижда ясно каква е точната температура? Защото аз успях да видя клип, в който не се вижда термометър и съвсем отделно от клипа - въпросната снимка, която всеки може да направи. Мисля си, че трябва да се съберат изключително глупави и ограничени хора, включително и човекът от автосервиза, за да твърдят такова нещо при очевадна грешка.Те и коментарите са едни... мани-бегай! Ясно се чува "200 милиграма на литър", а отдолу някакъв талант е написал "Кви 200 милилитра бе, аз вода ли си купувам" Тоя сигурно е дърт пияница. Само те мислят, че 50 грама ракия и 50 милилитра ракия са едно и също нещо.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
ogi28b написа:Те и коментарите са едни... мани-бегай! Ясно се чува "200 милиграма на литър", а отдолу някакъв талант е написал "Кви 200 милилитра бе, аз вода ли си купувам" Тоя сигурно е дърт пияница. Само те мислят, че 50 грама ракия и 50 милилитра ракия са едно и също нещо.Stilo 1.9 JTD 115Hp
Коментар
-
Добре де...термеметъра може да показва и -40С...сложили ли са някакви термометри които да мерят температурата на самата течност...хващате се за нещо дребно...което не е гаранция за измама...за да се установи температурата на нафтата трябва да се премери тя, а не температурата на фризера...ако сложиш във фризера бутилка вода тя няма да замръзне на секундата въпреки че вътре термометъра ще показва -20С...!? Ще постои поне 30-40мин да не кажа и повече и тогава вече ще стане постепенно на буца...напълно е възможно нафтата да е била -13С ако са следили вискозитета и и температурата с отделни термометри и т.н. и са я извадили преди да си е изравнила температурата с тази на коментирания термометърRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Ама то дори в репортажа не се казва "грама", че да го приравни с милилитър. Казва се ясно и точно "милиграма", освен ако и това не го сменят, докато си пишем. Гледайте линка на ДИДИЧ-а, отново е качен друг клип!!! Т.е. друг е спрямо този, който гледах преди 15-20 минути. Хех, тея ще излязат големи пичо’е.В клипа казва човекът "Допустимо е да има разтворена вода във рзмер не повече от 200 милиграма на килограм", което е около 1000 пъти по-малко от 200 милилитра. За улеснение приемаме, че 1 гр. вода е с обем 1 милилитър. Значи - около 0.2 милилитра, а не 200 милилитра.
Коментар
-
ogi28b написа:Е хубаво де, щом сте го видели толкова хора - дайте да видим оригиналния клип, аз също искам да го видя и да видя сам защо се е наложило смяната на сайта? Съмнявам се да не знаете как се вади от временната директория.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Амбицирах се. Ще си направя същия експеримент с гориво на ЕКО, на бензиностанцията, на която зареждам. В момента съм включил фризера на максимален студ, за да видя до колко може да изстине, защото в коментарите се твърди, че такъв фризер не може да се охлади по-малко от -15, а моят има електронен контрол, който е от -24 до -16 и на -24 като го настроя, живачен термометър показва -30. Ще го пробвам с два независими термометъра, живачни, и с 2 различни термодвойки от мултицети. Утре ще отида да си налея малко нафта от Еко, та да видим.Ред.: В 20:15 сложих около 20-25 мл вода в пластмасова чашка, във фризера, който по принцип е настроен на -18. Засилих го до -24, във водата съм потопил термодвойката, а до чашката съм сложил живачния. Другият ми живачен е счупен, затова само с един.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар