иначе това куче,просто ми го предложиха като вариант,тея дни щях да ходя да го гледам,на думи е спокойно и си играе със всички,но само на думи ...
Ловджиите през първите си години обикновенно са игриви и много дружелюбни с хора, особено с деца. Тъй като разхождам от време на време един ловджия, определено не става за домашно куче и спокойни разходки. Имат си доста енергия за изразходване. Не ми се мисли в апартамент как ще е По този повод има един хубав разказ на Емилиян Станев - "Фокер". Преди за възрастните хора тук бяха популярни болонките, но са сладки само като малки
Кокер шпаниолите са ловни кучета и искат много разходки - не си взимай. Ако искаш малко куче, вземи си пинчер, йорки, мопс, немски шпиц, чи хуа хуа, може би ши-тцу, джак ръсел или булонка. От зоомагазин не си взимай, цените са високи, а обикновено кучетата идват от ферми и са с неизвестно здравословно състояния, с фалшиви паспорти, без родословия. Ако държиш да е породисто, вземи го от развъдник, ако не - осинови си малко куче отнякъде - има доста организации със страници във фейсбук - може да следиш там. Или от някой апартаментен развъдчик, но искай да видиш родителите и как се грижат за тях. Имай предвид, че има доста наследствени заболявания, които кучетата извън развъдниците могат да прихванат.Иначе на никое куче не му е в природата да унищожава, правят го по различни причини, обикновено поради липсата на достатъчно разходки и занималния. просто колкото е по-малко, толкова по-малки са пораженията. Примерно мен много ме наплашиха, като взех маламута, но не е изгризала нищо, освен леглото си, защото точно този ден нямах време да я разхождам и разходката беше само 2-3 км, иначе е поне двойна. Иначе за пресовани кокали вървят поне 50-60 лева на месец и поне толкова съм дала за играчки.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Кокер шпаниолите са ловни кучета и искат много разходки - не си взимай. Ако искаш малко куче, вземи си пинчер, йорки, мопс, немски шпиц, чи хуа хуа, може би ши-тцу, джак ръсел или булонка. От зоомагазин не си взимай, цените са високи, а обикновено кучетата идват от ферми и са с неизвестно здравословно състояния, с фалшиви паспорти, без родословия. Ако държиш да е породисто, вземи го от развъдник, ако не - осинови си малко куче отнякъде - има доста организации със страници във фейсбук - може да следиш там. Или от някой апартаментен развъдчик, но искай да видиш родителите и как се грижат за тях. Имай предвид, че има доста наследствени заболявания, които кучетата извън развъдниците могат да прихванат.Иначе на никое куче не му е в природата да унищожава, правят го по различни причини, обикновено поради липсата на достатъчно разходки и занималния. просто колкото е по-малко, толкова по-малки са пораженията. Примерно мен много ме наплашиха, като взех маламута, но не е изгризала нищо, освен леглото си, защото точно този ден нямах време да я разхождам и разходката беше само 2-3 км, иначе е поне двойна. Иначе за пресовани кокали вървят поне 50-60 лева на месец и поне толкова съм дала за играчки.
Джак Ръсел и малко разходки са взаимно изключващи се неща. Ловна порода е все пак. Малък пинчер е идеалното апартаментно куче, стига още като малко да се научи да не лае всеки, които минава покраи входната врата. В противен случай може да има проблеми с комшиите. Важното е, че каквото и да е кучето, след месец с него (като се привържеш) ще си превъзмогнал недостатъците му!
Тя мойта работа е малко ни така,ни така.Не искам някакво супер малко куче,просто нещо средно.Иначе в апартамент ще е само 5 месеца в годината.В другото време ще си има къщичка с 1.5 декара двор да си щъка ...
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
ами то 5 месеца са почти половин година - не може половин година да го държиш свободно и след това да го натикаш в апартамент очаквания за малко разходки - кучето ще ти опустоши апартамента - гарантирам. Вземи си малко куче, освен ако не го разхождаш през 5те месеца в апартамента ежедневно и достатъчно. Иначе това, което си написал, е малко куче - до 30-40 см, средните са над 40 см. Замисли се и до колко си готов да чистиш след кучето - някои са шампиони по оставени косми .standox_ - едно е малко ловно куче, друго е голямо ловно куче. Джак ръсела е до 30 см височина и около 6 кг, не говоря за подобните му, които често са двойни и тройни по размери. Разхожда се доста по-лесно.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Моето предложение е Пекинез.Имам такова от 6 години и преди да се роди малкия го гледах/от бебе/в апартамента.В момента е на село при тъщата.Малко,послушно,любвеобилно,не лае постоянно,не иска кой знае колко разходки.Аз го разхождах само сутрин и вечер за по цигара време,колкото да си свърши работата.Като минус е,че се скуби малко повече от колкото ми се иска,но в никакъв случай прекалено.
Котка няма да взема,мерси за предложението,но котките за мен са най-ужасните животни.Предпочитам да си взема куче,по което да си хабя нервите,че е направило нещо от колкото котка !
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Ами принципно котката е много добър компаньон, а и доста добре се справя с летните ваканции на вън. Имам турски ван и е доста гальовна и разбрана, а и доста е търпелива щом се справя с атаките на малкия дивак. Иначе за апартамент един басет, бигъл или лудогорско гонче са добър избор. Особенно ако го научиш да живее на терасата.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
С тези изисквания които имаш....по добре си вземи заек. Може и смешно да ти звучи, Но...заека подлежи мн лесно на дресура ( стига да му обръщаш внимание). Не иска разходка навън, живее в клетка, разходите му са около 30лв на месец, самия заек струва 20 и клетка с всички атрибути около 20. НИКОГА няма да си свърши нуждите извън клетката, понеже те не маркират ( тревопасни са). Понеже на моето само аз му обръщам внимание, жена ми като се засили да го гали и мъника се качва на дивана и се крие зад мен Като цяло ( без да искам да те обидя) с тези изисквания ,които имаш нз дали трябва да си взимаш животно. Като всяко живо същество и то има нужда от внимание и грижа- общо взето е като дете. Но ти си знаеш. Успех в начинанието и дано животинката, която си вземеш да ти носи мн положителни емоции
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар