Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нестандартна тема:Избор на домашно куче.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Princo написа:
    иначе това куче,просто ми го предложиха като вариант,тея дни щях да ходя да го гледам,на думи е спокойно и си играе със всички,но само на думи ...
    Ловджиите през първите си години обикновенно са игриви и много дружелюбни с хора, особено с деца. Тъй като разхождам от време на време един ловджия, определено не става за домашно куче и спокойни разходки. Имат си доста енергия за изразходване. Не ми се мисли в апартамент как ще е По този повод има един хубав разказ на Емилиян Станев - "Фокер". Преди за възрастните хора тук бяха популярни болонките, но са сладки само като малки
    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Кокер шпаниолите са ловни кучета и искат много разходки - не си взимай. Ако искаш малко куче, вземи си пинчер, йорки, мопс, немски шпиц, чи хуа хуа, може би ши-тцу, джак ръсел или булонка. От зоомагазин не си взимай, цените са високи, а обикновено кучетата идват от ферми и са с неизвестно здравословно състояния, с фалшиви паспорти, без родословия. Ако държиш да е породисто, вземи го от развъдник, ако не - осинови си малко куче отнякъде - има доста организации със страници във фейсбук - може да следиш там. Или от някой апартаментен развъдчик, но искай да видиш родителите и как се грижат за тях. Имай предвид, че има доста наследствени заболявания, които кучетата извън развъдниците могат да прихванат.Иначе на никое куче не му е в природата да унищожава, правят го по различни причини, обикновено поради липсата на достатъчно разходки и занималния. просто колкото е по-малко, толкова по-малки са пораженията. Примерно мен много ме наплашиха, като взех маламута, но не е изгризала нищо, освен леглото си, защото точно този ден нямах време да я разхождам и разходката беше само 2-3 км, иначе е поне двойна. Иначе за пресовани кокали вървят поне 50-60 лева на месец и поне толкова съм дала за играчки.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Кокерите са всичко друго, но не и кротки. Умни, добри, но изключителбо палави. Не се спират на едно място нито за минута.

Коментар

ele написа:
          Кокер шпаниолите са ловни кучета и искат много разходки - не си взимай. Ако искаш малко куче, вземи си пинчер, йорки, мопс, немски шпиц, чи хуа хуа, може би ши-тцу, джак ръсел или булонка. От зоомагазин не си взимай, цените са високи, а обикновено кучетата идват от ферми и са с неизвестно здравословно състояния, с фалшиви паспорти, без родословия. Ако държиш да е породисто, вземи го от развъдник, ако не - осинови си малко куче отнякъде - има доста организации със страници във фейсбук - може да следиш там. Или от някой апартаментен развъдчик, но искай да видиш родителите и как се грижат за тях. Имай предвид, че има доста наследствени заболявания, които кучетата извън развъдниците могат да прихванат.Иначе на никое куче не му е в природата да унищожава, правят го по различни причини, обикновено поради липсата на достатъчно разходки и занималния. просто колкото е по-малко, толкова по-малки са пораженията. Примерно мен много ме наплашиха, като взех маламута, но не е изгризала нищо, освен леглото си, защото точно този ден нямах време да я разхождам и разходката беше само 2-3 км, иначе е поне двойна. Иначе за пресовани кокали вървят поне 50-60 лева на месец и поне толкова съм дала за играчки.
          Джак Ръсел и малко разходки са взаимно изключващи се неща. Ловна порода е все пак. Малък пинчер е идеалното апартаментно куче, стига още като малко да се научи да не лае всеки, които минава покраи входната врата. В противен случай може да има проблеми с комшиите. Важното е, че каквото и да е кучето, след месец с него (като се привържеш) ще си превъзмогнал недостатъците му!
          Lancia Lybra 2,4JTD '03
          Фиат Браво 1.9TD75 '97
          Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
          Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex

Коментар

Тя мойта работа е малко ни така,ни така.Не искам някакво супер малко куче,просто нещо средно.Иначе в апартамент ще е само 5 месеца в годината.В другото време ще си има къщичка с 1.5 декара двор да си щъка ...
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

ами то 5 месеца са почти половин година - не може половин година да го държиш свободно и след това да го натикаш в апартамент очаквания за малко разходки - кучето ще ти опустоши апартамента - гарантирам. Вземи си малко куче, освен ако не го разхождаш през 5те месеца в апартамента ежедневно и достатъчно. Иначе това, което си написал, е малко куче - до 30-40 см, средните са над 40 см. Замисли се и до колко си готов да чистиш след кучето - някои са шампиони по оставени косми .standox_ - едно е малко ловно куче, друго е голямо ловно куче. Джак ръсела е до 30 см височина и около 6 кг, не говоря за подобните му, които често са двойни и тройни по размери. Разхожда се доста по-лесно.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Моето предложение е Пекинез.Имам такова от 6 години и преди да се роди малкия го гледах/от бебе/в апартамента.В момента е на село при тъщата.Малко,послушно,любвеобилно,не лае постоянно,не иска кой знае колко разходки.Аз го разхождах само сутрин и вечер за по цигара време,колкото да си свърши работата.Като минус е,че се скуби малко повече от колкото ми се иска,но в никакъв случай прекалено.

Коментар

Чета, чета и все повече си мисля че ти трябва котка а не куче
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    Чета, чета и все повече си мисля че ти трябва котка а не куче
                    най добре рибки, само искат смяна на вода веднъж в седмицата
                    punto HGT

Коментар

Няма как просто - и тук както в темите за избор на автомобил нещата отиват от "предложете ми куче" към "вземи си гущер".
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                        Няма как просто - и тук както в темите за избор на автомобил нещата отиват от "предложете ми куче" към "вземи си гущер".
                        Кой в каквато област е специализирал там дава съвети
                        punto HGT

Коментар

Котка няма да взема,мерси за предложението,но котките за мен са най-ужасните животни.Предпочитам да си взема куче,по което да си хабя нервите,че е направило нещо от колкото котка !
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Ами принципно котката е много добър компаньон, а и доста добре се справя с летните ваканции на вън. Имам турски ван и е доста гальовна и разбрана, а и доста е търпелива щом се справя с атаките на малкия дивак. Иначе за апартамент един басет, бигъл или лудогорско гонче са добър избор. Особенно ако го научиш да живее на терасата.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Май се насочвам към бигъл ...

Коментар

С тези изисквания които имаш....по добре си вземи заек. Може и смешно да ти звучи, Но...заека подлежи мн лесно на дресура ( стига да му обръщаш внимание). Не иска разходка навън, живее в клетка, разходите му са около 30лв на месец, самия заек струва 20 и клетка с всички атрибути около 20. НИКОГА няма да си свърши нуждите извън клетката, понеже те не маркират ( тревопасни са). Понеже на моето само аз му обръщам внимание, жена ми като се засили да го гали и мъника се качва на дивана и се крие зад мен Като цяло ( без да искам да те обидя) с тези изисквания ,които имаш нз дали трябва да си взимаш животно. Като всяко живо същество и то има нужда от внимание и грижа- общо взето е като дете. Но ти си знаеш. Успех в начинанието и дано животинката, която си вземеш да ти носи мн положителни емоции
                                ФИАТ- Пътят е само формалност
                                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                                -----------------------------------------------------
                                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Working...
                                X