Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на фотоапарат.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Покупка на фотоапарат.

Жената отдавна ме врънка,че иска да снима с т.н. по хубав апарат.Въпроса е дали де се взима т.н. турбо сапунерка или DSLR нисък клас.Няма да е начало за нещо професионално,по-коро нещо като хоби и чесане на краста.Четох във фото форума,ама там нищо не можеш да отсееш,всякакви раЗбирачи,дето викат щом не е нещо гранде-не става.Набелязал съм 2 машинки,от т.н. турбосапунерки:http://www.dpreview.com/products/fuj...jifilm_hs30exrhttp://www.dpreview.com/products/can...s/canon_sx50hsП.С.Очаквам вашите предложения,като марки като Сони например няма смисъл.
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

За жалост не помня в кой форум (фотографски), когато купувах, имаше една таблица със сумите (до 300,до 400,до 500 и т.н.) и отдолу най-доброто, което можеш да вземеш.По нея се ориентирах много бързо и стегнато, не че и тук няма фотографи (професионалисти), но все пак.П.С.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=90
    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Щом сте опрели до "по-добър апарат" - разгледайте mirrorless камерите

Коментар

tyson написа:
        За жалост не помня в кой форум (фотографски), когато купувах, имаше една таблица със сумите (до 300,до 400,до 500 и т.н.) и отдолу най-доброто, което можеш да вземеш.По нея се ориентирах много бързо и стегнато, не че и тук няма фотографи (професионалисти), но все пак.П.С.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=90
        Колега в тази тема се говори за сапунерки,от тях не и е писнало..................
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Ventura garage

Коментар

xaerial написа:
          Те също са опция,ама като че ли са ни малко скъпички.............................Какво ще кажете за нисък клас DSLR ?????
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Ventura garage

Коментар

Mury написа:
            xaerial написа:
            Те също са опция,ама като че ли са ни малко скъпички.............................Какво ще кажете за нисък клас DSLR ?????
            Тва ти е отговора ... Никон д70 примерно.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Ееее, д70 много дърт бре Иначе е желязна машинка, имах такъв (само че 70s версията) до преди 4г - носи много на всякакъв тормоз, тялото е с мотор (което е хубаво, някои от яките никонски обективи са без мотори и на телата от ниския клас са неизползваеми), ергономичен е. Но ако ще е нещо толкова вехто - като че ли д50 ще е по-удобен за дама, а и би трябвало да е на някаква смешна цена употребяван.А безогледалките не са чак толкова скъпи - изпадат разни за около 400лв в базара на ФФ. Предвид пълноценните настройки, голям избор от обективи с разните адаптери, бърз софтуер - според мен са най-добрия избор за човек непрофесионалист с по-сериозни намерения.

Коментар

xaerial написа:
                Ееее, д70 много дърт бре Иначе е желязна машинка, имах такъв (само че 70s версията) до преди 4г - носи много на всякакъв тормоз, тялото е с мотор (което е хубаво, някои от яките никонски обективи са без мотори и на телата от ниския клас са неизползваеми), ергономичен е. Но ако ще е нещо толкова вехто - като че ли д50 ще е по-удобен за дама, а и би трябвало да е на някаква смешна цена употребяван.А безогледалките не са чак толкова скъпи - изпадат разни за около 400лв в базара на ФФ. Предвид пълноценните настройки, голям избор от обективи с разните адаптери, бърз софтуер - според мен са най-добрия избор за човек непрофесионалист с по-сериозни намерения.
                Просто лек ориентир му зададох.Вече той ще прочете предимствата и недостатъците на всеки модел.Има много писано в нета за огледално-рефлексните.
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Значи викате да забравим за турбосапунерките.Хубаво DSLR,ама за повечето трябва да се купува какво ли не,свткавица,втори обектив,втора батерия.....................Canon 1100D ??????
                  Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                  Ventura garage

Коментар

Аз подарих на жена ми за коледа Samsung NX 1000. Почти не съм го пробвал, че нямаше време, но от няколкото снимки направени вкъщи на кофти светлина останах впечатлен... WiFi-то му е страхотна екстра, а гледам че има и доста обективи за него. Верно от USA го поръчах и ми се върза на много добра цена.
                    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Имаш ли идея за последващо развиване на системата (обективи........) ?За мен ПЕН серията на Олимпус беше и си остава фаворит.

Коментар

Вземаш от някой от фотофорума запазен канон 40Д Забрави ги тия 1100д 550д ..колко по голяма е цифрата толкова по нисък клас е. По добрия вариянт е втора ръка тяло и хубава оптика.. но много зависи от финансовата страна.. ако не ти се дават много пари става и с китака.