Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "GrandePunto"?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За Бога, братя! Не купувайте Грандепунто! Голям боклук! За два месеца 10 дефекта!

Коментар

сподели какви са
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

ikl007 написа:
        За Бога, братя! Не купувайте Грандепунто! Голям боклук! За два месеца 10 дефекта!
        Нещо хич не ти вярвам...и с тези скромни от към бройка постове. Нали се сещаш какво ще си помислят всички.

Коментар

от седмица карам Grande Punto 1.3 MJet - мисля че колата е отлична оферта за тези пари - прилично поведение на пътя, стегнато окачване, нисък разход - за 800 км 7/100 градски. двигателя ми идва малко слабичък, но аз като цяло не съм карал дизел, турбо и може и да не го карам както трябва... а и още нещо сглобката и материалите в купето ми изглеждат напълно приемливи за кола от този клас - някои колеги се оплакваха по тази линия...
          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Аз правих тест-драйв на бензиново Пунто. Много очарован останах.. като малко корабче е, вътре дизайна е страшен в сравнение с по-старите Пунтовци. Климатици, глезотии.. всичко си има за нисък клас кола. За градски автомобил просто няма забележка!

Коментар

Пичове, забравете за този боклук. За два месеца експлоатация ми даде само 10 дефекта. Мисля, че нямя друга такава кола. За 29 години от както съм зад волана, не сам влизал в такова приключение. Ходете на друго място и си търсете други автомобили. Иначе ядове. Вервайте ми! Иначе тези няколко изречения ще бъдат написани от вас.

Коментар

Интересно, колко са километрите за тези два месеца, колега?

Коментар

Казано честно, неприятно съм изненадан от Грандепунтото. За два месеца ми даде толкова дефекти, колкото предишното ми Пунто не успя да даде за 6 години. Да не говоря, че купето, че не е обезшумено поне на 50% от обезшумяването на предишното купе. Нещо тропа на всичките в дясната час т на предницата и скоростната кутия вие на 2 и 3 предавка. Късмет ще е да се качите на Гранде, на което не му тропат вратите. Единственото успокоение е, че всички са започнали да правят калпави коли. Баварецът на кума ми беше подменен от производителя, защото му гаснеше двигателя. Щеше да загине в един завой в Германия. Нали се сещате.. серво на управление и на спирачки не работи без двигател. Та на Фиатчето двигателчетата, макар и шумни си работят Сега ще видя новото ми Гранде как ще се държи, защото дефектното го смених с ново.

Коментар

За двата месеца навъртях 5000 км.

Коментар

20’000км. ще направя този месец. Навъртях ги за година и половина. Проблемите съм ги описал в тази тема - главното и най-важно са евтините материали, което е съвсем нормално за евтина кола и другото са паразитните шумове, които според много мои приятели си внушавам

Коментар

След вече 2 седмици каране на Пунтото имам само добри впечатления, не чувам никакви шумове и тропания, нито поскърцвания от пластмасите...Разхода на гориво си е точно като в каталозите Е, има и един недостатък - при паркиране назад видимоста през задното стъкло не е много добра, но за сметка на това страничните огледала са повече от достатъчно големи и дават яснота за това, какво се намира зад колата.
                        SKODA 105L '78
                        PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                        FIAT 126p '89
                        TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                        GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Напоследък ми се въртят едни еретични идеи, след като видях няколко обяви в нета вероятно за buyback автомобили (2006-2007-ма). Та как стои положението с Гранде-тата във форума година по-късно. Някой с по-големи ремонти? Колко е обслужването на такава кола на годишна база (стандартните неща - масла, филтри и подобни; такси - застраховки, каско. Въобще една цялостна оценка на база 2 годишно притежание и дали си се струва да се хвърлям на по-нов автомобил. Алтернативата е кола около 2000-2003. Предварително благодаря на отзовалите се.
                          Fiat Brava 1.2 16V, 1999
                          Peugeot 307 1.6 16V, 2007

Коментар

каското може сам да си го сметнеш - 5-6% от цената на колатаданък - тъй като обикновено са под 100 коня, данъка е в рамките на 50-60 леваобслужване - 3 литра масло (при бензин), 3 филтъра - грубо 100 лева, при дизел още 30-на лева отгоре
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз за 32’000км. и възраст от две години, не съм правил никакви ремонти по техническата част на автомобила! Предполагам, че като навъртя повечко километри ще си покаже рогата...Спуканото радиаторче на климатика НЕ е дефект, а резултат от външна намеса.Сериозен проблем за мен се оказаха пластмасите - изметна се Трябва да купуваш масло в разфасовки по 4л., което може даварира 60-80лв., горивен филтър нямаш и остават другите три, които са около 100лв., накладките са малко над 100лв., свещите още 40-50лв., като накладки и свещи е ясно, че не се сменят с всяка смяна на основните консумативи (масло и филтри), които пък се сменят на 15’000км.А по принцип НЕ си струва - за 10’000-15’000лв. по-добре си купи кола на 5 години от по-висок клас

Коментар

Ако колата ще е по-стара едва ли ще дам толкова пари. За кола около 2002 бих се ограничил до максимум 8К. Така че пак едва ли ще се класирам за много по-висок клас кола Проблема, е че гледам широк диапазон коли и не мога да се спра на нищо. А както знаете с всяка покупка, колкото повече се чете и мисли, толкова по-трудно става. За това и стигнах до там да включа в селекцията и нещо по-ново.Иначе четох за проблема с пластмасата, който ти се е появил, както и странното му отремонтиране в АИ. Пожелавам ти да няма повече такива, както и сериозни ремонти
                                Fiat Brava 1.2 16V, 1999
                                Peugeot 307 1.6 16V, 2007

Коментар

Working...
                                X