Колкото повече, толкова повече Ще съм благодарен за всяко мнение
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "GrandePunto"?!
Collapse
X
-
Аз съм точно с Гранде Пунто 1.4 Dynamic. Колкото и да е смешно колата е на почти 9000км, а след седмица-две прави една година откакто сме я взели. Карам предимно служебни коли и много рядко мойта, затова е толкова малко км По принцип колата беше предвидена за служебна, но после си е харесахме за една от семейните и после почнах да си плащам лизинга аз Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 . Точно защото беше предвидена за служебна е без никакви доп.екстри, но мисля, че са достатъчни. Радиото(блаупункт) вади приличен звук(не чете мп3 при мен) и "хваща" много добре станциите за разлика от други модели Фиат Колата е 77кс в София дава около 7.5-8л/100км при доста прилично каране. Извънградски може да стигне и до 5/100, но ако се кара нормално(120-130-140) е към 7, даже 8/100.Друго в момента не се сещам. Ако има нещо питай каквото искаш, ако мога ще ти отговоря с удоволствие Мисля, че колата е супер и си заслужава.П.П Харесвам повече 1.3jtd и даже по-често карам от мойта някое от служебните Пунта. Двигателят е много по-спонтанен и разхода е доста по-добър. Но си става разликата в цената, ако караш малко личната си кола като мен.
Коментар
-
Интересува ме дали са изникнали някакви детски болести и как се държат пластмасите и материалите в купето, посркъцват ли, потропват ли, има ли нещо, което да ти прави лошо впечатление в поведението на пътя, при завой, при ускорение, при спиране, нещо което да не ти е харесало и да те дразни в колата, да ти е неприятно при шофирането, като цяло
Коментар
-
За такива потропвания не може да се говори, защото е на много малко км. Единствено се бяха откачили някои от штифтовете, които държат кората около двигателя(под предното стъкло), но ми ги сминиха безплатно в АИ. Това, което съдя и по другите Гранде Пунта(дизелови, един над 60 000км) е, че също няма такива тропания. Относно движението -спирачките са много добри, не може да става сравнение примерно с други коли от класа, които съм карал. Ускорението е прилично, но няма яката тяга на дизела. Трябва да се държи в обороти. Около и над 4000лб се "събужда’ Единственото нещо, което не ми харесва е, че подрусва доста силно, особено отзад. Отпред не се чувства толкова осезателно. Като цяло е много приятно да шофираш, скоростта не се усеща. Между другото ми прави впечатление, че явно аеродинамичността е изключително добра, защото освен, че вятъра не бучи много силно, самато кола остава чиста от мушици много по-дълго от други коли. Освен това се почистват много по-лесно.П.П След зверски удар с голяма скорост в дупка, беше изпуснал аморстисьор(пак на дизелово, но мисля, че са същите и на мойто). След лека почерпка в сервиза на АИ го смениха гаранционно. Не се продава никъде другаде освен там. Ако има нещо друго - питай спокойно След час съм пак тук.
Коментар
-
Явор Митев
Kuku написа:Интересува ме дали са изникнали някакви детски болести и как се държат пластмасите и материалите в купето, посркъцват ли, потропват ли, има ли нещо, което да ти прави лошо впечатление в поведението на пътя, при завой, при ускорение, при спиране, нещо което да не ти е харесало и да те дразни в колата, да ти е неприятно при шофирането, като цяло
Коментар
-
Авео, благодаря за предложението, но аз утре след обяд трябва да дам капаро а и съм карал няколко тестови Грандета на АутоИталия и те наистина са много стегнати, но са и на малко километри Витал, на мен също ми направи впечатление, че подрусва, а защо така Точно това подрусване ме навежда на мисълта, че има повече вибрации и опастност от разскърцване и разтропване в купето Странно е, че предишното ми Пунто возеше доста по-добре, а уж по-малко, по-тясно, по-евтино Оффф, много ми е притеснено, дали няма да сбъркам....
Коментар
-
Ами освен и аз да ти предложа един тест драйв. Обаче мойта приятелка е с колата на Пловдив и предполагам ще се върне в четвъртък.Отностно друсането - честно казано и аз така си мислех, обаче като гледам Гр Пунтото долу на паркинга(към момента е 60 900км) и му няма нищо. Наистина нищо не тропа. Свършвам към един, ако още не си легнал ако искаш да ти дам да го покараш - мисля, че ще е доста по-обекивно от тестовите коли на АИ. Даже не е мито. Днеска са минавани 1000км с него.От друга страна нали не си купуваш кола за цял живот - че ще се разтропва, ще се разтропа все някога. Все пак предполагам, че ще е след няколко години.П.П Кой те изнудва да му даваш капаро толкова скоро. Пиши на лично, ако искаш.Имам предвид, че това е редовния нимер на АИ и компания.
Коментар
-
Kuku написа:Никой не ме изнудва - за да хвана отстъпките от Пловдивския панаир трябва по-скоро да направя заявка
Коментар
-
Аз гледам колко ще ми дойде вноската на месец. Колко струва при подходящ лизинг няма значение Моя съвет е хубаво да си помислиш за какво ще ползваш колата и да се впускаш в приключението Ако се сетиш още нещо, което искаш да питаш ще се опитам да отговоря максимално обективно Налага се да излизам след малко, ако решиш да изчакаш ще гледам четвъртък да се измъкна с колата(ако се прибере) и да ти дам да я покараш няколко часа.Лека вечер. Утре сутринта ще погледна дали има развитие П.П Ако ти върши работа дизелово Пунто свиркай, след малко отивам до центъра.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар