Не можах да намеря тема с отзиви за колата и затова пускам нова тема тук - моля да ме извините, ако вече има такава тема и ако е нужно, тази нека бъде преместена или изтрита.Интересува ме, колегите които имат такива коли да споделят опита си с тях, колкото и да е малък, защото до колкото знам се говореше, че имало някакъв фабричен проблем, нещо тропало отпред и някакви такива работи (не помня вече къде го четох) та ако може да ми кажат, наистина ли е така, с коя модификация точно или с всичките е така... такива работи Разхода на колите влиза ли в нормите посочени от производителя, доволни ли сте от динамиката, от екстрите, от материалите, от пространството в купето, от интериора Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "GrandePunto"?!
Collapse
X
-
Re: Покупка на "GrandePunto"?!
Kuku написа:Не можах да намеря тема с отзиви за колата и затова пускам нова тема тук - моля да ме извините, ако вече има такава тема и ако е нужно, тази нека бъде преместена или изтрита.Интересува ме, колегите които имат такива коли да споделят опита си с тях, колкото и да е малък, защото до колкото знам се говореше, че имало някакъв фабричен проблем, нещо тропало отпред и някакви такива работи (не помня вече къде го четох) та ако може да ми кажат, наистина ли е така, с коя модификация точно или с всичките е така... такива работи Разхода на колите влиза ли в нормите посочени от производителя, довлни ли сте от динамиката, от екстрите, от материалите, от пространството в купето, от интериора Благодаря предварителноFiat Grande Punto
-
Ивайло Стефанов Попов
Kuku написа:Не можах да намеря тема с отзиви за колата и затова пускам нова тема тук - моля да ме извините, ако вече има такава тема и ако е нужно, тази нека бъде преместена или изтрита.Интересува ме, колегите които имат такива коли да споделят опита си с тях, колкото и да е малък, защото до колкото знам се говореше, че имало някакъв фабричен проблем, нещо тропало отпред и някакви такива работи (не помня вече къде го четох) та ако може да ми кажат, наистина ли е така, с коя модификация точно или с всичките е така... такива работи Разхода на колите влиза ли в нормите посочени от производителя, довлни ли сте от динамиката, от екстрите, от материалите, от пространството в купето, от интериора Благодаря предварително
Коментар
-
Ивайло Стефанов Попов написа:Моя съвет е да поизчакаш малко да се появат на пазара новите модели на Фиат - Линеа, Албеа и Гранде Пунто Седан. Виж каква ще им бъде цената съпостави е с тази на Гранде Пунтото и както се казва 100 пъти мери един път режи. Лично смятам, че ще е по - добре като че ли да избереш пред Гранде Пунтото версията му като Седан смятам, че ще бъде по - удобна и комфортна кола, а и малко по - голляма и от вътре и от вънка и ако ти е по джоба просто действай.
Коментар
-
sev написа:зависи колко време мислиш да я караш тази колазащото при сегашните цени на горивата, 3000 лева при градско каране доста бавно ще се изплатятоколо 90 000-100 000 км ще са нужни, при разлика около 2литра/100км в разхода
Коментар
-
Всичко това е вярно, но дизеловата версия си има преимущества които изобщо не са за пренебрегване.Ако разликата в цените на дизеловото 1,3 мултиджет 95 коня с бензиновото е само три хиляди лева, аз без колебание бих избрал дизелът. Верижно газоразпределение,въртящ момент и още куп шукарии и т.н.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Kuku написа:sev написа:зависи колко време мислиш да я караш тази колазащото при сегашните цени на горивата, 3000 лева при градско каране доста бавно ще се изплатятоколо 90 000-100 000 км ще са нужни, при разлика около 2литра/100км в разхода
Коментар
-
Nino написа:Всичко това е вярно, но дизеловата версия си има преимущества които изобщо не са за пренебрегване.Ако разликата в цените на дизеловото 1,3 мултиджет 95 коня с бензиновото е само три хиляди лева, аз без колебание бих избрал дизелът. Верижно газоразпределение,въртящ момент и още куп шукарии и т.н.sev написа:е 6-7 години сигурно ще я карашзначи дизела е за теба и нова кола - мерак - повече от 25 000 ще караш :Dи още нещослед година цените няма да са 0,8 Евро, а може би 1,00
Коментар
-
И аз ходих миналата седмица в Ауто Италия направо очите ми останаха в гранде пунтото... дали бензин или дизел мнение и аз не мога да дам като фаворитното ми гориво е газ... ама доколкото знам при монтаж на газов инжекцион отпада гаранцията на колата така че май ще взимам "нафтова печка"Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:И аз ходих миналата седмица в Ауто Италия направо очите ми останаха в гранде пунтото... дали бензин или дизел мнение и аз не мога да дам като фаворитното ми гориво е газ... ама доколкото знам при монтаж на газов инжекцион отпада гаранцията на колата така че май ще взимам "нафтова печка"Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Kuku написа:А цените ще скачат паралелно, няма да скача само бензина :
Коментар
-
Kuku написа:Едно предимство ми кажи за дизела, което да си струва 2000лв., като разликата е само в двигателя При 99% градско каране ~50км. на ден и едно-две пътувания до морето, и още максимум пет пътувания до вилата :!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Kuku написа:Разликата между "1.4-16v 95к.с. Dynamic" и "1.3 Multijet 90к.с. Dynamic" е точно 2000лв.ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...
Коментар
-
sev написа:ама сега разликата в пари е 3,20 лева - но след година може би ще е 4 лева (даже и да поскъпнат и двете горива)но щом ги караш по 25 000 - взимай бензина и това есамо гледай да е под 100 коня, че за нова кола над 100 данъка е сериозенNino написа:Много преимущества бих ти казал, но определено не ми се отваря пак старата тема "дизел или бензин".Този m-jet - 90 кс е супер моторче ,удоволствието да го караш е несравнимо!Ти най-добре си знаеш.BRAVO написа:А защо всички като смятат разлика между цени на нови коли "забравят" остатъчната стойност ???След 3 години като я продаваш дизеловата, ще вземеш 1000лв повече примерно. И тогава се оказва, че имаш да избиваш само 1000лв, което става за 30 000 км
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар