Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "GrandePunto"?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    На същото място, на което го наливахме при обслужването, адаш - върху подемника Беше почти до максимума, а сега едва се показва на ръба на щеката, т.е. е под минимума!
    Какво е маслото? Колко км минаваш на студен мотор? "Ръчкаш" ли я докато е студена?
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

По принцип тази кола не я ръчкам изобщо - много рядко (да не казвам никога) минава над 3500 оборота в града, а най-голямото "ръчкане" пада на път за морето с около 4000 оборота.Още не съм долял масло, т.е. не знам колко е изгорила, но довечера (или утре) ще долея и ще видя какъв е разхода на масло.Изминала е малко над 7000км. от обслужването, когато маслото беше почти на максимум. ’Selenia K Pure Energy’ - 5W40 май беше.Добавката за радиатора е течна, не е от онези прахообразните, които развалят водната помпа и термостата.

Коментар

за 7000 около от литър не е притеснителнодругия път сложи друго масло, може заводското да не и харесва :D
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Преди го харесваше Мислиш вече да има износване и да трябва друг вискозитет?

Коментар

о неи 0-40 да сипеш пак така ще го гори

Коментар

Но защо до преди 10’000км. не харчеше масло - нещо да се е случило Ето го "новия" (изцяло рециклиран) алтернатор - 205лв. с 6мес. гаранция.Най-евтиния чисто нов такъв намерих за 373лв. с поръка за понеделник, но прецених, че разликата не си струва и взех рециклиран.
              Прикачени файлове

Коментар

е това е най-странноточе предния път не е харчеланямам обяснение...освен да си бил с друго масло, но доколкото помня все такова ползваш

Коментар

Именно - маслото винаги е било такова Ако не се лъжа преди няколко години сложих веднъж ’Agip Evolution’ от Венци, но след това винаги съм карал със ’Selenia K’.То ще си покаже де....П.П.Забравих да спомена, че алтернатора е от Fransizkup

Коментар

Kuku написа:
                    П.П.Забравих да спомена, че алтернатора е от Fransizkup
                    Дано си късметлия, че аз с тия Fransizkup какъв съм го ял...
                    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
                      Kuku написа:
                      П.П.Забравих да спомена, че алтернатора е от Fransizkup
                      Дано си късметлия, че аз с тия Fransizkup какъв съм го ял...
                      Я разкажи, че аз мисля точно от там да си взема рециклиран алтернатор, защото моя също е счупен и ме е страх да карам така. Преди 2-3 месеца на 2 служебни коли Форд смениха алтернаторите с "чисто нови" от Франсизкуп и няма никакви проблеми, работят перфектно.

Коментар

Оги по принцип са читави,ние всички алтернатори и стартери от сервиза го носим там,за 2.5 г. е имало 3-4 издънки най много,но на фона на бройките които сме занесли са нищо.............
                        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                        Ventura garage

Коментар

2 релета купувам, последния път регистрирах официален сервиз, веднага дадоха -30%.2 реле регулатора и двата не работят - отивам за рекламация и ми казват - донесете алтернатора, ще го пратим в София да се провери на стенд и ако има проблем ще го подменим.Аре много им здраве, ама аз съм будала, че не им пратих КЗС.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ventura garage вече предлага спиране на алармата за предпазния колан за Гранде Пунто...................
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Ventura garage

Коментар

Че всеки с МЕС и ЕЛМ може да си я спре
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                Че всеки с МЕС и ЕЛМ може да си я спре
                                Не бъди много сигурен,зависи с кой боди комп е колата............. Плюс това тези процедури се изпълняват само от платената версия
                                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                                Ventura garage

Коментар

Working...
                                X