Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "GrandePunto"?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Eлате до България 1.3 мултиджет възстановени "тоталки" са по 7-8 хил. лв. А иначе в Алфа форума има едно много добро, оранжево, ама за 15 хил. лв. За да не е толко офф да допълня малко информация за Гранде пунто:данък за 2012 г. за 1.2 65 к.с. - 13,80 лв. с 5% отстъпка за предварително плащане и 50% отсъпка за катализатор
    SKODA 105L '78
    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
    FIAT 126p '89
    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Някой а Дизелово Гранде пробвал ли е да сложи Круиз контрол ?Чета че само трябва да се сложи лостчето и да се актифира функцията на ЕКУ-то.За сега проучвам въпроса. Също ще ми е от полза и ако някой има оригинално круиз контрол нека пише.

Коментар

Среща в Сряда от 19:00 в студентски град на обръщалото на 280/94.

Коментар

Бургас - София

Коментар

105 км средна скорост и 3.30ч. за 370 км си е за 6 месеца без СУМПС
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
            Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Четвъртото показание е в литри, не в месеци

Коментар

това показание в литри е добре, като се имат предвид другите три
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

4 години и 8 месеца - 71160км.Прясна информация от снощи:1. Алтернаторът ми вие на умряло. Не прави проблеми, но шума е много дразнещ.2. Водният радиатор е спукан (или просто изпуска) "долу ниско при гарнитурата на казанчето" (каза чичо мастор).3. При смяната на масло източих от колата едва 1900мл. Решението на проблемите:1. Явно е от статора и ще трябва да се сваля за основен ремонт - четки, лагери, статор, ала-бала. Лошото е, че май трябва да се сваля и компресора на климатика, защото пречи. Както го виждам, към 200лв. разход не ми мърдат 2. Сипах течност за запушване на радиатори на ’Holst’ - да видим какво ще стане 3. За сега, малко над 100км., новото масло не е мръднало - следя го с интерес!

Коментар

Включвам се отново с малко повече яснота....1. Алтернатора се вижда на снимките долу - как е работил до сега не знам. Колата вече е на 78’000км., а той вие от към 50’000км. насам Хубавото е, че успяхме да го свалим без да откачаме нито компресора на климатика, нито моста. Лееееееко изкривихме една тръба на климатика и алтернатора излезе надолу.2. Радиатора не пуска нито капка, след добавката ’Холст’.3. Маслото е намаляло и ще доливам утре, за да видя колко точно е изчезнало. Течове няма - най-вероятно го е изгорила
                    Прикачени файлове

Коментар

това че го гори не е проблемкарай си и свиркай
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да, това е ясно - докато не възникне проблем, не мисля да се тормозя.По-скоро ме притеснява, че преди не е горяла масло и изведнъж....

Коментар

Kuku написа:
                          Да, това е ясно - докато не възникне проблем, не мисля да се тормозя.По-скоро ме притеснява, че преди не е горяла масло и изведнъж....
                          Как премери маслото? Да не би колата да не е била на равно, да не се е стекло и прочее...
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

На същото място, на което го наливахме при обслужването, адаш - върху подемника Беше почти до максимума, а сега едва се показва на ръба на щеката, т.е. е под минимума!

Коментар

колко километра са това и колко си долял?
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Kuku написа:
                                Включвам се отново с малко повече яснота....1. Алтернатора се вижда на снимките долу - как е работил до сега не знам. Колата вече е на 78’000км., а той вие от към 50’000км. насам Хубавото е, че успяхме да го свалим без да откачаме нито компресора на климатика, нито моста. Лееееееко изкривихме една тръба на климатика и алтернатора излезе надолу.2. Радиатора не пуска нито капка, след добавката ’Холст’.3. Маслото е намаляло и ще доливам утре, за да видя колко точно е изчезнало. Течове няма - най-вероятно го е изгорила
                                Kuku, това с добавката не е добра идея! Решава един проблем, но създава други!!! Сипвал съм такава добавка и след време ми се наложи да сменя термостат и водна помпа, заради нея!
                                BMW E90 320D
                                ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                                ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                                ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Working...
                                X