Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "GrandePunto"?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    iee написа:
    BO написа:
    вози 3 пъти по-добре от Пунто, 2 пъти по-безшумна.Просто идея...
    Тука не съм съгласен изобщо! Нито вози толкова добре, нито е по-безшумна. Карах една Астра преди няколко години. Същия двигател, само че нова от магазина. Е честно само за работна става. За себе си не бих си купил такава кола още повече, пък 10 годишна.
    Като я сравниш с Пунтото, викаш е по-шумна и вози по-твърдо?Колко пунтовци си карал, защото мнението ти ми звучи, като да не си карал такова чудо небесно.
    Прави впечатление, че изместваш дразгите от Алфа форума насам...Пунто съм карал доста певече от теб ми се струва. За Астрата да не говорим, щото ти явно изобщо не си сядал в такава.
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Мъри, направо ти се чудя на акъла. От 159 на Пунто, било то и Гранде.Ако няма да я караш ти - ок. Ама иначе .....
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

iee написа:
        BO написа:
        iee написа:
        BO написа:
        вози 3 пъти по-добре от Пунто, 2 пъти по-безшумна.Просто идея...
        Тука не съм съгласен изобщо! Нито вози толкова добре, нито е по-безшумна. Карах една Астра преди няколко години. Същия двигател, само че нова от магазина. Е честно само за работна става. За себе си не бих си купил такава кола още повече, пък 10 годишна.
        Като я сравниш с Пунтото, викаш е по-шумна и вози по-твърдо?Колко пунтовци си карал, защото мнението ти ми звучи, като да не си карал такова чудо небесно.
        Прави впечатление, че изместваш дразгите от Алфа форума насам...Пунто съм карал доста певече от теб ми се струва. За Астрата да не говорим, щото ти явно изобщо не си сядал в такава.
        Да си кажа, че само такава Астра съм карал точно с този мотор. Не съм карал с 1.3 или 1.9.И като го сравнявам с Пунто, то Пунтото не знам по какво може да е по-добро.Както казах - изказвам мнение, това е. Като го знам какво му е телосложението за това просто подметнах кой избор (пак да кажа, за мен) е по-удачен, като не гледам да намесвам фанатизма ми към Фиат тук.Май ти намесваш и изказваш мнение на друга база. Де беше казал, че иска да си купува Жулиета да скачаш, ама то...Едно Браво е пак много по-кола от въпросното Пунто и от въпросния Опел. Ама да намериш 90 коноьово дизелово Браво си е трудно, а и по-скъпо.На много хора проблема им е, че като решат, че една марка е по-добра от друга, просто ей така, то си затварят очите и света започват да го гледат през много изкривена призма.На мен не ми пречи да кажа, че една кола е хубава, не ми пречи да я критикувам и да я хваля. Без да сядам с предварително мнение е нея.Ако седнеш с особено мнение в Астрата и само гледаш на нея като боклук, то естествено, че ще ти се стори такъв. А като седнеш в Пунтото и си мислиш, че е нещо велико, защото е Фиат, тоестествено, че това ще е най-добрата кола за теб. Дори може да ти се стори, че като минеш с Пунтото с 150 през дупка и колелото ти се откъсне, то купето не мърда, а с Астрата като караш по най-равния път, то пак друса като за световно. Човек като почне да си въобразява разни неща, то трудно си променя мнението.Само за протокола - вземи мини през едни напречни трамвайни линии с едно Пунто и с една такава Астра и ще видиш разликата. Ама няма да я видиш, а направо ще си признаеш грешката, въпреки Фиат фанатизма ти. В Пунтото направо като минеш през такова нещо, то купето така звъни в главата ти, че ако си говорите направо спирате, че едвам се чувате. А в Астрата се чува плътно и стегнато. А бе знаеш за какво говоря, ама се правиш на луд сега. Марки много. Коли много. Нека да не сме толкова обвързани и тесногръди.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

За окачването на Опела няма да споря. Доста по-меко е. От там и усещането за комфорт. Ама аз за 100-тина хиляди с тая кола не намерих нещо което да ме впечатли...Пък той Мъри си е направил избора вече и едва ли ще се повлияе от мненията ни
          Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
          Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
          Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Ако не е толко на живот и смърт да е гранде пунто гледам колегата Mury е от София и ако иска може да се видим някъде да види моето МК2, че вози твърдо вози, ама аз не искам да ми подскача 3 часа по дупките и да се люлее като 190Е, до колкото знам МК2 има награда за вътрешен комфорт/обем, на шофьорското място съм сигурен, че няма да му е тясно, стига да не е над 2м , а защо е по добро от астрата ... ми защото е по бързо
            punto HGT

Коментар

iee написа:
              За окачването на Опела няма да споря. Доста по-меко е. От там и усещането за комфорт. Ама аз за 100-тина хиляди с тая кола не намерих нещо което да ме впечатли...Пък той Мъри си е направил избора вече и едва ли ще се повлияе от мненията ни
              А бе, че няма да се повлияе, няма, ама поне да ръгнем малко с пръчката в ......
              didich написа:
              Ако не е толко на живот и смърт да е гранде пунто гледам колегата Mury е от София и ако иска може да се видим някъде да види моето МК2, че вози твърдо вози, ама аз не искам да ми подскача 3 часа по дупките и да се люлее като 190Е, до колкото знам МК2 има награда за вътрешен комфорт/обем, на шофьорското място съм сигурен, че няма да му е тясно, стига да не е над 2м , а защо е по добро от астрата ... ми защото е по бързо
              Ти не мой скача с най-бързото Пунто на най-бързата Астра, че там разликата е малко космическа ако тръгнем да сравняваме. :D
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Тя е космическа, защото ще сравняваме 1,8 атмосферен /понеже няма по голям мотор/ с/у 2,0 турбо мотор /може и по мощен да има не ги знам всички мотори/, то остава и да го прескачам, тогава незнам кой ще си купи астра Имах предвид астрата от линка
                punto HGT

Коментар

emzo написа:
                  Мъри, направо ти се чудя на акъла. От 159 на Пунто, било то и Гранде.Ако няма да я караш ти - ок. Ама иначе .....
                  Как за кво,просто не ми трябва голяма кола вече,не исках да лангъркам 59-та предимно градско,беше ми жал.За 2 пътувания с много багаж си имам Добло,просто нищо вече не можеше да я задържи при мен след 5г..Любовта си е любов,ама в тея трудни времена няма как,идва време за раздяла.Грандето го избрах защото на мен вътре ми е добре,комфортно ми,за мойте представи вози добре,евтино е за поддръжка,с нисък данък,разход и евтини гуми,с две думи какво му трябва повече на човек.
                  Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                  Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                  Ventura garage

Коментар

BO написа:
                    iee написа:
                    didich написа:
                    Ти не мой скача с най-бързото Пунто на най-бързата Астра, че там разликата е малко космическа ако тръгнем да сравняваме. :D
                    Ако намеря Браво с 90 коня мотор,скачам ако е читаво,въпроса е че ги няма.
                    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                    Ventura garage

Коментар

didich написа:
                      Пунто 2 не ща,имам си 1 серия с емблема на Ланча...............пък и гледаме да е по-ново.
                      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                      Ventura garage

Коментар

Mury написа:
                        BO написа:
                        iee написа:
                        didich написа:
                        Абе имаше едно не лошо в мобилето, 2007 1,4 90коня, гаражна, закупена от Ауто Италия, ама скоро му обновиха снимките и някой го е намачка изотзадзеДаже го и намерих http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...8&slink=8i5k6h
                        ФИАТ- Пътят е само формалност
                        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                        -----------------------------------------------------
                        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Kay_ написа:
                          Mury написа:
                          BO написа:
                          iee написа:
                          didich написа:
                          Абе имаше едно не лошо в мобилето, 2007 1,4 90коня, гаражна, закупена от Ауто Италия, ама скоро му обновиха снимките и някой го е намачка изотзадзеДаже го и намерих http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...8&slink=8i5k6h
                          Искам дизел,говорим за 1.6 Мжет 90 коня,ние с Боби си знаем.
                          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                          Ventura garage

Коментар

Не знам защо пренебрегваш бензиновия вариант-90 к.с. , като търсиш икономичен градски автомобил.С една газова разхода му в пари със сигурност няма да е по-голям от идентичния дизел , а разходите за поддръжка ще са по-малки.Моето Браво , че е 120 к.с. , вярно , газ инжекцион и пак 10 /100 градско никога не съм стигал.Ако пък преглътнеш годишния данък, който в крайна сметка ти е малко повече от един резервоар бензин /за цялата година/, този мотор според мен е най-добрия компромис между икономия и динамика.Дизелчето 90 к.с.дори и да го мапнеш , пак няма да гори 5 градско с нашата "нафта" , а и няма да направи 9.6 сек до 100км.ч което си е направо като бившата ти 159-ка в стоков вариант.Бравото е хубава , маневрена и съвсем практична градска количка и като изключим някои конструктивни недомислици с които си запознат , а и аз ги понаучих , но не са болки за умиране ще те радва.В пари за части и консумативи всичко е в пъти по-евтино от 159-та , но в сравнението което неминуемо ще правиш поне първия месец с алфата ще разбереш , че удоволствието си е заслужавало , а сега ще трябва да се задоволяваш само с плюсовете от икономията . Аз и затова още се чудя дали да я продавам моята 159-ка , макар , че 6 години вече я имам и уж си мисля , че съм и се наситил.Стои си през седмицата в гаража , докато се правя на примерен с Бравото , но всъщност нямам търпение да дойде уикенда и да я изкарам за да си поиграем.Успех с търсенето , и не мисли само за икономията , един път се живее!!!

Коментар

alfageorgi написа:
                              Не знам защо пренебрегваш бензиновия вариант-90 к.с. , като търсиш икономичен градски автомобил.С една газова разхода му в пари със сигурност няма да е по-голям от идентичния дизел , а разходите за поддръжка ще са по-малки.Моето Браво , че е 120 к.с. , вярно , газ инжекцион и пак 10 /100 градско никога не съм стигал.Ако пък преглътнеш годишния данък, който в крайна сметка ти е малко повече от един резервоар бензин /за цялата година/, този мотор според мен е най-добрия компромис между икономия и динамика.Дизелчето 90 к.с.дори и да го мапнеш , пак няма да гори 5 градско с нашата "нафта" , а и няма да направи 9.6 сек до 100км.ч което си е направо като бившата ти 159-ка в стоков вариант.Бравото е хубава , маневрена и съвсем практична градска количка и като изключим някои конструктивни недомислици с които си запознат , а и аз ги понаучих , но не са болки за умиране ще те радва.В пари за части и консумативи всичко е в пъти по-евтино от 159-та , но в сравнението което неминуемо ще правиш поне първия месец с алфата ще разбереш , че удоволствието си е заслужавало , а сега ще трябва да се задоволяваш само с плюсовете от икономията . Аз и затова още се чудя дали да я продавам моята 159-ка , макар , че 6 години вече я имам и уж си мисля , че съм и се наситил.Стои си през седмицата в гаража , докато се правя на примерен с Бравото , но всъщност нямам търпение да дойде уикенда и да я изкарам за да си поиграем.Успех с търсенето , и не мисли само за икономията , един път се живее!!!
                              То от един път живеене.................Не е само икономията,Браво като цяло си е отвсякъде Стило,не ме кефи много.....................Смисъл,съвети приемам,ама вие всички ми казахте къв съм балък,абе хора глейте си кефа,карайте си колите,дет се вика там накъдето са тръгнали някои от вас,аз оттам се връщам !!!!!!! Нагледал съм се на какво ли не в сервиза,и смятам че избора ми си е само за мен. Още повече,че Бравото например което искам,е даже над бюджета който имам от 59-та,така че не е това целта........................повече пари за глупости не ми се дават.Нали се сещате,че ако идеята беше да купувам по-скъпа или равностойна по цена кола,по нисък клас,дали щях да си продам 59-та ????????
                              Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                              Ventura garage

Коментар

Mury. Аз те разбирам. Напълно.Добрата кола е хубаво нещо, но си е не само разход, но и отговорност.Живеем в Държава, в която първо ставаме роби на колите си и чак тогаваизпитваме кефа от тях.
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X