Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "GrandePunto"?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Батки я кажете сега,как са Пунтаците 1.3 мжет след 2008-а,от кога се монтира мотора с 90 к.с.,оглеждам се за такова,понеже не ни трябва вече голяма кола и ще продавам Алфата.Искам вече да карам икономична кола,с евтина поддръжка,евтини гуми,нисък данък и т.н.,та мисля че се спрях на него.Искам мнения от собственици на всякакви модификации,аз двигателя съм го избрал.
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

Проблем със CITY-то, не иска да се калибрира. На 1.4 бензин скоростната кутия е с много къси скорости, което намирам за минус. Гумите са 15’’ което поне според мен не са евтини гуми. Току що ми спряха 1,2 и 3-та степен на парното, най-вероятно реостат, ше го гледам след нова година.Иначе стабилна кола с малък разход.
      FIAT Nuova Punto 1.2 8V
      FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
      ...and justice for all

Коментар

Не е кой знае колко икономично. Градско под 6 е невъзможно да се свали с нахално каране по всяко време на деня. Слушали сме тука, че харчи 3-4. Не го вярвам аз това. Или толкова бавно не мога да карам. Освен това е много шумен за мен. Трактор...Карай си алфата, не ти трябва да слизаш в драстично по-нисък клас кола.Карал съм Панда, Гранде Пунто, разни ванове, хубави нови коли, но сега карам т.нар сув. Не ми се връща в по-малка кола, въпреки че още няколко месеца ще ми се налага да се забутвам да паркирам по малки улици. Мисълта ми е, че единствения плюс на пунтото ще ти е паркирането. Като сметнеш на годишна база разликата в обслужването няма да е кой знае каква.Всичко останало е огромни плюсове за по-малката кола.Иначе съм имал две или три коли с тоя двигател, различно модели. Повреди не е имало до към 100-150хил км. Но определено не е много икономичен и е страшно шумен. Особено като в много студено, сутрин е... Помогна доста масло 0 на 40.

Коментар

vital написа:
          Не е кой знае колко икономично. Градско под 6 е невъзможно да се свали с нахално каране по всяко време на деня. Слушали сме тука, че харчи 3-4. Не го вярвам аз това. Или толкова бавно не мога да карам. Освен това е много шумен за мен. Трактор...Карай си алфата, не ти трябва да слизаш в драстично по-нисък клас кола.Карал съм Панда, Гранде Пунто, разни ванове, хубави нови коли, но сега карам т.нар сув. Не ми се връща в по-малка кола, въпреки че още няколко месеца ще ми се налага да се забутвам да паркирам по малки улици. Мисълта ми е, че единствения плюс на пунтото ще ти е паркирането. Като сметнеш на годишна база разликата в обслужването няма да е кой знае каква.Всичко останало е огромни плюсове за по-малката кола.Иначе съм имал две или три коли с тоя двигател, различно модели. Повреди не е имало до към 100-150хил км. Но определено не е много икономичен и е страшно шумен. Особено като в много студено, сутрин е... Помогна доста масло 0 на 40.
          Разликата в обслужването,данъка,застраховката и гумите е около 1500 + лв. на година,за мен градски разход около 6-7 в Сф е удар в тавана,като се има предвид,че сега Алфата харчи 11 При положение че от 13-15 000 км. на година 85 % от тях са в Сф,няма смисъл да карам толкова голяма кола с този разход.Не ми се изтъкват причините,търся мнения като цяло за автомобила,а не съвети дали да го правя или не !!!!!!!!!!!!
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Ventura garage

Коментар

AdViSoRa написа:
            Проблем със CITY-то, не иска да се калибрира. На 1.4 бензин скоростната кутия е с много къси скорости, което намирам за минус. Гумите са 15’’ което поне според мен не са евтини гуми. Току що ми спряха 1,2 и 3-та степен на парното, най-вероятно реостат, ше го гледам след нова година.Иначе стабилна кола с малък разход.
            Ако 15-те за теб са скъпи гуми,представям си ако трябва да купуваш 17-ки за голяма кола,за 18-ки въобще не ми се мисли.За мен 70-80 лв. за гума е без пари,при положение че 17-те започват от 200 лв.
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Ventura garage

Коментар

Ок !!!!!!!!!!!!!!Мнение за автомобила съм изказал.

Коментар

Може да не съм казал, но ще повторя - мятай се през глава И очите на 8 !!!П.П.Чакай, че аз се замислих със закъснение....АКО избереш 1,9 разликата ще е само в данъка и малко в Г.О. - всичко друго различно ще е пренебрежимо малко, но получаваш по-добър двигател!Годишно сигурно няма 300лв. разлика между 1,3 и 1,9 Помисли и над този вариант.

Коментар

Kuku написа:
                  Може да не съм казал, но ще повторя - мятай се през глава И очите на 8 !!!П.П.Чакай, че аз се замислих със закъснение....АКО избереш 1,9 разликата ще е само в данъка и малко в Г.О. - всичко друго различно ще е пренебрежимо малко, но получаваш по-добър двигател!Годишно сигурно няма 300лв. разлика между 1,3 и 1,9 Помисли и над този вариант.
                  Не е така както си мислите всички,1.9 е със скъп маховик,скъп съединител,няма да купувам нова,че да не мисля за тези неща....................минаха ми годините когато исках да давам газ.2 приятели имам с 1.9 спорт,и двамата казват че харчи доста,единия около 9,другия 10 градско.1.3 с малки софтуерни промени ще стане доста приятен за каране.
                  Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                  Ventura garage

Коментар

Оооо, да, забравих за съединителя и маховика....

Коментар

А може и Линеа,все пак е същата кола,но има по-голям багажник,което си е предимство.
                      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                      Ventura garage

Коментар

Linea-та е перфектния баланс.Тъпото е, че трудно се намират и нямаш почти никакъв избор.И двете коли не са съизмерими - Линеата вози доста по-добре и от звуко-изолационно ниво също е много по-добре. В крайна сметка за парите трябва да вземеш и някакъв комфорт все пак, поне за мен.пп. Току що реших да видя избора от Линеи на пазара - в мобиле.бг има точно една: http://www.mobile.bg/11398279626628669Точно твоята - взимай. :D
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Арматурното тъбло на Linea-та хич го няма.
                          SEAT Leon Cupra 300
                          Triumph Street Triple 765 R

Коментар

BO написа:
                            Linea-та е перфектния баланс.Тъпото е, че трудно се намират и нямаш почти никакъв избор.И двете коли не са съизмерими - Линеата вози доста по-добре и от звуко-изолационно ниво също е много по-добре. В крайна сметка за парите трябва да вземеш и някакъв комфорт все пак, поне за мен.пп. Току що реших да видя избора от Линеи на пазара - в мобиле.бг има точно една: http://www.mobile.bg/11398279626628669Точно твоята - взимай. :D
                            Абе и аз видях,че е една,което малко ме плаши.Четох по разни теми,и май същата коля са я продавали и преди 1 година,пък на тая цена и тея км.,ако са реални е малко съмнително.Нещо не може да ме грабне Линеата,отпред е супер яка,ама вътре Грандето по ме кефи,някак си таблото на Линеата е странно.
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Ventura garage

Коментар

Е то двете табла на 90% са еднакви. Не знам какво толкова си се хванал за таблото, като е все тъй дървена пластмаса. :D
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                                Е то двете табла на 90% са еднакви. Не знам какво толкова си се хванал за таблото, като е все тъй дървена пластмаса. :D
                                ВО. И аз се чудя на Талианците. Един толкова важен детайл да бъде така ’’Убит с кеф".По това време явно тенденцията им е била такава...http://www.cars.bg/c682089Ако на мястото на това табло имаше нещо по-резонно отдавна да съм я взел тази. ...Че то и в евтините детски магазини за играчки няма такива "изпълнения". Иначе - кожи, соларни тавани, мулти-волан, бля-бля и за капак - това "нещо" за табло.ПС: извинявам се на колегата за офтопика, но нека вземе моето мнение и като предложение...ако не го смущава таблото де. :P
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X