Батки я кажете сега,как са Пунтаците 1.3 мжет след 2008-а,от кога се монтира мотора с 90 к.с.,оглеждам се за такова,понеже не ни трябва вече голяма кола и ще продавам Алфата.Искам вече да карам икономична кола,с евтина поддръжка,евтини гуми,нисък данък и т.н.,та мисля че се спрях на него.Искам мнения от собственици на всякакви модификации,аз двигателя съм го избрал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "GrandePunto"?!
Collapse
X
-
Проблем със CITY-то, не иска да се калибрира. На 1.4 бензин скоростната кутия е с много къси скорости, което намирам за минус. Гумите са 15’’ което поне според мен не са евтини гуми. Току що ми спряха 1,2 и 3-та степен на парното, най-вероятно реостат, ше го гледам след нова година.Иначе стабилна кола с малък разход.FIAT Nuova Punto 1.2 8V
FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
...and justice for all
Коментар
-
Не е кой знае колко икономично. Градско под 6 е невъзможно да се свали с нахално каране по всяко време на деня. Слушали сме тука, че харчи 3-4. Не го вярвам аз това. Или толкова бавно не мога да карам. Освен това е много шумен за мен. Трактор...Карай си алфата, не ти трябва да слизаш в драстично по-нисък клас кола.Карал съм Панда, Гранде Пунто, разни ванове, хубави нови коли, но сега карам т.нар сув. Не ми се връща в по-малка кола, въпреки че още няколко месеца ще ми се налага да се забутвам да паркирам по малки улици. Мисълта ми е, че единствения плюс на пунтото ще ти е паркирането. Като сметнеш на годишна база разликата в обслужването няма да е кой знае каква.Всичко останало е огромни плюсове за по-малката кола.Иначе съм имал две или три коли с тоя двигател, различно модели. Повреди не е имало до към 100-150хил км. Но определено не е много икономичен и е страшно шумен. Особено като в много студено, сутрин е... Помогна доста масло 0 на 40.
Коментар
-
vital написа:Не е кой знае колко икономично. Градско под 6 е невъзможно да се свали с нахално каране по всяко време на деня. Слушали сме тука, че харчи 3-4. Не го вярвам аз това. Или толкова бавно не мога да карам. Освен това е много шумен за мен. Трактор...Карай си алфата, не ти трябва да слизаш в драстично по-нисък клас кола.Карал съм Панда, Гранде Пунто, разни ванове, хубави нови коли, но сега карам т.нар сув. Не ми се връща в по-малка кола, въпреки че още няколко месеца ще ми се налага да се забутвам да паркирам по малки улици. Мисълта ми е, че единствения плюс на пунтото ще ти е паркирането. Като сметнеш на годишна база разликата в обслужването няма да е кой знае каква.Всичко останало е огромни плюсове за по-малката кола.Иначе съм имал две или три коли с тоя двигател, различно модели. Повреди не е имало до към 100-150хил км. Но определено не е много икономичен и е страшно шумен. Особено като в много студено, сутрин е... Помогна доста масло 0 на 40.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
AdViSoRa написа:Проблем със CITY-то, не иска да се калибрира. На 1.4 бензин скоростната кутия е с много къси скорости, което намирам за минус. Гумите са 15’’ което поне според мен не са евтини гуми. Току що ми спряха 1,2 и 3-та степен на парното, най-вероятно реостат, ше го гледам след нова година.Иначе стабилна кола с малък разход.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Може да не съм казал, но ще повторя - мятай се през глава И очите на 8 !!!П.П.Чакай, че аз се замислих със закъснение....АКО избереш 1,9 разликата ще е само в данъка и малко в Г.О. - всичко друго различно ще е пренебрежимо малко, но получаваш по-добър двигател!Годишно сигурно няма 300лв. разлика между 1,3 и 1,9 Помисли и над този вариант.
Коментар
-
Kuku написа:Може да не съм казал, но ще повторя - мятай се през глава И очите на 8 !!!П.П.Чакай, че аз се замислих със закъснение....АКО избереш 1,9 разликата ще е само в данъка и малко в Г.О. - всичко друго различно ще е пренебрежимо малко, но получаваш по-добър двигател!Годишно сигурно няма 300лв. разлика между 1,3 и 1,9 Помисли и над този вариант.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Linea-та е перфектния баланс.Тъпото е, че трудно се намират и нямаш почти никакъв избор.И двете коли не са съизмерими - Линеата вози доста по-добре и от звуко-изолационно ниво също е много по-добре. В крайна сметка за парите трябва да вземеш и някакъв комфорт все пак, поне за мен.пп. Току що реших да видя избора от Линеи на пазара - в мобиле.бг има точно една: http://www.mobile.bg/11398279626628669Точно твоята - взимай. :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Linea-та е перфектния баланс.Тъпото е, че трудно се намират и нямаш почти никакъв избор.И двете коли не са съизмерими - Линеата вози доста по-добре и от звуко-изолационно ниво също е много по-добре. В крайна сметка за парите трябва да вземеш и някакъв комфорт все пак, поне за мен.пп. Току що реших да видя избора от Линеи на пазара - в мобиле.бг има точно една: http://www.mobile.bg/11398279626628669Точно твоята - взимай. :DFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
BO написа:Е то двете табла на 90% са еднакви. Не знам какво толкова си се хванал за таблото, като е все тъй дървена пластмаса. :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар