Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ех,Глобул!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    Колегата може да отиде и да поиска да си зареди картата. След това да поиска копие на договора, да се направи експертиза на подписа и поиска много сериозно обезщетение от Глобул.
    Сигурно не съм се изразил правилно.Договорът,който е подписан с баща ми е на негово име!Аз, не фигурирам никъде и никой не ме е питал дали съм съгласен тази предплатена карта да се деактивира и да се запази същият номер на тарифния план!така,че няма какво да се правят експертизи,подписът е на баща ми!
    Понякога стоя и мисля.понякога само стоя.......

Коментар

Yavor написа:
      Драматичния състав си няма работа тия дни и голямо вайкане пада тука...Що за хора сме ние, дето ходим по перваза и по отсрието на бръснача. Да, не е правилно, но нищо фатално не се е случило. И съм сигурен че ако не беше баща на титуляра нямаше и да се случи. Ай стига сте преигравали!Дано наистина да сте толкова стриктни в живота си, в което дълбоко се съмнявам. Пийс!
      Първо,никъде не споменавам,че има драма!Споделям случка,която според мен е показателна за безхаберието в тази държава!Второ,това е свободен форум (още повече раздела,в който е темата),и на който му се вижда тъпа и излишна тази тема има право да я подмине и да не пише в нея!Нали така?!Трето,именно затварянето на очите и затрайването ни при подобни действия и своеволия от всякакви институции са ни докарали до там да сме разединени в мненията по очевадни нарушения на правилата!Иначе ,весели празници на всички!Живи и здрави!Поздрави,Стефан Шарков!

Коментар

sharo_sl написа:
        Сигурно не съм се изразил правилно.Договорът,който е подписан с баща ми е на негово име!Аз, не фигурирам никъде и никой не ме е питал дали съм съгласен тази предплатена карта да се деактивира и да се запази същият номер на тарифния план!така,че няма какво да се правят експертизи,подписът е на баща ми!
        Разбрах те. Става въпрос, че първо ако си поискаш договора, ще се опитат да те убедят, че ти си го разписал.
        Yavor написа:
        Драматичния състав си няма работа тия дни и голямо вайкане пада тука...Що за хора сме ние, дето ходим по перваза и по отсрието на бръснача. Да, не е правилно, но нищо фатално не се е случило. И съм сигурен че ако не беше баща на титуляра нямаше и да се случи. Ай стига сте преигравали!Дано наистина да сте толкова стриктни в живота си, в което дълбоко се съмнявам. Пийс!
        Не ме изненадва поста ти. Имам колежка, която се възмущава от неправдите в тая държава, как навсякъде другаде се спазвали правила и т.н., но редовно си спира на инвалидно място. Така де, както казваш нищо фатално не е станало, нали така?А, да, никога, повтарям НИКОГА моята кола не съм я паркирал на инвалидно място.Понякога говорим за морал, в случая за правила, строго определени от закон и процедури. Но и двете можем да ги пренебрегнем, стига да не е нещо фатално...Това, че им дават някакви бонусчета за всеки договор, не ги оправдава да правят каквото си искат.Хайде стига толкова. Празници са, бъдете добри и постъпвайте така, както бихте искали да постъпват с вас!
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз дали спирам на инвалидни места?И защо поста ми не те изненадва?Доказал съм с годините че съм някакъв престъпник ли?Стефане, нямах предвид тебе, а една определена групичка безгрешници. Пак повтарям, не е редно това, което се е случило, но ако баща ти ти беше изгубил половин ден за да му прехвърлиш картата, темата щеше да е -"Колко са тъпи тия от Глобул"...че ти губят времето. И колеги, на базата на тоталното безхаберие и беззаконие у нас, дори спирането на инвалидно място не е страшно нарушение. Аз чакам полицаите, съдиите и магистратите да спрат да спират където където си искат. А депутатите да крадат. След това ще бъда най големия защитник на реда в държавата!
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Хубаво де, някой, със съвсем прости думи няма ли да обясни как точно може да бъде ощетено лицето, което доброволно е предоставило картата си на друг човек, от мобилния оператор? Кое не е редно в случая? Ти, колега sharo_sl, какъв документ, доказващ право на собственост върху тази карта имаш? 84 човека се възмутиха колко е неправилно. Ама никой не казва защо? Защото просто така ви се вижда на вас, или защото можете по конкретен начин да бъдете ощетени? Сега ме карате да ходя да си купя една карта, ще ви дам всички данни за нея, но без да ви давам физически самата карта. Искам да видя как ще ми навредите?

Коментар

ogi28b написа:
              Хубаво де, някой, със съвсем прости думи няма ли да обясни как точно може да бъде ощетено лицето, което доброволно е предоставило картата си на друг човек, от мобилния оператор? Кое не е редно в случая? Ти, колега sharo_sl, какъв документ, доказващ право на собственост върху тази карта имаш? 84 човека се възмутиха колко е неправилно. Ама никой не казва защо? Защото просто така ви се вижда на вас, или защото можете по конкретен начин да бъдете ощетени? Сега ме карате да ходя да си купя една карта, ще ви дам всички данни за нея, но без да ви давам физически самата карта. Искам да видя как ще ми навредите?
              :D На модераторите днес денят ви е нещо крив!Плюли сте си в устата!И примера,които даваш никак не е на място!За какво ми са данните на СИМ картата ти?Именно,че картата не е в мен,а в лицето,което е сменило собствеността на картата без съгласието на титуляра!Все едно ти да си предоставиш тази карта за ползване на друг (доброволно или да е открадната) и той да отиде и да сключи договор без твоето съгласие и да ти вземе номера!Аз ли грешно обяснявам или не се разбира проблема?

Коментар

ogi28b написа:
                Той може да му я е дал да я ползва 1 месец, примерно. И после да си я вземе. И да държи да си ползва точно този номер. Предплатените карти нали всички са поименни??? Ако ми дадеш колата си да си я ползвам, щото те кефя, и аз я пререгистрирам в КАТ на мое име пак ли няма проблем?Говорим за това, че случилото се не е правилно. Обади се на 123 и питай редно ли е това да се случва и после кажи.Говорим за Глобул, не за кварталната бакалия.@Yavor,Съгласен съм, че всичката мара втасала, но това, че масово селяците си хвърлят фасовете през прозореца на колата няма да ме накара и аз да го направя (не че пуша де).
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз продължавам да твърдя, че предплатените карти нямат собственик. Регистрацията на някой ползувател е само от съображения на сигурност. Нищо нередно не се е случило. Айде стига драми.

Коментар

Предплатените карти си имат собственик- този който я е купил. Регистрацията освен заради телефонните измами е за да може да ти спрат картата ако ти я откраднат и да ти издадат нова.Случая звучи толкова абсурдно че все едно да си купиш предплатена карта, някой да иска да сключи договор и да си е харесал твоя номер и от глобул да му го дадат. Не е по правилата.Колегата да пусне една жалба в КРС, да им напишат акт поне да влязат малко пари в държавата от тия хитреци.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Колега, разбираш ли, че разликата от това някой неизвестен да си направи договор с този номер, без картата да е негова, нито да е у него, и да отиде баща ти с физическото тяло "СИМ-карта" и да поиска да я прехвърли от предплатена тарифа на абонаментна - е от земята до небето. Хубаво се възмущаваш, ама трябва да го правиш за по-сериозни неща, а не за такива, за които в случая са ти спестили едно разхождане и нещата са минали облекчено за теб. А щом се възмущаваш - направи ли нещо по въпроса? Осъди ли ги? Предяви ли претенции пред КЗП и КРС? Или просто кучетата си лаят, без да хапят?=================
                      style34 написа:
                      Ако ми дадеш колата си да си я ползвам, щото те кефя, и аз я пререгистрирам в КАТ на мое име пак ли няма проблем?
                      Заповядай! Давам ти колата, давам ти ключовете, давам ти документите. Иди я регистрирай, да те видя? Следващият път дай нещо по-добро за сравнение. Колата си има собственик пред държавата, има държавен регистър, проверява се от нотариус. СИМ-картата, предплатената имам предвид - е собственост на оператора. Ти не я придобиваш физически, като колата. Имаш право да я ползваш и декларираш пред оператора, че ти ще я ползваш, с името и данните си. Това не се записва в държавен регистър.Ред.: Звъннах на 123, но на Виваком. Операторът каза, че титулярят на картата трябва да присъства. Значи - или да се предприеме процедура по обжалване и осъждане, или темата е безсмислена. Както казах горе - кучетата си вървят, керванът лае, планина повдига. А ние пишем по форуми и се оплакваме вместо да си търсим правата. Ако това ми се случи на мен - изобщо няма да се оплаквам. Отивам и си търся правата. А не да мълча като пукел и да рева, че държавата е скапана.===================
                      sharo_sl написа:
                      Сега той има договор и аз имам договор за един и същ номер! ...Утре ще отида в офиса,където са извършили тази процедура.Смятам да поискам да ми заредят 10 лева в предплатената СИМ карта!Да видим какво ще кажат........
                      Дай да го видим твоя договор, който доказва, че ти си собственик на тази предплатена карта? По ЗЗД, всеки договор се съставя най-малко в два еднакви екземпляра. Дай твоя да видим? Отиде ли в офиса? Какво ти казаха, като поиска да си заредиш 10 лева?

Коментар

ogi28b написа:
                        Ред.: Звъннах на 123, но на Виваком. Операторът каза, че титулярят на картата трябва да присъства. Значи - или да се предприеме процедура по обжалване и осъждане, или темата е безсмислена. Както казах горе - кучетата си вървят, керванът лае, планина повдига. А ние пишем по форуми и се оплакваме вместо да си търсим правата. Ако това ми се случи на мен - изобщо няма да се оплаквам. Отивам и си търся правата. А не да мълча като пукел и да рева, че държавата е скапана.
                        Забелязъл съм и от други теми, че по гръб не падаш. Моля те, не ме карай да ти давам пример. Последната е със задачата на snake.До преди малко нямаше проблем, сега като са ти казали от оператора и обърна палачинката - безсмислена била темата. Теми безсмислени да искаш. Има някакви ограничения в правилата ли?От темата аз научих за нещо нередно, което правят от мобилен оператор с милиони клиенти. За мен е полезна.Ти, освен модератор, като какъв я определи за безсмислена, извинявай?@Имортал,Кой прави драми? Нещо нередно се е случило, ние го отбелязваме и коментираме, което се прави по форумите обикновено, ти го определяш като драма? Все едно да ти кажа ти кво правиш драми от това, че съединителят ти се е счупил? Тъпо, нали?И естествено, че картата си има собственик. Или поне GSM номерът. Пак да питам - смяташ ли, че всички с предплатена карта могат да се събудят един ден и да установят, че картата им е деактивирана, щото била собственост на оператора? Че ти на договор да си пак не е твоя картата сигурно. Дебитната ти карта в портфейла със сигурност е собственост на банката-издател. Да вземат да ти я блокират. Ей така, щото не е твоя?И какво значение има това, че е отишъл баща му? Има ли значение според вас дали е напълно непознат или брат, сестра, баща? Поне в правния свят - не. Не и в този случай.

Коментар

Наистина не правете драми. В договора в повечето случай за частно лице, присъства неговият подпис, а в случая и печата на фирмата. Това са двете страни. Това, че му е баща не го прави автоматично първото лице или евентуално трето по роднинска връзка, ясно е на всички. Дали, някой ще е съгласен дебитната карта или кредитната карта, да се прехвърля без знанието ви на роднини? Пак имате собственост над пластика и нищо повече. Ето това е реален друг пример. Човек отиди на мястото където са подписали договора и почни крещейки да псуваш всички наред, като първо започнеш от лицето подписало се от страната на мобилният оператор. Така едно, че ще създадеш напрежение в аналните части на служителите, и бъди сигурен, че ще имаш цялото внимание на персонала. След това им кажи, че искаш баща ти да говори с много безплатни минути, без месечни такса, и ако не желаят да приемат тези условия за времето упоменато в договора, ще викнеш телевизия и КЗП. Тия договори НЕ са за тоалетна хартия. Направили са голям гаф, нормално е да го ядат голям. Точка :D

Коментар

Разбира се,че съм предприел мерки!Свързах се с представител на Глобул и с адвокат.Аз съм в правото си!За жалост дните сега са почивни за офиса ,в който е извършена тази простотия и не мога на място да разбера кой и как я е направил!На договора на баща ми даже няма печат на фирмата и подпис на служителя!Ще сезирам всички възможни институции в първият им работен ден!И моля ви спрете с тези "драми"!Не съм постнал темата,за да "рева" и да се вайкам,а за да споделя една неправда!Иначе можех спокойно да подмина случката,защото баща ми си има тарифен план,запазил си е номера и всичко уж е ОК!Обаче не е!!!!!

Коментар

И аз не знам за какви драми изобщо говорим. Има случка - едни казват няма проблем, други казваме има проблем. Но това не означава, че правим драми. Просто изразяваме мнение и ако съм аз ще разчовъркам нещата. Това е.

Коментар

sharo_sl написа:
                                Разбира се,че съм предприел мерки!Свързах се с представител на Глобул и с адвокат.Аз съм в правото си!За жалост дните сега са почивни за офиса ,в който е извършена тази простотия и не мога на място да разбера кой и как я е направил!На договора на баща ми даже няма печат на фирмата и подпис на служителя!Ще сезирам всички възможни институции в първият им работен ден!И моля ви спрете с тези "драми"!Не съм постнал темата,за да "рева" и да се вайкам,а за да споделя една неправда!Иначе можех спокойно да подмина случката,защото баща ми си има тарифен план,запазил си е номера и всичко уж е ОК!Обаче не е!!!!!
                                От чисто емпиричен интерес - какво казва баща ти по въпроса?Как е протекъл процеса?Дали той няма намеса това да се случи така?И по принцип има ли против че се е случило по този начин?
                                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                                X