Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Още една моя тема за избор на автомобил

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отиваш караш 75кс, караш и 90кс и избирашЛично мнение е, макара каза, че не си "състезателче" 15 кончета отгоре са си по-добре, а пък така или иначе в 2та случая си в ниския данък, така че взимаи едно 90кс и си свиркай
    Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Единственото което ме притеснява при дизел е, по-скъпите свещи, съединител маховик, помпата и дюзите. Доколкото знам тия консумативи при дизела са си цифра.
      BMW E46 coupe
      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

От тия дето си изброил само маховика , помпата и турбото трябва да те притесняват.И най-малко свещите Ама виж сега има и лесно, тия пари дето ще ги даваш за кола, ги даваш няколко години за таксита
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За маховика разбрах горе долу как се хваща, за турбото също. А помпата има ли как да се разбере дали е тръгнала ?В такси не се качвам, последния път в който се возих в такси стана ПТП и шофьора беше с 1.13 промила.
          BMW E46 coupe
          Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Колега, Емо, момче младо, ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО ТОВА МНЕНИЕ!!!Гранде Пунто е МНОГО ДОБЪР избор във вариант 1.3-16v МултиДжет (90к.с.) или във вариант 1.4-16v СтарДжет (95к.с.) с АГУ!!!Другите двигатели с по-малка мощност са прекалено... как да кажа... неадекватни за сравнително голямото купе (все пак е дълго над 4м.), но и за това се казва Гранде След нова година ще мога да ти дам да покараш бензиново такова с 95к.с., харчещо градско около 9л./100км. бензин и притежаващо сравнително богато оборудване за класа си.Ти можеш да намериш някъде по автокъщите или при друг колега от форума дизелово Гранде Пунто, което се очаква да харчи около 6л./100км. нафта, НО (ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ) лесно може да си повиши мощността с някои магьоснически похвати и освен ниския разход да те зарадва с по-приятно ускорение от бензиновото му побратимче ТОЕСТ, както вече няколко пъти казах, ГЛЕДАЙ ДА СИ КУПИШ ВЪЗМОЖНО НАЙ-НАЙ-НАЙ-ЗАПАЗЕНИЯ ЕКЗЕМПЛЯР, КОЙТО НАМЕРИШ, а не дръж 1000% да е бензинов, да е с 3 врати, да е черен на цвят и т.н.Това все пак е кола втора употреба и има приоритети при избора, а именно състоянието на автомобила - не е толкова важно да бъде бензин, при положение, че може да се намери много ПО-запазен дизел!!!

Коментар

Kuku написа:
              Колега, Емо, момче младо, ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО ТОВА МНЕНИЕ!!!Гранде Пунто е МНОГО ДОБЪР избор във вариант 1.3-16v МултиДжет (90к.с.) или във вариант 1.4-16v СтарДжет (95к.с.) с АГУ!!!Другите двигатели с по-малка мощност са прекалено... как да кажа... неадекватни за сравнително голямото купе (все пак е дълго над 4м.), но и за това се казва Гранде След нова година ще мога да ти дам да покараш бензиново такова с 95к.с., харчещо градско около 9л./100км. бензин и притежаващо сравнително богато оборудване за класа си.Ти можеш да намериш някъде по автокъщите или при друг колега от форума дизелово Гранде Пунто, което се очаква да харчи около 6л./100км. нафта, НО (ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ) лесно може да си повиши мощността с някои магьоснически похвати и освен ниския разход да те зарадва с по-приятно ускорение от бензиновото му побратимче ТОЕСТ, както вече няколко пъти казах, ГЛЕДАЙ ДА СИ КУПИШ ВЪЗМОЖНО НАЙ-НАЙ-НАЙ-ЗАПАЗЕНИЯ ЕКЗЕМПЛЯР, КОЙТО НАМЕРИШ, а не дръж 1000% да е бензинов, да е с 3 врати, да е черен на цвят и т.н.Това все пак е кола втора употреба и има приоритети при избора, а именно състоянието на автомобила - не е толкова важно да бъде бензин, при положение, че може да се намери много ПО-запазен дизел!!!
              Както виждаш колега дори и за Гранде на дизел вече се навих, така че мисля че е ясно че ще търся възможно най-запазения автомобил. С удоволствие ще ти пиша след нова година, даже мисля че това вече го бяхме говорили преди няколко дни, даже и алфата каза че ще покажеш, но сякаш предпочитам Пунто да си взема без значение дизел/бенз за да е възможно най-ново като година.
              BMW E46 coupe
              Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Ето, виж тази обява - http://www.mobile.bg/11388116376897439Според мен ако се появиш със 7000лв. в ръка ще я купиш тази кола.... при положение, че всичко е наред, разбира се!!!П.П.Моето е същото

Коментар

Ами освен тест драйв-а да е до Перник и да се връщаме с 2 :D
                  BMW E46 coupe
                  Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

А защо не Само да се докопаме до диагностика и отиваме....

Коментар

От една страна че е купена от Ауто Италия е добра, но като знам стоките, които се произвеждат за Източна Европа с какво качество са. Примерно, миналата година бачках в един склад за Авточасти в Дружба и там поръчвахме гуми от Чехия. Един и същ модел и марка купен от България и от Чехия, съвсем различни дори с просто око. Каучука беше съвсем различен на пипане. Да не говорим за други стоки като Кока-Кола и тн. Чисто информативно Кока-Колата в България е поне трето качество.
                      BMW E46 coupe
                      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Мойто също е купувано ново - че има нещо гнило в Дания, сигурно има!НО всичко опира до поддръжка

Коментар

Супер значи се чуваме след нова година, на пети взимам една премия и се надявам да е достатъчна.п.с. това също не е лошо - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=56se7t . Уж на по-малко километри, Варненска регистрация, но е в София.
                          BMW E46 coupe
                          Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Между 1,3 дизел и 1,4 бензин, трябва да си психически нестабилен, за да предпочетеш бензина По принцип говоря, никого не визирам
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Koй бе Явка ? Жабаро Макароно ? Дето не знае кога се сменя маслото ли ? Иначе и аз така ги избирам, вътре да е кукла , мотора и окачването се оправят.Да е жив и здрав Енчо, че друг няма кой да ме търпи толкоз
                              Емо, има и свестни жабари. И то повечето са такива. Само дето на нас ни докарват колите на несвестните, щото те просто са ги уморили и са ги хвърлили. То и в Италия има еднакви коли и за 1000евро и за 4000 евро. Не е случайно.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

nasty написа:
                                Хах чисто информативно работя в кока кола и концентрата си идва от америка и няма лъжа и измама там.Единствените разлики са - с каква вода се прави - водата си има разлики дали е от сф или пловдив и оказва леко значение на качеството И другото - в българия се ползва фруктоза - коети си го пише на етикета и на срока на годност има букфата F.Румъния и Гърция ползват захар.Преди 2лета внасяха румънска кола 0.5лт и хората масово казваха развалиха колата - мне просто са свикнали с вкуса на нашата ,а румънската си беше със захар и с друга вода
                                И аз малко оффтопик, но да кажа моето мнение. Пил съм Кока Кола в Щатите, Испания и Кипър, навсякъде беше цифрата по-сладка. В Испания беше най-сладка, тук ми се струва като разредена водица.А в МакДоналдс колата всеки път може да е различна, това зависи как са настроили машината да разрежда колата. Тя идва в почти гъсто състояние в едни 25 литрови канти и се разрежда с нещо на което му забравих името в момента. По спомен от една канта 25л излизаха около 200литра готова за консумиране напитка. Но сега сме на тема Пунто. Не съм се хвърлил вече нито на дизел, нито на бензин. Както каза колегата, по-добре най-запазеното и читаво. Честно казано все ми е едно дали ще е 1.3 мДжет или 1.4 ГИ.От една страна дизела е по-добре, от друга ако даде фира турбото, маховика или помпата си е цифра по-скъпо от бензинката. Да не говорим че винаги е хубаво да имаш алтернативно гориво, разваля ти се бензиновата помпа-караш си на газ докато се прибереш.
                                BMW E46 coupe
                                Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Working...
                                X