Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Още една моя тема за избор на автомобил

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това беше изчерпателно и доста по-полезно от празните приказки до сега. Не знам защо си останал с впечатление че съм рейсърче. Благодаря и на двама Ви.
    BMW E46 coupe
    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Полезно, полезно ама да видим крайния (д)ефект :Dедитнах си предния пост, виж послеписа
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Събираш още някой лев и скачай на Е46 330xD, ама ти пък каза, че искаш бензин - може тогава 330xi и забравяш...По-принцип и аз не съм фен на дизела, но такъв кеф, като да караш 330xD просто няма, мисля че дори имаше колега тук, които има такова, ако той може да даде повече инфо, понеже аз съм го карал 1-2 пъти само.П.с.: А мисля, че просто колегите се опитват да ти обеснят, че на теб ще ти излиза по евтино да караш дизел ( мисля, че някъде гледах, че имаш около 20 000км/годишен пробег?), но все пак ти си преценяш, твои са си парите
        Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Да колега около 20 000км но не повече от 3-4000 са извън града. Аз мисля че:Повече градско къси разстояние - бензин. Предимно градско със средни и по-дълги разстояние - газ/бензин. Предимно извънградско - дизел. Така аз мисля, не знам дали е правилно. Аз и в момента мога да дам повече пари, но както каза колегата Yavor, не ми трябва толкова скъпа кола. Знаеш ли колега че за 3 години, тъпите п*тки в университета ми направиха всичките врати на вълнички отварят и прас във вратата. Как да си купи човек по-хубава кола. В центъра е яко мазало колите са сгъчкани и ако не внимаваш като си отваяш вратата, директно си удряш в съседната кола. Пред блока е същата история, 22 апартамента 15 паркоместа, яко гърч и колите са на 5 см разстояние. Колкото до разстоянията, които минавам макар и в София, в повечето случаи поне 10-15км наведнъж, за да стигна до където искам. Общо взето работата/жената/университета са ми на 10/22/15км от мен. Така че като направя един цикъл за деня до трите места и 80км си отиват. От тази гледна точка смятам че на газ ще ми е най-евтино.На края вярно ще изтрещея и ще взема 1.3 Мджет и да приключа драмата.
          BMW E46 coupe
          Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Не бре дизела като цяло е повече далаверка на дълго.Или некое дето нема да прескочи 6литра градско.Жтд за града - както заграява бавно пак не е оферта много.Просто дизела е адкси кеф да дадеш газ и без да ръчкаш много да върви , а и както казах на климатик , климатроник няма да ги усеща.А на бензина край - почваш да се влачиш.Незнам влез в мобилето цъкни примерно от 4 до 6хиляди кола.От еди коя до еди си коя година и там тривратки бензин примерно и разгледай и другите предложения...
            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Punto 1.3 e перфектната кола за теб.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

http://www.cars.bg/c138237 - ето такава примерно ми харесва. Като гледам има 1.3Multijet, 1.3 JTD, 1.3 Multijet 6скорости. За градско 6 скорости все тая. Но JTD или Multijethttp://www.cars.bg/c543723 - това без пари, ама съмнително евтино изглежда.
                BMW E46 coupe
                Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

emzo написа:
                  Punto 1.3 e перфектната кола за теб.
                  ^Това ти е играта...Смисъл, като се сметни първоначалната инвестиция за ГИ, и както трябва и да сипваш бензин, да палиш и т.н.сигурно след едни 2 години ще го избиеш това ГИ, а друго си е, духалката като почне да издува от ~1750 оборота П.с.: Това бялото е Товарно, няма седалки отзад..затова му е такава цената

...E90..incoming..!!

Коментар

Да моя грешка. Въпреки всичко остава питането Multijet или JTD.
                    BMW E46 coupe
                    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...-multijet.html

...E90..incoming..!!

Коментар

Моя въпрос е 1.3 Multijet или 1.3 JTD, но като гледам явно няма 1.3 JTD а по обявите в карс.бг си пишат каквото си искат ?Tози мотор май го има и в Punto MK3 - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...mnz8Ебаси в диапазона 5700-6500лв е фрашкано с Пунто след МК3 не знам Ево ли какво се води. Колеги не съм имал дизел досега какво да му гледам ? Къде ще ме насочите за диагностика ?
                        BMW E46 coupe
                        Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Следя темата, но не съм писал досега. Щом искаш задължително бензин на газ, ето интересни предложения:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=56p3lq
                          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Къде го метна това младо момче на тия параходи бе колега?1,3 е САМО мултиджет, няма от старите мотори. Освен това е най благодатен откъм обслужване - с верига е, няма агренажен ремък и ролки. Вярно, веригата й идва момент за подмяна ама се познава като започне да тропа като скапан вариатон на туин спарк Ако имаш пари и искаш свястна кола - напъни се за Гранде Пунто с 1,3 мотора. Остави ги тия Голфове - коли от миналото хилядолетие, вземай нещо съвременно!За това какво се гледа - ами най важна е турбината, ама е трудна за проверка. Ако я закараш на сервиз те могат да я проверят за луфтове. Маховика не знам дали е демпферен, вероятно да. Познава се че на място трака колата ако си заминава. Най общо правило което мен никога не ме е лъгало - ако колата е със запазен салон, няма счупени и липсващи детайли, както и скъсано по тапицерии и облицовки, то най вероятно и мотора е добре. Този, който пази вътре, поддържа и мотора.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

http://www.cars.bg/c138237 - предполагам това имаш предвид под Гранде 1.3 нали така ? Като дизайн ми харесва особено от вън. Вътре е малко странно, но може би не съм свикнал. Виждам че го има 75 и 90 кс. кой от двата е по-удачен? Има и над 100 ама на запазим ниския данък щом ще е дизел
                              BMW E46 coupe
                              Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Koй бе Явка ? Жабаро Макароно ? Дето не знае кога се сменя маслото ли ? Иначе и аз така ги избирам, вътре да е кукла , мотора и окачването се оправят.Да е жив и здрав Енчо, че друг няма кой да ме търпи толкоз
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X