Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Още една моя тема за избор на автомобил

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За газовата - ми ще сменяш по-често кабели , свещи.И до сервиза поставил газовата се ходи така профилактично.Ти не искаш нов внос ,но иначе ако си намериш такъв голф от италия с газова - може да си сигурен ,че газовата ще е много читава.Моето пунто беше със газова от италия - седяла беше колата 1г докато я взема после само заредих и тръгна - веднъж смених кабели и свещи и си лепих веднъж кутията ,че гръмна от хубавата газ.Не беше такава да тръгваш на бензин и да прехвърли на газ.Та зимата си палех на газ при минусови темперетури и не ми е замръзвал изпарителя.Други колеги около мене само ходеха при газаджий да им ги регулират аз само си карам и това е.Даваше ми от 8 до 10 на газ зависи от карането ,а то толкова и на бензин ще дава.Но ако си вземеш пък нов внос не знаеш какво друго ще те изненада.Не че ако си го вземеш от човек от тук няма да ти спести нещо може би...
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Не е задължително това с кабелите и свещите, както и с ходенето до майстора. Всичко е до късмет и до кола. Например моята я взех на 60000км реални, на 75000 й сложих газ, сега е на 124000 и не съм сменял нито кабелите нищо свещите. Дори вярвам, че е възможно да са оригиналните, защото не ми се вярва някой да ги е сменял за тия 60000. Дори и да ги е сменил, са поне на 65000, от които 50000 са на газ и проблеми няма, засега. При майстор също не съм ходил след първоначалната настройка. А на всичкото отгоре, когато я слагах, я сложих при "познат", който я монтира за 730лв, когато под 950-1000лв нямаше цена. Предполагам всичко е турско(поне сондата и изпарителя са), но си работи без яд.

Коментар

Така колеги, не бях споделил на приятелката че ще си взимам нова кола и като и казах за Голф, направо избесня и започна да ме замеря с някакви ножове, вилици и тн. Не и харесвал Голфа, искала нещо красиво. От моделите които и харесват, единственото което можем да си позволим е Стило и Пунто МК2 и МК3 и Алфа и Пежо 307 (И тойота ярис ама аз такова нема да карам нема и да се возя) и харесвало. Няма как да не и угодя, та тя ми угажда 6-та година вече. От изброените коли, Алфа я отписвам поради скъпата поддръжка и големия разход. Пежо нямам никаква представа. Остава Стило и Пунтаците. Но май клоня към Стилото, все пак е по-комфортно от Пунто. Та пак си идваме на думата. Бензин ще е, но не знам дали 1.6 или 1.8. По спомен 1.8 е с вариатор, 1.6 няма. Други съществени разлики не се сещам. Има и 2.4 Абарт но там ще е страшен филм с тази роботизирана скоростна кутия. Да вметна че всичките от тия коли ми допадат, освен Яриса.п.п. Сега виждам че има Стило 1.4 95кс но за пръв път го чувам.
        BMW E46 coupe
        Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Emo91 написа:
          Така колеги, не бях споделил на приятелката че ще си взимам нова кола и като и казах за Голф, направо избесня и започна да ме замеря с някакви ножове, вилици и тн. Не и харесвал Голфа, искала нещо красиво. От моделите които и харесват, единственото което можем да си позволим е Стило и Пунто МК2 и МК3 и Алфа и Пежо 307 (И тойота ярис ама аз такова нема да карам нема и да се возя) и харесвало. Няма как да не и угодя, та тя ми угажда 6-та година вече. От изброените коли, Алфа я отписвам поради скъпата поддръжка и големия разход. Пежо нямам никаква представа. Остава Стило и Пунтаците. Но май клоня към Стилото, все пак е по-комфортно от Пунто. Та пак си идваме на думата. Бензин ще е, но не знам дали 1.6 или 1.8. По спомен 1.8 е с вариатор, 1.6 няма. Други съществени разлики не се сещам. Има и 2.4 Абарт но там ще е страшен филм с тази роботизирана скоростна кутия. Да вметна че всичките от тия коли ми допадат, освен Яриса.п.п. Сега виждам че има Стило 1.4 95кс но за пръв път го чувам.
          Лично мнение,но с тоя бензин просто правиш огромна грешка ! Ако ще е стило,дизел да е ! Да не говорим,че за парите дето си отделил,спокойно ще намериш m-jet full с екстри ...
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Какво не харесваш в бензиново Стило ? Така без обосноваване ми е трудно да взема решение.
            BMW E46 coupe
            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Emo91 написа:
              Какво не харесваш в бензиново Стило ?
              Нищо ! То няма кво толкова за харесване в едно бензиново стило.Поддръжката е горе долу една и съща като пари,само дето дизеловото върви повече и гори по-малко.Да не говорим че дизеловия двигател е по-здрав от бензиновия.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Aма тя веселбата продължава Купи си, купи си . 1.6 си купи и газ му сложи.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тая тема е май за раздел вицове- хем не знае човека какво иска, като му се каже да вземе нещо не ставало. Абе пич ходи и си купи каквото ти харесва, що си губиш времето да питаш като после не слушаш?!
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Така колега, първо форума е за да обсъждаме, второ естествено че ще си купя каквото искам и трето като само дизел ми предлагате, а изрично съм казал че искам да купя бензин и да сложа ГИ как да послушам. Писна ми да чета за смотаното JTD в темата. Нека оформя въпроса си така. Търся кола до към 5500 (може и по-евтина) като искам предложения само за бензинови коли коли, която ще се газифицира след покупката ако не е с ГИ. Още от самото начало затвърдявам че искам колата да си я карам на ГАЗ, но колегите си мелят JTD и се забавляват. Ако сега ми кажете че няма свестен бензинов мотор в италианските коли, просто приключваме темата. За да се допитам до форума значи имам нужда от помощ, но нека да е по параметрите, които аз съм задал. Пак ще помоля, дизелови двигатели да не ми се предлагат. Ако нямате какво да кажете по темата не пишете. Като сте си купили дизели си ги карайте, със здраве да ви служат милион километри, но нека в тази тема не се говори за дизелови двигатели МОЛЯ.Колегата емзо, освен да спами друго не виждам да прави, и в други тема чета на 4-5 коментара 1 смислен, другото е спам. Иска да си вдига броя на мненията или какво. Отговори без обосноваване са толкова безсмислени. Купи си тва купи си онова...ама защо или защо да не го правя не си прави труда да каже.
                    BMW E46 coupe
                    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Повече от това .... няма смисъл, дори втория по постове е доста далече.Ама иначе му драскаш л.с.=та на колегата emzo, че и точно и конкретно за дизел го питаш Я дай една снимка с 5000лв и вестник с днешна дата, че да има смисъл да се хабим.И арееееееееее да не е само спам - стило 1.8 е твоя мотор ама не знам де ще си намериш истински ГАЗАДЖИЯ да го гъзифицира.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А като ти писах за дизел, да не би случайно да ми отговори ? ) Поредното доказателство че просто си меляш в темата ми. Колкото до снимка с парите, по-смешно нещо не бях чувал. Ти кой беше че ми държиш сметка за МОИТЕ пари, след като не искаш да ми помогнеш не ми пиши в темата ако обичаш. Пак ще повторя, ако не искаш да помогнеш, по-добре не задръствай с умни мнения от сорта. Купи си 1.6 и си сложи газ точка.п.п. Писах ти защото мислех че имаш капацитет.
                        BMW E46 coupe
                        Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Нямам, нямам. Кондензаторите имат капацитет.Нали викаш, че си търсил ?Кои са недостатъците на 1.6 ?Кои са предимствата на 1.8, недостатъци изобщо не мисля, че има ? Вариатора се ремонтира за смешни пари, ако не можеш да си позволиш ремонта му ....
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А защо не може да се сложи газ ? В обяви засичам 1.8 с газ ? Къде е уловката ? Четох темата и за плюсовете и за недостатъците на Стило като цяло. По спомен 1.8 както казах дето е с вариатор 1.6 е без. Другите забележки бяха като общо за модела.
                            BMW E46 coupe
                            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Аре и аз да се изкажа/ ей тъй да оставя следа у темата/Ако е бензиново Стило да е 1.8, вариатора не е страшен, а смея да твърдя че подръжката на 1.8 и 1.6 е еднаква да не кажа че е и в полза на 1.8. Минуса му е данъка ама се преглъща. За газта Емо е прав, трудно се намира газажия дето да стопли как да излъже хитачито. В София се сещам само за един, ама първо много мрънка, второ е много зает и трето взема скъпо. Но ако се навие да я прави ще я направи със сигурност, просто знае какво прави. Не го рекламирам но и аз съм с хитачи и знам каква мъка е. пп Не се притеснявай и аз карам само бензинови двигатели, и няма сила дето да ме накара да взема дизелова кола.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Стило 1.4 и 1.6 - слаби двигатели, Стилото е тежка кола.1.6 ползва марели ЕКУ, късмет в намирането на газаджия, дето да ти настрои ГИ. Аз лично мога за около 2 седмици, после ресет и наново 2 седмици.Има един трик, ама не го уважавам аз.1.8 131к.с. - Хитачи ЕКУ (добро, знам му кътните зъби), много трудно губи адаптация, при правилна настройка, няма нужда от адаптивен ГИ.Вариатора се ремонтира, както казах.Ако си намериш КАПАЦИТЕТ, може да ти я настрои на ГАЗ да върви повече от бензин. Осезаемо.Минус на колата като цяло - калпава електроника, кофти задно окачване, ори тампоните карат по 50к. Лично аз бих сложил полиуретан. Нестабилна. В завои задницата ходи, където си иска.Висока. Част от последните проблеми се решават с Айбах про кит.Плюсове - вози прилично дори и с 17ки. Евтино окачване. Здраво ? Не мисля. Но носачите се рециклират. Озвучението е прилично, в предните врати пасват идеално dls r6 и тогава колата свирва Екстри - разходомер, особено лъжлив като караш на газ. Става да си засичаш средната скорост.Абе до 3 хилки за 1.8 си заслужава. Гледаш да е поне януари 2003г. и нямам намерение отново да обяснявам защо.Oт 1.8 очакваш 15-16 на 100 градско и около 9-10 на 100 на дълго при 100км/ч-------------И все пак - правилния избор на рейсърче като теб е 147 jtdп.с. най-важното като ще караш кола с ГИ е да не гледаш цената , на коята ще ти го монтират, а компонентите , които ще ти сложат.Само за инфо, читави части за 1.8 без труд, без тръба и бутилка са ти 700лв.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X