Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Още една моя тема за избор на автомобил

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ела пробвай купето ми и едва ли ще вземеш гоулфа. Няма да намериш в подобно състояние друго.
    Обичам си работата.

Коментар

Купето си е екзотика, винаги обръщам очи след Фиат Купе по улицата, ако ще и най-строшеното да е.Специално за голфа ми харесва на този мотор въртящия момента 1750..нема такъв..
      BMW E46 coupe
      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Ми накратко купуваш с ума не със сърцето.Днес се повозих до мол-а на парадайза с една бяла алфа жулиета с детелинка и едно черно мазерати гт...Въздишки въздишки и не забелязвах другите коли какви са :Д
        Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
        Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
        Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Със сърцето ще купувам като потръгне бизнеса (А ДАНО!). Ако трябва да купувам със сърцето ми трябва една така хубава сумичка.
          BMW E46 coupe
          Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Emo91 написа:
            Специално за голфа ми харесва на този мотор въртящия момента 1750..нема такъв..
            Емо, нали знаеш, че 1750 са оборотите, не нютоните
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Като гледам на другите бензинки почва от 4к нагоре че на някой отива на 6 :Dкратка справка: Голф 4 18Т - Въртящ момент 210/1750 НмАЛфа 147 ТС 2.0 - Въртящ момент 181/3800 НмФиат Стило 1.6 - Въртящ момент 145/4000 НмЛюбимото ми Пунто ХГТ - Въртящ момент 164/4300 НмЗа дизела мога също да компа. Сложих на колите, които се споменаха в темата.
              BMW E46 coupe
              Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Emo91 написа:
                Като гледам на другите бензинки почва от 4к нагоре че на някой отива на 6 :Dкратка справка: Голф 4 18Т - Въртящ момент 210/1750 НмАЛфа 147 ТС 2.0 - Въртящ момент 181/3800 НмФиат Стило 1.6 - Въртящ момент 145/4000 НмЛюбимото ми Пунто ХГТ - Въртящ момент 164/4300 НмЗа дизела мога също да компа. Сложих на колите, които се споменаха в темата.
                210 Нм при 1750 об/мин, 181 Нм при 3800 об/мин и т. н...
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Emo91 написа:
                  Е то голямо сравнение турбо мотор с атмосферни...406 HDi 110 - 250/1750Stilo JTD 115 - 255/2000
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Сръвнявам с модели които говорихме, стига с този дизел мооля ви
                    BMW E46 coupe
                    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Няма, няма. Вземи си турбо Голфа с газовото, мини 1000 км градско със средно настъпване и после да се похвалиш с разход 12/100.
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

И 15 да е пак ще е струва колкото 7,5 нафта, а тва ЖТД 140 дето по-горе се споменава едва ли ще се похвали с по-нисък разход
                        BMW E46 coupe
                        Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Най-евтино е с газ, така е. Вече въпрос на предпочитания, ти не искаш дизел, аз за кола с газ не искам и да чуя. Мисли го и си решавай ти, ти ще си я караш и поддържаш.

Коментар

Emo91 написа:
                            И 15 да е пак ще е струва колкото 7,5 нафта, а тва ЖТД 140 дето по-горе се споменава едва ли ще се похвали с по-нисък разход
                            Не е правилно да се раздели точно на две. Първо, газта не е 2 пъти по-евтина от нафтата. Второ, при кола с газ, обслужваш 2 горивни системи, които си носят своето обслужване. Трето, и да е на газ - пак харчи бензин и то не малко...харчи бензин, точно когато не е загряла и разходът е по-висок. На всеки 100км си харчи и няколко лева бензин, които като се добавят не излиза точно на половина да се дели. Да речем 15 газ отговаря на 8,5-9 нафта примерно.Ето например моята - 9газ градско зимата+ около още 1л бензин на 100км излиза 15лв на 100км. Като се раздели на 2,60 колкото е литър нафта излиза 5,8/100 дизел все едно

Коментар

За ГоУфо :D още не е решено. Моя познат ще ходи на ски в Швейцария от 5-ти януари и ще ми остави неговия за 10-тина дни. Смятам да го покарам за да видя как стоят нещата. Мой много близък приятел като чу за голф и се отрече от мен. Започна да ми оферира разни Лагуни, Пежа и тем подобни и вече ми е пълна какафония в главата п.п. Колега колата ми в момента е на газ. Винаги я паля на бенз и 1 фас време на 1 място ие готова за прехвърляне на газ. (подчертавам че не пуша но си ръчкам нещо 5 мин докато позагрее) и от пролетта не съм сипвал бензин в колата , а резервоара го напълни от празно положение с 35 литра бензин в момента е на 1/4 пълен. Като колата се пали всеки ден на бенз. Вярно че е 1.1 но на едно място ме съмнява да ми гълта по 3 кинта на 100км. Това ми е пробега за 2-3 дни максимум. Естествено и че газта не може точно да се обърне в дизел, както и обратното. Колкото по поддръжката на 2 системи, че какво толкова да и поддържам на бензиновата или на газовата ? А ако говорим за поддържане на системи, нали не забравяме че дизела е по-скъп за поддръжка. Имам чувството че каквото и да искам да взема ако не е дизел, колегите няма да се съгласят с мен и да кажат евала браво. Защо не искам да карам на дизел ли? Една кратка история, чичо ми е механик, лятото му докарват едно БМВ 5-ца, с проблем неще да пали и оп какво да видим, освен че нафтовата помпа е клеясала от някаква съмнителна гняс, от самото дъно на резервоара може да се греба с кофичка и гребло нещо като фин пясък. Човека беше в шок и ужас, колата си я беше внесъл сам преди 5-6 години от Германия и винаги си е сипвал гориво от ОМВ и Лукойл не разни съмнителни червени нафти. Та така този ремонт му струваше, нова нафтова помпа, махане на резервоар и промиване, което за да се махен резервоара се маха цялото задно окачване, защото е под задния мост и няколко дни работа. А както се сещаме. задно окачване и БМВ кофти тръпка. Сумата не беше приятна. Затова не искам да карам на нафта. Имам и история за газта. Разказа ми я един газаджия не съм свидете. Някъв пич си зарежда на Лукойл на връщане от морето и след 10тина км колата започва да се дави и неще да работи. Едвам се прибира на бензин и в София какво да установят, газовата бутилка, пълна с вода. Оказва се според газаджията, че на Лукойла резервоара за газта е под земята и явно през ламарината или от каквото е изработен резервоара е влязла вода и се е напълнил с вода, след което тази вода са му я ръгнали директно в бутилката. Тази история не знам дали е вярна, защото не съм свидетел.
                              BMW E46 coupe
                              Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Гори смесено 12-14 газ със средно даване на газ
                                Абе пичове, само аз ли видях това за голфа смесено 12-14. Какво ще рече това, градско - 16+?
                                Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Working...
                                X