Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Още една моя тема за избор на автомобил

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Aко ти харесва я вземай.Няма какво толкова да се мисли. Ако е била поддържана и собственика не е бил мърляч ( поне по снимките не изглежда зле) ще ти служи добре.Този мотор задължително се кара с хубаво масло и не се държи мнгоо време в критични обороти ( максимална скорост), че не са еденици родилките.Емзо - ще трябва да те коригирам - 8 клапановите туинспаркове са си железни мотори.Докато виж 16 клапановият полу-фиат си има доста кусури.Но за тези пари и екстри на колата мисля, че опрделено си струва.
    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

emzo написа:
      Икономична , бензинова, италианска кола - няма
      Fiat 500 TwinAir -Шах!
      SEAT Leon Cupra 300
      Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Вчера минах всички автокъщи в Дупница. Според мен там няма нищо. Почти същите коли, като преди 4-5 години, като ходих за пръв път и по-интересното - със същите цени. Само едно Мицубиши Колт ми хвана погледа, двуврато, 2008г за около 4500 може би ще бъде дадено. Аз за тези пари бих взел Мазда 6. Иначе имаше 1-2 от новите Бравота и няколко Грандета на около 7000-9000. И сума ти Пунто мк2 във всякакви цветове и състояния :D От 800 евро до 4000+лв... Имаше и един интересен Голф 4, който беше обявен на 2,8к при средна 3,5к+. Кажи речи...това е.

Коментар

Princo написа:
          Kuku написа:
          Като отидеш на пазара първо седни в някоя кола от по-горен клас, примерно БМВ 5-ца.После седни в Пунто и Стило.Веднага ще разбереш, какво имам предвид!
          Какво има да разбира ? 5цата като клас е много над стилото,но и поддръжката и е съвсем друга ... И все пак и липсват екстри,които стилото има. Да не говорим пък за разхода между 5-та серия и стило.
          Ще разбере, какво може да получи за парите си При положение, че има пари за 5-ца, не виждам смисъл изобщо да гледа коли два-три класа надолу!Хубавото на високия клас автомобили е, че поне знаеш за какво си даваш парите, като плащаш скъпи части и по-важното е, че си държат цената - нещо, с което италианските автомобили не могат да се похвалят П.П.Коя екстра има в Стило и липсва в 5-ца?

Коментар

Предното
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Kuku написа:
              Princo написа:
              Kuku написа:
              Като отидеш на пазара първо седни в някоя кола от по-горен клас, примерно БМВ 5-ца.После седни в Пунто и Стило.Веднага ще разбереш, какво имам предвид!
              Какво има да разбира ? 5цата като клас е много над стилото,но и поддръжката и е съвсем друга ... И все пак и липсват екстри,които стилото има. Да не говорим пък за разхода между 5-та серия и стило.
              Ще разбере, какво може да получи за парите си При положение, че има пари за 5-ца, не виждам смисъл изобщо да гледа коли два-три класа надолу!Хубавото на високия клас автомобили е, че поне знаеш за какво си даваш парите, като плащаш скъпи части и по-важното е, че си държат цената - нещо, с което италианските автомобили не могат да се похвалят П.П.Коя екстра има в Стило и липсва в 5-ца?
              А ти видя ли колко пари е отделил той ? 6000-6500 ?!?!?! Според теб ще стигнат ли за читава 5ца ? Щото за 5к лв. ще си намери стило бонбон,а за 6к ще трябва да чака 1 година докато избара някоя хубава 5ца,в добро състояние,пълна с екстри.И ти говоря за 525Д,не за ТДС,щото ТДС вече е морално остарял двг,а и по рождение ТДС не впечатлява с някакъв хубав разход или вървеж.Да,повече екстри има - навигация примерно,хубав голям борд компютър,сензор за дъжд,хладилна жабка,не е като да няма екстри стилото.По никакъв начин,не оспорвам че 5цата е много удобна за возене кола ! Но за возене,не и за поддържане.Има и много хубави екземпляри,но цените им са доста по-високи от неговия бюджет ! Към автора:Огледай за е46 320д,ако не те притеснява задното предаване,макар че се съмнявам за тези пари да намериш читаво с повечко екстри.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Колеги днес ходих да видя Алфата която Дидо линкна. Количката външно има леки забележки, но вътре по салона, волана и копчетата е перфектна. Викнах си механик и я проверихме, изглежда всичко наред. Освен описани екстри в обявата има и сензор за дъжд и автопилот. В петък най-вероятно отиваме да прехвърляме при чичо нотариус. Моля ако някой все пак има такава с този мотор да сподели мнение
                BMW E46 coupe
                Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Princo написа:
                  Kuku написа:
                  Princo написа:
                  Kuku написа:
                  А ти видя ли колко пари е отделил той ? 6000-6500 ?!?!?! Според теб ще стигнат ли за читава 5ца ? Щото за 5к лв. ще си намери стило бонбон,а за 6к ще трябва да чака 1 година докато избара някоя хубава 5ца,в добро състояние,пълна с екстри.И ти говоря за 525Д,не за ТДС,щото ТДС вече е морално остарял двг,а и по рождение ТДС не впечатлява с някакъв хубав разход или вървеж.Да,повече екстри има - навигация примерно,хубав голям борд компютър,сензор за дъжд,хладилна жабка,не е като да няма екстри стилото.По никакъв начин,не оспорвам че 5цата е много удобна за возене кола ! Но за возене,не и за поддържане.Има и много хубави екземпляри,но цените им са доста по-високи от неговия бюджет ! Към автора:Огледай за е46 320д,ако не те притеснява задното предаване,макар че се съмнявам за тези пари да намериш читаво с повечко екстри.
                  Той каза, че може да събере още пари, а реално не му трябват много, за да си позволи запазена 5-ца.Освен това от самото начало се е насочил към бензин с газ, т.е. по-евтините варианти на пазара.Поддръжката на 520i не е много по-различна от поддръжката на 147 2.0!Факта, че изобщо сравняваме 5-ца и Стило, лично за мен е сигнал да прекратя този разговор Емо91, колата която мислиш да си купиш (не помня за колко пари) е възможно най-лошия вариант.В прав текст ти казвам - бензинова Алфа Ромео не ти трябва. Купи си 1.9 дизел и карай с песен на уста.Този Свин Спарк харчи 15л. на 100км. градско в София, данъка му е 230лв., окачването струва към 800-900лв. цялото, няма почти никакъв багажник и е потенциална родилка.Хем питаш, хем не слушаш - щом си решил, не виждам смисъл от обсъждане....

Коментар

Ами какво да ти кажа колега 147 ми харесва и ще ми останат парици за нещо ако излезе за ремонт. Не искам да си харча всичките пари за колата и после дето се вика и пари за бушон да сменя да нямам. Пак ще помоля ако някой има същата или подобна АЛфа да каже 2 думи
                    BMW E46 coupe
                    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Кики може и да е нямал, ама определено не те лъже.А ако държиш да четеш - отваряш Алфа форума и гледаш в разделите за 156/147/166 и дори 145 го има почти същият мотор.
                      Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Мотора си папка доволно.Най-добре дизел.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

В момента изчитам всички теми в Алфа Форума. Отделил съм цяла нощ.
                          BMW E46 coupe
                          Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Приятно четене,С неприятна изненада ще установиш че случаите на раждане на свинспарка са поне 5 пъти повече от jtd.... да не казвам и повече.Не че е толкова лош мотора, но е капризничък и много често мурдарите западняци са си го карали на принципа "я па ще давам аз пари за ново масло , да не съм луд ??" и само са доливали.Абе всичко е на късмет. Знам за случай в които 16в е държало на такъв бой, че чак е трудно да си представиш.

Коментар

Emo91 написа:
                              Ами какво да ти кажа колега 147 ми харесва и ще ми останат парици за нещо ако излезе за ремонт. Не искам да си харча всичките пари за колата и после дето се вика и пари за бушон да сменя да нямам. Пак ще помоля ако някой има същата или подобна АЛфа да каже 2 думи
                              Колегата Kuku, иска да ти каже да си вземеш същата 147, но дизел 1.9. Аз лично много ме радват http://www.cars.bg/c381164 примерно, има 120 и 150 коня мисля, не се загледах повече. Лично аз бих предпочел дизела, бензина, много ме притеснява с разхода си
                              Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Прави сте колеги, май ще трябва да събера още някой лев. За съжаление и Стилото и 147, които ми грабнаха очите не са удачен избор. Лошото е че съм се уговорил с продавача сега трябва да обяснявам..
                                BMW E46 coupe
                                Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Working...
                                X