500-600 лв. и цялото окачване е ново.Не е чак толкова много,а за тези пари,които той е отделил,спокойно се намира 1.9 JTD Facelift ...
Е, чак за 500лв. няма как да стане ново цялото окачване (предно и задно) Отпред за около 500лв. с труда, а отзад за около 400лв. с труда.Вариант за по-евтин ремонт на окачването е да се сменят само тампони или да се рециклира, но.... всеки сам преценява Дискове с накладки са около 200лв. предните и 160лв. задните.Съединителя е около 500-550лв. с труда.Термостата е 140лв.Подгревната свещ е 25лв.Дюзата е 120лв.Дебитомера е над 300лв.Предна лагер-главина е 230лв.Като тук отварям скоба, че двигателя 1.9JTD в Алфа е същия и в Стило, т.е. неговите части са на същите цени!!!
Emo91 написа:
Колкото до Алфите изобщо не познавам човек с Алфа и такъв с който мога да направя оглед. Аз дори не съм се качвал в 147/156.
Виждам, че си от Надежда - аз също Пиши ми едно ЛС кога си свободен и ще ти дам да покараш моята 156.Имай предвид, че моята кола е от преди всякакви фейслифтове, т.е. ще видиш възможно най-лошия вариант за дизайн на интериор и екстериор, но въпроса по-скоро е да усетиш дали ти допада самата кола Под секрет ще ти кажа, че бензиновата Алфа ще е най-голямата грешка в живота ти, освен ако не е V6!
Знам, че може би ще бъда убит с камъни, но... Аз лично съм хвърлил око на Голф 4 1.8Т ( 150кс.), доста познати карат коли точно с този мотор, и са доста доволни, но все пак трябва да си прецениш, понеже колегата, които си купи турбинираното Пежо беше доста оплют, таа въпрос на личен избор. На мен ми отговаря на критерийте - да е сравнително малка, и задължително с 4(5) врати. Другия вариант е Стило, но просто немога да си купя Стило с 4(5) Врати *ЛИЧНО МНЕНИЕ* - ужасно грозно е.Също така този мотор доста добре понася газифициране. Може да си намериш що годе приличен за 4,500 - 5,000 и като сложиш ГИ и обслужвания и т.н. ще ти стъпи горе-долу на сумата, която може да си позволиш.
Утре ще ходя към Дупница да огледам, оказа се че имам един познат дупничанин, който продава коли и ми каза че преди 3 дни е свалил триврато 1.6 бензиново Стило от автовоза на 103000км. Ако ме спечели ще се похваля в най-скоро време. Ако не продължавам с търсенето. Сякаш съм се спрял на Стило и MK2 HGT това са колите, които ми харесват на визия.
Човек, честно ти казвам, търси по-голяма кола.Фенщина, сектантство, майтапа на страна - щом имаш парите не се занимавай с нисък клас коли!П.П.На колко години си?
Ами след някой друг месец правя 23. Утре като отида в Дупница, ще прегледам възможно най-много коли, така на снимки без да се кача не мога да кажа кое ми харесва и кое не. Ще видя и алфите ще се кача и мога да кажа дали ми харесва като седна в нея. От снимки не мога да усетя това ли е моята кола.
Като отидеш на пазара първо седни в някоя кола от по-горен клас, примерно БМВ 5-ца.После седни в Пунто и Стило.Веднага ще разбереш, какво имам предвид!
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic...46Пускам я, защото има газ, а и е с големия мотор, иначе нямам инфо за тия алфи и за какво иде реч, цената също ми се вижда смешна, но пък няма снимки как изглежда отвън, отвътре изглежда добре, нека някой алфист си каже мнението
За да разбереш дали една кола е твоята понякога не трябва много, ама да покараш - помага Като продадох Бравата имах много тежки размисли, хвърлях се от коли на 4000 до коли на 10-11000 , не че ги имах всичките. Накрая се похарчих по средата - 6500 за 156 с всички екстри, вътрешен фейслифт - гладана, форумска кола, най скъпата от този вид. И това бяха най добре похарчените ми пари. Чак след две години каране започнах да правя неща. Като я взех беше на 8години без малко, сега току що направи 11...И всеки ден слага усмивка на лицето ми! Днес отново няколко пъти. Както и няколко пъти ме ядоса. Особено като ми се разсинхронизира ключа в най неподходящия момент. Верно е като жена... И повярвай - не е толкова страшна поддръжката - не по скъпа от на Голф или Пасат от същите години.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Като отидеш на пазара първо седни в някоя кола от по-горен клас, примерно БМВ 5-ца.После седни в Пунто и Стило.Веднага ще разбереш, какво имам предвид!
Колега какво да ти кажа, сестра ми продава в Кипър все луксозни коли (X6-ци и RS4-6 и бая се повозих лятото та знам какво е удобството), но се сещаш че аз не мога да си позволя такова нещо, така че какво като се кача и видя разликите Ясно ми е че Пунто и Стило не са кой знае какъв клас, но както казах от Алфи не разбирам, честно да ти кажа 147 ми изглежда същия клас като Пунто (ако изключим ако има кожен салон)п.п. Тази Алфа която Дидо каза не изглежда зле по обявата - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=55&t=405546 , ама и да ходя да я гледам, какво да и гледам Но пак казвам тези обяви ми се виждат доста напомпани, защо обслужваш колата изцяло и след 500км я продаваш..
Kuku написа:
Под секрет ще ти кажа, че бензиновата Алфа ще е най-голямата грешка в живота ти, освен ако не е V6!
това нещо ме плашиМисля си че ако взема Алфа е хубаво да я закарам при Лисан на диагностика. Доста положително коментари съм чувал за сервиза, а и гледам че по доста коли е брандирано Лисан. Лично аз един път закарах Пунтото и не останах никак доволен, но да приемем че е било инцидент.
но както казах от Алфи не разбирам, честно да ти кажа 147 ми изглежда същия клас като Пунто (ако изключим ако има кожен салон)
Тук не си никак прав. Имал съм Пунто 1, както писах, имам сега Алфа 147. Разликите са, хайде не огромни, но доста съществени, за да не са от един и същ клас двете коли.
Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Днес ще ходя да видя горепосочената Алфа. Човека каза че е в перфектно състояние като изключим дясната врата ръба бил ударен и той го е оправил но трябва да се боядиса. Насочете ке какво да гледам при огледа. Няма да я взимам днес дори ида ми хареса защото няма при кой диагностик в неработен ден да я закарам а и нотариусите не работят.п.п. Лявата врата исках да кажа. !
Какво има да разбира ? 5цата като клас е много над стилото,но и поддръжката и е съвсем друга ... И все пак и липсват екстри,които стилото има. Да не говорим пък за разхода между 5-та серия и стило.
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Колеги моля да се насочим към 147-цата. Какво мислите за модела и специално този мотор 2.0 TS. Щом е газифицирана супер, надявам се да не гълта 18/100. По каталог дават 12 бенз, на газ до 14 се надявам да го докара.
Коментар