Приятелю, само ще се повторя:След 15 години коли на газ не искам да чуя. Дезела е направо евтин за поддръжка в сравнение с модерен бензинов автомобил с газова уредба...Ако па е сложена с двата леви крака, би се самоубил ритуално!Мъка, мъка е положението. Уважавам това че не искаш дизел. Вземи се не-газифицирана кола, обслужи я и покарай на бензин, и тогава слагай пръднята. Ама в доказан севиз, с истинска гаранция. Иначе е трагедия.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Още една моя тема за избор на автомобил
Collapse
Заключена тема
X
X
-
GaTio2 написа:Гори смесено 12-14 газ със средно даване на газBMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Emo91 написа:GaTio2 написа:Гори смесено 12-14 газ със средно даване на газAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Не, аз искам сток, както казах не съм състезател. Не се кефя на стила на каране на повечето шОфери на BWM и на Голфове. Не се кефя и на един тип в Надежда дето има Алфа GT черна. Мамичката му, хвърчи по Ломско Шосе с 130км/ч през деня при положение че има 3 пешеходни пътеки в рамките на 700метра. Искам си нормална градска количка, която ако ми се наложи да може да излети. Дето се вика, бърза кола се кара и бавно, но бавната...С Пунтото понякога съм се изправял на нокти докато изпреваря някой тир.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Емо, ако ще взимаш голф 4, не взимай 1,6 101к.с., жената кара такъв и разхода му е колкото на пунтото, отделно че имат дефект скоростните кутии и често всичко става на салата, втора употреба кутии по моргите вървят 600-800лв, има и решение - сваля се кутията, избиват се нитовете и на тяхно място се монтират болтове с гайки, които са с по висока якост и си решаваш проблема, но разхода няма как да го намалиш, ако решиш че 1,8Т ще ти гори много има мотор, който е същия само че без турбо 1,8 125к.с., малко по голяма кола е от пунтото с по голям багажник, количката на малката влиза без драми, докато в пунтото падат малко чалъми докато я мушна.Сигурен съм, че и 16/100 газ да гори, след като те удари в седалката и ти вдигне адреналина, разхода изобщо няма да те интересуваpunto HGT
Коментар
-
Emo91 написа:Не, аз искам сток, както казах не съм състезател. Не се кефя на стила на каране на повечето шОфери на BWM и на Голфове. Не се кефя и на един тип в Надежда дето има Алфа GT черна. Мамичката му, хвърчи по Ломско Шосе с 130км/ч през деня при положение че има 3 пешеходни пътеки в рамките на 700метра.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Дидо, разлиакта между 1.8 и 1.8Т е не в разхода ами че 1.8 е ходещ некролог. Тоя мотор е супер муден. Започва да набира като влезе в червеното. Голф 1.4, 1.6 101кс и 1.8 са възможно най-лошия избор. Или 1.6 16V или 1.8Т. Проблема със скоростната кутия се решава с ремонтен кит който струва 30лв. (баси колко компетентен станах от около 15 часа четене на vw форума) :DМного ми е мерак, като взема Голфа от моя приятел да се дръпнеме с HGT-то, защото още не съм се отказал от него. Пунтото е малко по-леко, може и да излети.200 кила е разликата 1240 > 1040BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Мда, виждам че си се ограмотил, само че ремонтния кит болтове не струва 30лв, а 150лв и вервай ми аз вече минах по тоя път с колата на жената, от 2 кутии събрах 1, отделно понеже няма земна сила, която да ме принуди да дам 150лв за 8 болта, 8 гайки и няколко скоби, за това си направих собствени болтове при стругар от стомана 45 и голфа вече е на пътя над 15 000км Карал съм 1,8 125к.с. само че в Ауди А3 и да ти кажа не е много муден, да кажем, че върви една идея по слабо от пунтото Като вземеш турбаланката на твоя приятел свиркай да се дръпнем, ако не е чипосана може и до 120-130км/ч да ми гледаш задния номер нагоре вече трябва да ме дърпашpunto HGT
Коментар
-
Emo91 написа:Kuku написа:Предпочиташ Голф 4 1.8Т, пред Гранде Пунто 1.9 ЖТД ?Emo91 написа:Много ми е мерак, като взема Голфа от моя приятел да се дръпнеме с HGT-то, защото още не съм се отказал от него. Пунтото е малко по-леко, може и да излети.
Коментар
-
Не е чипнат, очаквайте включване около 7-8 януари, все пак да имам 2-3 дни да му свикна . Ако дотогава не съм се обзавел със свой собствен, че ме напират да ми купуват колата и не искам да си изгубя клиента.п.п. Проверих си инфото, ремонтния кит ако си го направиш сам, както ти си направил излизал около 30лв. Толкова неща прочетох че вече наистина в главата ми е мазало. Като нямам пари иска да си купувам нещо, като имам пари не мога да реша какво да си купя.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Emo91 написа:Не е чипнат, очаквайте включване около 7-8 януари, все пак да имам 2-3 дни да му свикна . Ако дотогава не съм се обзавел със свой собствен, че ме напират да ми купуват колата и не искам да си изгубя клиента.п.п. Проверих си инфото, ремонтния кит ако си го направиш сам, както ти си направил излизал около 30лв. Толкова неща прочетох че вече наистина в главата ми е мазало. Като нямам пари иска да си купувам нещо, като имам пари не мога да реша какво да си купя.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
ivel написа:1,8т е проблемен мотор-износва се маслената помпа,караш на по- ниско маслено налягане,а от там ти умира и турбото.успехFiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар