Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Още една моя тема за избор на автомобил

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Приятелю, само ще се повторя:След 15 години коли на газ не искам да чуя. Дезела е направо евтин за поддръжка в сравнение с модерен бензинов автомобил с газова уредба...Ако па е сложена с двата леви крака, би се самоубил ритуално!Мъка, мъка е положението. Уважавам това че не искаш дизел. Вземи се не-газифицирана кола, обслужи я и покарай на бензин, и тогава слагай пръднята. Ама в доказан севиз, с истинска гаранция. Иначе е трагедия.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

GaTio2 написа:
      Гори смесено 12-14 газ със средно даване на газ
      Абе пичове, само аз ли видях това за голфа смесено 12-14. Какво ще рече това, градско - 16+?
      Това от къде го изрови, близо 100 страници vw форум изчетох за тея голфове, нема такова инфо. Смесен разход ти е около 10л. Извън градско до 130км/ч - 7.5л. Градско около 12л. Говорим нормално каране. Тоя мотор се слага и в А3 и в Пасат, като купето на Голфа е най-леко. Са и аз мога на Пунтото да го вкарам на 15 градско без проблем.Относно коментара на колегата, това е някакъв смотан двигател, ако се монтира качествен ГИ, няма никакъв проблем. 1.8Т 150кс е някакъв супер смешен двигател. В Америка бях на бригада там под 3.3л кола не видях. За бога преди време видях Nissan GTR с ГИ с 2 изпарител. На това казвам извращение, не на някакъв изпърдян 1.8 турбо двигател с 150 умрели магарета.
      BMW E46 coupe
      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Emo91 написа:
        GaTio2 написа:
        Гори смесено 12-14 газ със средно даване на газ
        Абе пичове, само аз ли видях това за голфа смесено 12-14. Какво ще рече това, градско - 16+?
        Това от къде го изрови, близо 100 страници vw форум изчетох за тея голфове, нема такова инфо. Смесен разход ти е около 10л. Извън градско до 130км/ч - 7.5л. Градско около 12л. Говорим нормално каране. Тоя мотор се слага и в А3 и в Пасат, като купето на Голфа е най-леко. Са и аз мога на Пунтото да го вкарам на 15 градско без проблем.
        Това го видях с описанието на оня голф 250+ кончета синичкия не знам на него ли си се спрял
        Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Не, аз искам сток, както казах не съм състезател. Не се кефя на стила на каране на повечето шОфери на BWM и на Голфове. Не се кефя и на един тип в Надежда дето има Алфа GT черна. Мамичката му, хвърчи по Ломско Шосе с 130км/ч през деня при положение че има 3 пешеходни пътеки в рамките на 700метра. Искам си нормална градска количка, която ако ми се наложи да може да излети. Дето се вика, бърза кола се кара и бавно, но бавната...С Пунтото понякога съм се изправял на нокти докато изпреваря някой тир.
          BMW E46 coupe
          Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Емо, ако ще взимаш голф 4, не взимай 1,6 101к.с., жената кара такъв и разхода му е колкото на пунтото, отделно че имат дефект скоростните кутии и често всичко става на салата, втора употреба кутии по моргите вървят 600-800лв, има и решение - сваля се кутията, избиват се нитовете и на тяхно място се монтират болтове с гайки, които са с по висока якост и си решаваш проблема, но разхода няма как да го намалиш, ако решиш че 1,8Т ще ти гори много има мотор, който е същия само че без турбо 1,8 125к.с., малко по голяма кола е от пунтото с по голям багажник, количката на малката влиза без драми, докато в пунтото падат малко чалъми докато я мушна.Сигурен съм, че и 16/100 газ да гори, след като те удари в седалката и ти вдигне адреналина, разхода изобщо няма да те интересува
            punto HGT

Коментар

Emo91 написа:
              Не, аз искам сток, както казах не съм състезател. Не се кефя на стила на каране на повечето шОфери на BWM и на Голфове. Не се кефя и на един тип в Надежда дето има Алфа GT черна. Мамичката му, хвърчи по Ломско Шосе с 130км/ч през деня при положение че има 3 пешеходни пътеки в рамките на 700метра.
              Ами успех с покупката. Аз карам с обикновена газова слагана в Италия и пак не съм имал кой знае какви проблеми. Колегата Yavor ти каза вземаш бензинка и газова в оторизиран сервиз .

Коментар

Дидо, разлиакта между 1.8 и 1.8Т е не в разхода ами че 1.8 е ходещ некролог. Тоя мотор е супер муден. Започва да набира като влезе в червеното. Голф 1.4, 1.6 101кс и 1.8 са възможно най-лошия избор. Или 1.6 16V или 1.8Т. Проблема със скоростната кутия се решава с ремонтен кит който струва 30лв. (баси колко компетентен станах от около 15 часа четене на vw форума) :DМного ми е мерак, като взема Голфа от моя приятел да се дръпнеме с HGT-то, защото още не съм се отказал от него. Пунтото е малко по-леко, може и да излети.200 кила е разликата 1240 > 1040
                BMW E46 coupe
                Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Мда, виждам че си се ограмотил, само че ремонтния кит болтове не струва 30лв, а 150лв и вервай ми аз вече минах по тоя път с колата на жената, от 2 кутии събрах 1, отделно понеже няма земна сила, която да ме принуди да дам 150лв за 8 болта, 8 гайки и няколко скоби, за това си направих собствени болтове при стругар от стомана 45 и голфа вече е на пътя над 15 000км Карал съм 1,8 125к.с. само че в Ауди А3 и да ти кажа не е много муден, да кажем, че върви една идея по слабо от пунтото Като вземеш турбаланката на твоя приятел свиркай да се дръпнем, ако не е чипосана може и до 120-130км/ч да ми гледаш задния номер нагоре вече трябва да ме дърпаш
                  punto HGT

Коментар

Emo91 написа:
                    Kuku написа:
                    Предпочиташ Голф 4 1.8Т, пред Гранде Пунто 1.9 ЖТД ?
                    Колега така и не успя да разбереш че аз дизел не искам.
                    То ти може да не искаш, но това реално е най-добрия вариант за италианска кола, като изключим V6, за това толкова много го повтарям Щом си решил - купувай бензин, слагай газено и се радвай на живота
                    Emo91 написа:
                    Много ми е мерак, като взема Голфа от моя приятел да се дръпнеме с HGT-то, защото още не съм се отказал от него. Пунтото е малко по-леко, може и да излети.
                    Драсни ми едно съобщение, да дойда и аз да се подърпам

Коментар

Не е чипнат, очаквайте включване около 7-8 януари, все пак да имам 2-3 дни да му свикна . Ако дотогава не съм се обзавел със свой собствен, че ме напират да ми купуват колата и не искам да си изгубя клиента.п.п. Проверих си инфото, ремонтния кит ако си го направиш сам, както ти си направил излизал около 30лв. Толкова неща прочетох че вече наистина в главата ми е мазало. Като нямам пари иска да си купувам нещо, като имам пари не мога да реша какво да си купя.
                      BMW E46 coupe
                      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Emo91 написа:
                        Не е чипнат, очаквайте включване около 7-8 януари, все пак да имам 2-3 дни да му свикна . Ако дотогава не съм се обзавел със свой собствен, че ме напират да ми купуват колата и не искам да си изгубя клиента.п.п. Проверих си инфото, ремонтния кит ако си го направиш сам, както ти си направил излизал около 30лв. Толкова неща прочетох че вече наистина в главата ми е мазало. Като нямам пари иска да си купувам нещо, като имам пари не мога да реша какво да си купя.
                        Я им намери място другаде и си карай Пунтото

Коментар

1,8т е проблемен мотор-износва се маслената помпа,караш на по- ниско маслено налягане,а от там ти умира и турбото.успех

Коментар

ivel написа:
                            1,8т е проблемен мотор-износва се маслената помпа,караш на по- ниско маслено налягане,а от там ти умира и турбото.успех
                            Чистото 1.8 също има тоя проблем, а и той както всеки друг проблем има своето решение, но да не забравяме че няма перфектен мотор/кола
                            Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

много добър вариан е ауди а4 б5 феислифт с 1.9 тди 116 коня върви добре икономичен е има 6 скорости това с носачите е малко преовеличено а и ги има вече по 40 лв парчето

Коментар

mehanoveca написа:
                                много добър вариан е ауди а4 б5 феислифт с 1.9 тди 116 коня върви добре икономичен е има 6 скорости това с носачите е малко преовеличено а и ги има вече по 40 лв парчето
                                А точно в това купе 6-скоростната кутия е доста рядко срещана.
                                Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Working...
                                X