Тук ме взехте за мезе, май започвам да съжалявам че я пуснах. Моля за ключ, явно сам ще се оправям.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Още една моя тема за избор на автомобил
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Тоя Голф 150 к.с. много ме съмнява да гори 11-12 ГАЗ в София. То зависи и какъв му е маршрута, времето и дневния пробег де.На мен дизел в София Пежо 406 ми харчи около 9. Верно е голяма кола, но все пак, час пик, сравнително къси за дизел разстояния...Просто проучи по-добре. За мен колата е необходимост и удобство. Ако наливам една кофа с пари за нея... мерси.Нито със сърце, нито със страст съм си купувал колата. Нито я взимам от магазина, нито говорим за SL500. Висок клас кола = по-високи разходи. Нормално. Ти прецени какви са ти възможностите и какво е за теб колата. Има хора, които са щастливи да дават голяма част от доходите си за нея. Това не е лошо, стига да ги кефи. Прецени си ти от кои си.Казвам това, защото тук се стигна до мнения от Пунто до БМВ 5, S3 и т.н., а най-малкия проблем при покупка на по-скъп автомобил е първоначалната по-висока цена.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Kuku написа:Emo91 написа:Тук ме взехте за мезе, май започвам да съжалявам че я пуснах. Моля за ключ, явно сам ще се оправям.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Kuku написа:Emo91 написа:Тук ме взехте за мезе, май започвам да съжалявам че я пуснах. Моля за ключ, явно сам ще се оправям.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Бре млад си - демек като си вземеш хубава кола ще даваш газ ,че и после - дизел си е колата 140-50коня и преспокойно си изпреварваш особенно във стило или 147ца.Отделно лятото пускаш климатроника и разлика във вървежа няма да усетиш.Вярно на газ ще се возиш повече за същите пари - ама тогава трябва да си вземеш голф4ка и да си като всички други.отделно след време вътре ще ти е скучно с грубоватия интериор.Просто премисли за какво ще ти служи колата след 2г някъде - не само за сега.Как са ти приятелите сега с колко коли се возите - 3вратката е за града да ,ама пак ако се съберете над 4ма и е смотано с нея.И вярно алфа гт пак са интересни коли - определенно са различни - окачване и отвъртре са май като 147 или 156-ците - едно от двете.Само отвън ламарините са различни.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Значи аз тая кола не я ползвам за да се возя наляво на дясно и да си возя приятелите. Главно я ползвам за да върша работа. В момента се опитвам да си развия мой бизнес. В града повече от 2ри човек не си спомня за 3 години да се е возил (с малки изключения). Не си мислете че като съм на 22 години и те ей така ми сипват парите, от 16-17 годишен 1 лев не съм взел от наще (в случая 1 родител) и даже аз помагам. Отделно си плащам сам университета, който си е през 4 месеца по 1200лв. Не искам да ви обременявам с моите проблеми и работи, мисълта ми е че ми трябва някаква среден клас кола. Нито да е 50 кс като сегашната нито да е 16/100, а нещо по средата. По мои убеждения съм стигнал че най-евтино се кара на газ, затова съм се насочил натам.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Ми са незнам какво що затова предполагам - е за работа ,ама ако имаш или си хванеш - гадже тя си земе приятелка ти приятел и ети 4ма.Затова ти казвам и помисли и за след време какво що.Ако ти е за газ за ефтино си взимай бензина и си се вози , караш кротко и лятото на джамовете долу и като тръгне бизнеса я сменишLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
От много мнения най-накрая ще се объркаш само Тъй като и аз съм мислил по този въпрос, ще ти изложа моите два варианта:Купуваш си някоя малолитражка възможно най-нова като година за парите си. С минимални екстри, за да няма какво толкова да се чупи, но и с необходимите за теб като климатик. Вече за модела и горивото ти си избираш. Аз бих се спрял на Пунто Мк3 или най-добре Гранде Пунто 1.4 с газ или 1.3 мултиджет. Колегата KuKu има Гранде 1.4, но има други приоритети явно. Не става за състезателни цели и конфорт, само за спокойно возене. Нисък данък, евтина поддръжка, свива се и се паркира лесно в града. В последно време доста обикалям с един Ярис 1.4 д4д. Вярно, доста си тръска и е тясно, но на моя човек му върши перфектна работа и не иска да чуе за друга кола. Разхода в София и извънградско му е смешен, градско около 5л Няма кой знае колко за поддръжка.Другия вариант е да си купиш нещо по-евтино, но по-голям клас и с някоя друга екстра. Аз и chandler се спряхме на 147 дизел след Пунтотата, други гледат BMW 5-ци . На мен също ми викаха защо не съм си взел Golf 4 или BMW E39, но в такъв случай бих предпочел Е клас дизел. В твоя случай не е като да няма избор. Стилото явно си има някакви болежки, но не ми изглежда толкова лоша кола. С Пунто ХГТ също може да си начешеш крастата и ти остават доста парички, които да сипваш за гориво. Не си такси, избираш си колкото врати ти е добре на теб. Също дали те устройва по-високия данък. А и след време винаги можеш да я смениш.Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Аз само бих искал да кажа да си вземеш възможно наи-новата кола за парите, които имаш. Модел и марка ти си преценяваш. Аз бих избрал "Punto" или "Bravo"-1.4 L Multiair engine.Миналата седмица карах "Bravo" 1.4 turbo 120 к.с. Ако трябва да избирам между ново "Bravo" и нова "Alfa" 156 2.5 V6- без миг колебание бих взел "Alfa"-та.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар