Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Още една моя тема за избор на автомобил

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Още една моя тема за избор на автомобил

Здравейте колеги, от 1 месец си блъскам главата с каква кола да подменя Пунтото. Общо взето се бях насочил към Punto MK2 HGT или Stilo. Бюджета ми се повиши малко и ХГТ отпадна като вариант. Колкото до Стило, след цяла нощ четене на темата за плюсовете и минусите на колата, честно казано не знам дали искам Стило. Колата е със страшно хубав дизайн и ми харесва. Но тези проблеми със електрониката и евтините пластмаси в купето и тропащите прозорци като са свалени и нестабилността в завоите и още няколкото светкащи нон-стоп индикатора поради лоша връзка, сякаш ме разколебават. Та бюджета е около 6000 максимум 6500лв. Моля дайте някакво мнение какво може да се вземе за тия пари. И дали не е по-добре да събера някой лев и да взема нещо по-ново и по-скъпо. Колата задължително ще се кара на газ, защото за година минавам средно около 20000км и на бензин ще ми е малко солено. Може и дизел но трябва да е икономичен, мисля че на газ все пак ще е по-добре. Обмислях и вариант за Гранде Пунто или още някоя друга хилядарка и за новото Браво. Честно казано и Пунто МК2 ХГТ ми допада (не е казано че трябва всички пари да се похарчат, но не мога да намеря здраво и читаво има 10 обяви в сайтовете).п.с. Алфа 147 също ми харесва като дизайн, но доколкото знам там поддръжката е голям филм и скъп.
    BMW E46 coupe
    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

147 не е чак толкова скъпа за поддръжка.Новото браво е на платформата на стило и електрониката е същата,с няколко години по-нова,единствено,че пластмасите вътре са може би по-хубави.Ако намериш читаво стило,няма с какво толкова да те изненада.Половината работи по стило се оправят с контактен спрей.Тва за свалените прозорци за пръв път го чувам.При мен като са свалени няма дрънчене,освен ако не съм усилил музиката до край,а тогава си е съвсем нормално.За стабилността в завои - нормална като за двуврата,сравнително малка кола.Накланя се,но си е стабилна.Ако искаш нещо дето да хвърчиш по завоите - голям седан 4х4 (159 например ).Газ и бензин не препоръчвам.Аз от както се качих на дизел,повече никога газ или бензин,освен ако не е турбо бензин и дава 6,5 среден разход. П.П За тея пари има коли бол - и аудита и бмв и т.н,хубаво си сметни ква ще ти е поддръжката за напред.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Ами и поддръжката е важна, не искам да робувам на кола.
      BMW E46 coupe
      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Точно това ми е мисълта.Едно е да поддържаш стило,съвсем друго 330хd примерно или 2.5TDI quattro ...
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Само си направи хубаво сметката, за да не плачеш после Ако това са парите с които разполагаш за всичко, то колата трябва да струва мааааааааааааааааксимум 5000лв.Особено пък ако купиш НЕрегистрирана кола, то направо се подготви за 1500лв. моментално изваждане с регистрация и обслужване.П.П.Скъпите части не са проблем - скапаните коли са проблем Аз не бих си купил италианска кола за толкова пари, въпреки, че тази много ми харесва... http://www.mobile.bg/11386951169539744

Коментар

Не съм фен на нов внос по-скоро разчитам да попадна на някой, като мен който си е поддържал добре колата Ясно е че първоначално ще има разходи. За тях винаги се намира някой скътан лев. Познати много ми оферират Голф 4, нооо не мисля че тук може да обсъждаме голфовете, а и като се сетя какви ги карат :D
            BMW E46 coupe
            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Тряя ти кажа, че голфа е много здрава кола.Между стило и голф, твърдо за голф, но само да не е помпа дюза. Хамалогията там е малко по-голяма.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Тряя ти кажа, че голфа е много здрава кола.Между стило и голф, твърдо за голф, но само да не е помпа дюза. Хамалогията там е малко по-голяма.
                помпа дюза ? Какво ще рече това
                BMW E46 coupe
                Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Emo91 написа:
                  emzo написа:
                  На всяко цилиндърче с буталце ще си имаш дюзичка, а всяка дюзичка ще си има собствена помпичка.Или иначе казано - 4 цилиндъра= 4 помпички.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

[/quote]помпа дюза ? Какво ще рече това[/quote]Ще рече, че не е комънрейл. Сега пък ще питаш какво е това комънрейл. Най-добре попитай чичко гугъл за разликата между двете.Относно коравината на голфа, сигурно е така, щото за 39 години, откакто се е пръкнал първия голф, са се научили да ги правят корави. Зависи на какъв ще попаднеш. Карам стило, синът ми има голф ІV. Сякаш не ми се иска да имам голф и аз, стилото по ме кефи...
                    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Естествено че знам какво е Комънрейл, ти сякаш ми пишеш в темата не за да ми помогнеш ми за да ми докажеш колко си учен, а аз нищо не знам. Но по начина по който си написал мнението си мирише на хейтър.
                      ntodorov написа:
                      Emo91 написа:
                      emzo написа:
                      На всяко цилиндърче с буталце ще си имаш дюзичка, а всяка дюзичка ще си има собствена помпичка.Или иначе казано - 4 цилиндъра= 4 помпички.
                      А това нещо при всички мотори на Голфовете ли го има ? Аз още не съм се насочил бензин или дизел. А и това не е крайния модел, ако се сещате за нещо друго давайте идеи
                      BMW E46 coupe
                      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Emo91 написа:
                        А и това не е крайния модел, ако се сещате за нещо друго давайте идеи
                        ми тогава се наспи хубаво около коледа, помисли хубаво кво искаш и догодина към 10-15 януари ще си измислил...
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Това пише, че е обслужено + ГИ, като гледам продавача е в София и е частно лице, не е автокъща, тоест обявените километри може и да са реални, можеш да се разходиш да го видиш, печелиш че е с абарт пакет http://www.cars.bg/c545790Аз ако трябва да взимам ХГТ, бих взел възможно по ново като година ето това например http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=54vnqu , ГИ към 1000лв. и за регистрации и обслужване още 1000лв и си готов, по новото си е по ново, ако трябва и основен ремонт да му правиш, пак си остава по-ново от останалите
                          punto HGT

Коментар

Честно казано тази цена ми се струва безумна за - http://www.cars.bg/c545790 . Като гледам грамотността на обявата много ме съмнява и автомобила да е ок. Ще го преслушам де, Дидо айде да те водя на оглед, никога не пречи да се види на живо, може пък да ме грабне. Сега се загледах и по E46 Компакт 1.8ТИОтносно http://www.cars.bg/c545790 - каква е идеята да ползваш колата 3 месеца и да я обслужиш и сложиш ГИ и да я продадеш, такива са ми съмнителни.
                            BMW E46 coupe
                            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

За причината за продажбата ще трябва да попиташ по телефона, нямам идея, просто тия две обяви ми минаха през погледа след преглед на двата сайта.Цената ако действително е обслужена колата и е с ГИ ми се струва напълно нормална, ако сложиш ГИ 1000лв и обслужването към 500лв си идва цена от 2700лв, баси колко са паднали цените на тия коли, аз какво да кажа като броих на времето 6500лв без ГИ, без обслужване, без нищо, единствения бонус беше, че резервоара беше до горе
                              punto HGT

Коментар

Working...
                              X