Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продажба на кола(прехвърляне) без нотариус?! Възможно ли е.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Продажба на кола(прехвърляне) без нотариус?! Възможно ли е.

Казуса е следния...понеже ще се махам моята кола,появи се един пич и е твърде вероятно да я вземе. НО се получи така ,че аз трябваше да пътувам,прибирам се понеделник,но тогава е почивен ден,после празници и т.н. и ще стане една да се разтакаваме след нова година. И докато умувах как да го направя ,че хем аз да не си създавам проблеми в работата ,че нямам повече отпуск,хем да му я продам и да може да си я оправи по-скоро...моят баджанак ми казва,че имало вариант БЕЗ нотариус. Е аз му казах,че пак някой го е излъгал,но все пак да ви попитам и вас. Възможно ли е да се прехвърли собствеността на автомобил,без да се минава при нотариус? Правело се договор,подписвал се от трети човек,като свидетел и след това вече познатите процедури в данъчното и кат. Е аз го питах,как така се прави договор,КОЙ го подписва този договор,ако не нотариус?... Уверен съм,че това са негови партенки,но все пак,някой от вас чувал ли е за подобно нещо?
    ex.Мареа ТД100

Според мен не е възможно. Ако ставаше така всички щяха да правят така, а не да плащат на нотариуси.
    BMW E46 coupe
    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

В КАТ задължително ще ти искат договор за покупко-продажба, минал през нотариус. Този договор е един вид "гаранция" че не си откраднал колата.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2306794

Коментар

Това не остана ли само предложение, което не беше одобрено в НС?
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

кола

Отиваш при нотариус утре работи правиш документа подписваш а момчето когато може и готово взимаш парите преди това а колата после може да му дадеш щото може и да не иде при нотариуса :D
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Без нотариус не става..........освен това днес е работен ден. И оценка ти трябва........

Коментар

В подробности не ми се влиза,просто днес е невъзможно да мина през нотариус...чудно е даже как 3г-то ми работи,за да имам нет Ще се разберем нещо с пича вече,а експерименти нямам намерение да си правя. Просто исках да си разясня как така е възможно това твърдение да е вярно.
                ex.Мареа ТД100

Коментар

Рових доста в нет-а,но точен и и еднозначен отговор на един друг въпрос не открих.Та минали сме вече през нотариуса,имаме си подписан договор покупко-продажба,но в договора изрично е написано,че в 14-дневен срок и двете страни трябва да представят копие от договора в КАТ. Е туй се чудя,аз сега в КАТ трябва ли да ходя или не? Продавал съм кола преди около 5 години и в КАТ не съм ходил,купувача само . Същото беше и като купувах следващата,в КАТ ходих само аз,продавача не. Единствената разлика в случая е,че в случая купувача ще я регистрира в КАТ Габрово,а не във В.Търново...тоест сме в различни структури на агенцията. Е там въпроса,има ли значение това и крайна сметка само купувача ли е задължен да мине през КАТ(той така или иначе има сменя талони,номера)или това задължение има и продавача?
                  ex.Мареа ТД100

Коментар

Аз съм от Пловдив и когато продавахме една от колите, регистрирана в КАТ Пловдив, купувача беше от Велинград (КАТ Пазарджик), само минахме през нотариус и човека опраши за Велинград с колата. Ние не сме ходили в КАТ Пловдив след това.
                    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Продавача отписва колата само и единствено в данъчното. Колкото по-бързо , толкова по добре............. :D

Коментар

Абе хора, на кой свят сте?След като си продал колата с нотариално заверен договор приключваш отношенията си с конкретната кола!Само я отписваш от местното данъчно (общински приходи). Всичко останало си е работа на купувача. Както един колега в друг форум се оплакваше - купувача искал да направят така че да му я впишат под сто коня, искал да поделят и разходите в КАТ ... Не може. Има ли подпечатан от нотариус договор , има ли пари в джоба, айдеееееее... До там.
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Да не отварям друга тема, след като си взема новата кола, сегашната ще я дам на приятел, трябва ли при прехвърлянето да пишем че е продадена, няма ли вариант просто да се прехвърли без сума ?
                          BMW E46 coupe
                          Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

По принцип (само по принцип) и в КАТ се ходи с договора за отписване

Коментар

Kuku написа:
                              По принцип (само по принцип) и в КАТ се ходи с договора за отписване
                              Айде бе, Кики, отписват ти я автоматично след като се пререгистрира на друг. Ако не си сигурен че ще си я регистрира купувача, тогава съм съгласен. Емо, варианти няма, може да му я дариш, но пак ще трябва застрахователна оценка по която да си плати данък придобиване. Може да я кара на твое име с пълномощно ное СИЛНО НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО - не се съгласявай!Всички снимки за превишена скорост идват при тебе, ти дължиш данъците, тебе гонят за застраховките, а недай си боже стане някоя беля и приятеля ти избяга. Теб ще арестуват. После ходи доказвай, че нямаш сестра....Така че, количката е евтинджос както разбирам, прехвърлете я на 500лв. Той да си плати 20-30 лв нотариални такси и още толкова данък, ти си я отпиши от твое име в данъчното и си свиркай.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                              X