Казуса е следния...понеже ще се махам моята кола,появи се един пич и е твърде вероятно да я вземе. НО се получи така ,че аз трябваше да пътувам,прибирам се понеделник,но тогава е почивен ден,после празници и т.н. и ще стане една да се разтакаваме след нова година. И докато умувах как да го направя ,че хем аз да не си създавам проблеми в работата ,че нямам повече отпуск,хем да му я продам и да може да си я оправи по-скоро...моят баджанак ми казва,че имало вариант БЕЗ нотариус. Е аз му казах,че пак някой го е излъгал,но все пак да ви попитам и вас. Възможно ли е да се прехвърли собствеността на автомобил,без да се минава при нотариус? Правело се договор,подписвал се от трети човек,като свидетел и след това вече познатите процедури в данъчното и кат. Е аз го питах,как така се прави договор,КОЙ го подписва този договор,ако не нотариус?... Уверен съм,че това са негови партенки,но все пак,някой от вас чувал ли е за подобно нещо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продажба на кола(прехвърляне) без нотариус?! Възможно ли е.
Collapse
X
-
Рових доста в нет-а,но точен и и еднозначен отговор на един друг въпрос не открих.Та минали сме вече през нотариуса,имаме си подписан договор покупко-продажба,но в договора изрично е написано,че в 14-дневен срок и двете страни трябва да представят копие от договора в КАТ. Е туй се чудя,аз сега в КАТ трябва ли да ходя или не? Продавал съм кола преди около 5 години и в КАТ не съм ходил,купувача само . Същото беше и като купувах следващата,в КАТ ходих само аз,продавача не. Единствената разлика в случая е,че в случая купувача ще я регистрира в КАТ Габрово,а не във В.Търново...тоест сме в различни структури на агенцията. Е там въпроса,има ли значение това и крайна сметка само купувача ли е задължен да мине през КАТ(той така или иначе има сменя талони,номера)или това задължение има и продавача?ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Абе хора, на кой свят сте?След като си продал колата с нотариално заверен договор приключваш отношенията си с конкретната кола!Само я отписваш от местното данъчно (общински приходи). Всичко останало си е работа на купувача. Както един колега в друг форум се оплакваше - купувача искал да направят така че да му я впишат под сто коня, искал да поделят и разходите в КАТ ... Не може. Има ли подпечатан от нотариус договор , има ли пари в джоба, айдеееееее... До там.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Kuku написа:По принцип (само по принцип) и в КАТ се ходи с договора за отписванеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар