Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продажба на кола(прехвърляне) без нотариус?! Възможно ли е.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питам чисто информативно, иначе имам оценка от левинс на стойност 250лв че едно приятелче работи там, така че предполагам нотариуса ще е някакви смешни пари.А с тези нотариусе е страшна простотия, според мен трябва цената да е фиксирана като гражданската, да не се влия от година на производство и цената на колата. Дори нямам идея примерно за кола от 7 000 лв колко ще струва, а май ще ми се наложи ако не е нов внос.
    BMW E46 coupe
    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

То вече е по-добе колата да бъде регистрирана и да платиш нотариални такси на занижена оценка (1000лв. примерно), вместо ЕКО-такса 240лв., Г.О. 200лв. и КАТ 70лв. Нотариусите имат минимални такси под които не може да се прехвърля - мисля около 50лв. ще трябва да се платят за твоята кола.

Коментар

И купувача и продавача имат задължението да уведомят КАТ за сделката. Предвидената глоба за всеки от тяхе от 20 до 150 лв.

Коментар

ОФФ:Жоре, ти не ме ли видя оня ден пред чаршафите на Рожен?

Коментар

Сега си намерих платежното от нотариуса, преди 3 години за Пунтото съм платил 29лв за прехвърляне.
            BMW E46 coupe
            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Kuku написа:
              тогава си мислех само за хавлиени кърпи, ще прощаваш... ама и ти да беше дал ещо знак, свирни, провикни се... там ли действаш, щото миисля и други неща да пазаря тия дни?

Коментар

jorko написа:
                Kuku написа:
                тогава си мислех само за хавлиени кърпи, ще прощаваш... ама и ти да беше дал ещо знак, свирни, провикни се... там ли действаш, щото миисля и други неща да пазаря тия дни?
                Точно днес се изнесох от там, брат

Коментар

Извадка от ЗДвП:
                  Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.(4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението;2. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) откаже превоз на представител на службите за контрол по този закон с моторно превозно средство за обществен превоз, с изключение на леките таксиметрови автомобили;3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) наруши правилата за движение по обособено платно за движение на релсово пътно превозно средство, правилата за преминаване през железопътен прелез или паркира на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.(2) Наказанието по ал. 1 се налага и на:1. праводателя, който при отчуждаване на регистрирано пътно превозно средство не съобщи в определения срок на службата, издала регистрационния номер на отчужденото превозно средство, данните на приобретателя; същото наказание се налага и на приобретателя на регистрирано пътно превозно средство, който в определения срок не съобщи по местоживеене на службата за регистрация за придобитата собственост;
                  Тъй като ходих до КАТ по този повод - с акта на пререгистрация на автомобила дефакто купувача предоставя копие на договора за покупко-продажба и задължението на купувача да го предостави на КАТ се изчерпва. Обаче, ако купувача реши да кара без да регистрира колата, то и двамата подлежат на глоба.

Коментар

Working...
                  X