Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

[проблем] Спиране от движение - мнения,съвети

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

[проблем] Спиране от движение - мнения,съвети

Проблема е следния: Става въпрос за моето пунто, принципно то се води на 3ти човек ( беше на зет ми - на брат му ) зет ми го купи от брат си, след това ми го подариха на мен (като не беше прехвърляно м/у тях ) . След време реших ( намерих време и събрах пари ) да я прехвърлим на мое име, оправихме нотариално всичко но понеже те са от София, пък аз по ЛК съм от окръга и съответно трябваше да ида в КАТ за СО - Гео милев, там при сменянето на номерата гледат номерата на рама и т.н... оказа се че този на рамата е толкова изгнил (самото място) че чак дупка имаше и не личеше нито 1 цифра... Съответно казаха ни да си я караме така, унищожиха молби и т.н... колата остана по талони на "3ти човек" пък нотариално си е на мое. От доста време не се кара колата и искам да я спра от движение като и платя там каквото е необходимо пък след това разпродажба на части, скрап и т.н....Има ли понятие някой какво "аджеба" трябва да се направи за да се спре тази кола от движение... аз ли трябва да се оправям, "3тия човек" ли , 2мата ли.... откачам вече.... не ми остава време да ида до КАТ да попитам...Така че моля за съвети ?п.с Извинявам се за дъългата история (исках да Ви стане ясно какъв е случая) и множеството правописни и пунктоационни грешки..Поздрави!!!
    Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
    Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
    Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
    Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
    Убий скороста - Спаси дете!

Щом имаш нотариален акт значи сам се оправяш в КАТ.
    BMW E46 coupe
    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Взимай си договора (оригинал и копие), голям и малък талон, номерата и личната карта. И с всичко на КАТ за да я бракуваш. Там ще им кажеш, че автомобилът се намира в частен имот и си готов. Трябва да ходиш до твоя си КАТ (София-окръг). Ако случайно е записвана в данъчното после с издадения документ от КАТ ще я отпишеш, ако не е записвана няма да ходиш изобщо.
      Fiat Brava 1.6 16V
      Войната на пътя http://www.vbox7.com/play:0992d053

Коментар

В кат като не са на твое име талонтие и нищо не могат да направят. Договора не важи пред тях, то иначе всички щяхме да си караме с договор и няма да сменяме талони. Даваш парите на собственика по талон и той да я отпише и оправи нещата, ти поемаш разходите. Просто е.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
          В кат като не са на твое име талонтие и нищо не могат да направят. Договора не важи пред тях, то иначе всички щяхме да си караме с договор и няма да сменяме талони. Даваш парите на собственика по талон и той да я отпише и оправи нещата, ти поемаш разходите. Просто е.
          договора си важи, така бракувах една кола пролетта, в талона е стария собственик, а аз имах договор от 2006та

Коментар

кола

Най много да ти трябва пълномощно от истинския собтвеуник по талон Аз моето пунто още си нося номерата в колата от 1 месец и 3 пъти ходене до КАТднес ще ходя да видим какво ще стане Бабата умра сега съм взели удостоверение за наследници и пълнмощно от наследначката
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ами да ти направи едно пълномощно да го представялаваш пред КАТ във връзка с бракуване и спиране от движение на автомобил с Марка... Модер ... с рег.№ ....... и ходи си го бракувай и спирай от движение
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                Ами да ти направи едно пълномощно да го представялаваш пред КАТ във връзка с бракуване и спиране от движение на автомобил с Марка... Модер ... с рег.№ ....... и ходи си го бракувай и спирай от движение
                човека си има документ за собственост, нищо друго не трябва

Коментар

jorko написа:
                  S_BANKOV написа:
                  Хубаво ама като знам че отива в КАТ е хубаво да си носи и кръщелното за да свърши работа.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    jorko написа:
                    S_BANKOV написа:
                    Хубаво ама като знам че отива в КАТ е хубаво да си носи и кръщелното за да свърши работа.
                    е, то винаги може да попадне на някой дето си мисли, че е много властен, но ако си знае правата, няма да позволи да му се качват на главата

Коментар

Emo91 написа:
                      Щом имаш нотариален акт значи сам се оправяш в КАТ.
                      Не мисля. Освен ти, продавача и нотариуса, никой друг не знае за това, че на хартия колата е твоя.В КАТ и данъчното е на стария собственик.Да иде той да я бракува (или ти с пълномощно) и си готов.Едва ли след време ще имаш претенции, че колата е твоя (на хартия).
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Номера

Колата е на този където се води по талон Така че той трябва да се оправя или с пълномощно ти като имаш договор за продажба е трябвало да смениш и собствеността по талон
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                        X