Всичко минава под кода "Специална полицейска операция" и там може всичко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Полицейски тараши? Имат ли право
Collapse
X
-
горе долу разбрах каквото ме интересува най вече за този протокол как се съставя нищо не разбрах. и ситуацията е повече от примерна, и не ми се случва за първи път преди 2-3 години ме джобиха с други приятели на 1 улица в света тройца, не намерих нищо, обаче бяха сигурни че има, и тогава тараша беше пъен всичко се извади провери само дето не са ми гледали в гащите и не са бъркали, и друг път пак са ме джобели но не чак толко обстойно.
Коментар
-
Не трябва ли да имат заповед за да ти обискират автомобила, както е при недвижимото имущество? Мой приятел са го спирали така и след като са се представили и са му казали, цитирам: " Провеждаме акция. Дай да видим какво имаш в колата." той не им е позволил с думите "А заповед за обиск имате ли?" и са ходили до районното (ако помня правилно).Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999
Коментар
-
paralesa написа:от цялата тема дали някой прочете,че пише в първия пост "ПРИМЕРНА СИТУАЦИЯ" тоест никой не е тарашен.Примерна ситуация ......слет като нищо не откриха си отидоха. ...04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Ситуацията хич нее примерна... преди два дни караме си съвсем нормално към алеко нагоре с. бмв 36ца купе 5ма човека сме вътре, пи едно време.зад нас лети нещо на дълги и слет като ни се залепи ни набиха сирените и разбрахме какво е., слизат полицайте и гледа тоя през джама вътре и вика абе тая кола я движение ли е понеже колата е без кори на врарите и без кори под волана, както и да разправят щели да ни джобят , добре започнаха един по един дойде и моят ред. Понеже нямаше нищо в мен реших да опитам да ми издадат докомент или протокол обаче след третата груба заплаха на полицая че ще ме вкара врайоонното се отказах . Не откриха нищов нас и ни пуснаха. разбрах поне че решат ли го от тия спасение няма , могат да си правят каквото искат. .
Коментар
-
Ами че какво като те закарат в районното? Ако нищо не си направил - ще те пуснат. И след това ги почваш с жалби, викаш телевизия, втора... Свят ще им се извие. Важното е да имаш нерви и да ти се занимава да си отстояваш правата. По закон са длъжни за всяко свое действие да издават съответния документ.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
нямам време за губене, най малкото да лежа 24-ка. отделно ако в някой от нас намерят нещо, ще ни приберат всичките. дори и на другите да не им налагат глоби, пак ще си отнесат 24ката. а и тогава не беше много оферта да се заяждам щото колата найстина не беше много редовна и най малкото на момчето ще му навлека 3000 проблема..
Коментар
-
ivchotr написа:Полицейско задържане не се разпорежда току така. Не и без някаква причина. Ако все пак се случи, после поне ще се изкарат пари. Като заведеш дело за полицейски произвол, превишаване на права и т.н.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Чл. 30.(1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон. Чл. 68. (1) Полицейските органи извършват обиск на лице: 1. задържано при условията на чл. 63, ал. 1; 2. за което съществуват данни, че носи опасни или забранени за притежаване предмети; 3. заварено на място, където е извършено престъпление или нарушение на обществения ред, когато има достатъчно данни, че у него се намират вещи, които са свързани с престъплението или нарушението. (2) Обиск може да бъде извършен само от лице, което принадлежи към пола на обискирания. Чл. 69. (1) Полицейските органи могат да проверяват личните вещи на лица: 1. в случаите по чл. 61, ал. 1, т. 1, 2 и 4, чл. 62, ал. 1, т. 1 и 3 и чл. 63, ал. 1, т. 3, 4, 6 и 7; 2. когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление; 3. в други случаи, определени със закон. (2) Проверка на превозно средство може да бъде извършена, когато са налице данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред. Чл. 70. (1) За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол. (2) Протоколът по ал. 1 се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от съответното лице, на което се предоставя екземпляр от него. (3) Обискът и проверката на вещи и превозни средства се извършват по начин, който не уронва честта и достойнството на гражданите.Много е лесно да сте отворени и е много трудно да седнете да си научите правата.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
niko09 написа:Чл. 30.(1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон. Чл. 68. (1) Полицейските органи извършват обиск на лице: 1. задържано при условията на чл. 63, ал. 1; 2. за което съществуват данни, че носи опасни или забранени за притежаване предмети; 3. заварено на място, където е извършено престъпление или нарушение на обществения ред, когато има достатъчно данни, че у него се намират вещи, които са свързани с престъплението или нарушението. (2) Обиск може да бъде извършен само от лице, което принадлежи към пола на обискирания. Чл. 69. (1) Полицейските органи могат да проверяват личните вещи на лица: 1. в случаите по чл. 61, ал. 1, т. 1, 2 и 4, чл. 62, ал. 1, т. 1 и 3 и чл. 63, ал. 1, т. 3, 4, 6 и 7; 2. когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление; 3. в други случаи, определени със закон. (2) Проверка на превозно средство може да бъде извършена, когато са налице данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред. Чл. 70. (1) За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол. (2) Протоколът по ал. 1 се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от съответното лице, на което се предоставя екземпляр от него. (3) Обискът и проверката на вещи и превозни средства се извършват по начин, който не уронва честта и достойнството на гражданите.Много е лесно да сте отворени и е много трудно да седнете да си научите правата.
Коментар
-
niko09 написа:Чл. 30. 2. когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление; Много е лесно да сте отворени и е много трудно да седнете да си научите правата.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Re: провуерка
kluchar написа:Много сте съмнителни бре :D Аз като прекарвах цигари през границата не ме спряха дори :D Сигурно има някви процедури но трябва да се пита някой по вещ полицай_/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар