Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полицейски тараши? Имат ли право

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всичко минава под кода "Специална полицейска операция" и там може всичко.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

горе долу разбрах каквото ме интересува най вече за този протокол как се съставя нищо не разбрах. и ситуацията е повече от примерна, и не ми се случва за първи път преди 2-3 години ме джобиха с други приятели на 1 улица в света тройца, не намерих нищо, обаче бяха сигурни че има, и тогава тараша беше пъен всичко се извади провери само дето не са ми гледали в гащите и не са бъркали, и друг път пак са ме джобели но не чак толко обстойно.

Коментар

Не трябва ли да имат заповед за да ти обискират автомобила, както е при недвижимото имущество? Мой приятел са го спирали така и след като са се представили и са му казали, цитирам: " Провеждаме акция. Дай да видим какво имаш в колата." той не им е позволил с думите "А заповед за обиск имате ли?" и са ходили до районното (ако помня правилно).
        Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

paralesa написа:
          от цялата тема дали някой прочете,че пише в първия пост "ПРИМЕРНА СИТУАЦИЯ" тоест никой не е тарашен.
          Примерна ситуация ...
          ...слет като нищо не откриха си отидоха. ...
          Времето във втория цитат ме кара да мисля, че това не е примерна ситуация.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Ситуацията хич нее примерна... преди два дни караме си съвсем нормално към алеко нагоре с. бмв 36ца купе 5ма човека сме вътре, пи едно време.зад нас лети нещо на дълги и слет като ни се залепи ни набиха сирените и разбрахме какво е., слизат полицайте и гледа тоя през джама вътре и вика абе тая кола я движение ли е понеже колата е без кори на врарите и без кори под волана, както и да разправят щели да ни джобят , добре започнаха един по един дойде и моят ред. Понеже нямаше нищо в мен реших да опитам да ми издадат докомент или протокол обаче след третата груба заплаха на полицая че ще ме вкара врайоонното се отказах . Не откриха нищов нас и ни пуснаха. разбрах поне че решат ли го от тия спасение няма , могат да си правят каквото искат. .

Коментар

Ами че какво като те закарат в районното? Ако нищо не си направил - ще те пуснат. И след това ги почваш с жалби, викаш телевизия, втора... Свят ще им се извие. Важното е да имаш нерви и да ти се занимава да си отстояваш правата. По закон са длъжни за всяко свое действие да издават съответния документ.
              Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
              Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Що да им се завие свят? Имат си правен отдел на държавна заплата и евентуалната смешна глоба ще се плати от държавните пари. А потърпевшият само ще си загуби нервите и времето.
                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

нямам време за губене, най малкото да лежа 24-ка. отделно ако в някой от нас намерят нещо, ще ни приберат всичките. дори и на другите да не им налагат глоби, пак ще си отнесат 24ката. а и тогава не беше много оферта да се заяждам щото колата найстина не беше много редовна и най малкото на момчето ще му навлека 3000 проблема..

Коментар

Ами че карайте редовни коли. Полицейско задържане не се разпорежда току така. Не и без някаква причина. Ако все пак се случи, после поне ще се изкарат пари. Като заведеш дело за полицейски произвол, превишаване на права и т.н.
                    Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                    Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Как ще го докажеш ако не си снимал случайно?
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

ivchotr написа:
                        Полицейско задържане не се разпорежда току така. Не и без някаква причина. Ако все пак се случи, после поне ще се изкарат пари. Като заведеш дело за полицейски произвол, превишаване на права и т.н.
                        Предполагам разбираш че става дума за БГ все пак......човека не се намира в нормална държава, а описва ситуация в БГ.....
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Чл. 30.(1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон. Чл. 68. (1) Полицейските органи извършват обиск на лице: 1. задържано при условията на чл. 63, ал. 1; 2. за което съществуват данни, че носи опасни или забранени за притежаване предмети; 3. заварено на място, където е извършено престъпление или нарушение на обществения ред, когато има достатъчно данни, че у него се намират вещи, които са свързани с престъплението или нарушението. (2) Обиск може да бъде извършен само от лице, което принадлежи към пола на обискирания. Чл. 69. (1) Полицейските органи могат да проверяват личните вещи на лица: 1. в случаите по чл. 61, ал. 1, т. 1, 2 и 4, чл. 62, ал. 1, т. 1 и 3 и чл. 63, ал. 1, т. 3, 4, 6 и 7; 2. когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление; 3. в други случаи, определени със закон. (2) Проверка на превозно средство може да бъде извършена, когато са налице данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред. Чл. 70. (1) За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол. (2) Протоколът по ал. 1 се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от съответното лице, на което се предоставя екземпляр от него. (3) Обискът и проверката на вещи и превозни средства се извършват по начин, който не уронва честта и достойнството на гражданите.Много е лесно да сте отворени и е много трудно да седнете да си научите правата.
                          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
                            Чл. 30.(1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон. Чл. 68. (1) Полицейските органи извършват обиск на лице: 1. задържано при условията на чл. 63, ал. 1; 2. за което съществуват данни, че носи опасни или забранени за притежаване предмети; 3. заварено на място, където е извършено престъпление или нарушение на обществения ред, когато има достатъчно данни, че у него се намират вещи, които са свързани с престъплението или нарушението. (2) Обиск може да бъде извършен само от лице, което принадлежи към пола на обискирания. Чл. 69. (1) Полицейските органи могат да проверяват личните вещи на лица: 1. в случаите по чл. 61, ал. 1, т. 1, 2 и 4, чл. 62, ал. 1, т. 1 и 3 и чл. 63, ал. 1, т. 3, 4, 6 и 7; 2. когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление; 3. в други случаи, определени със закон. (2) Проверка на превозно средство може да бъде извършена, когато са налице данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред. Чл. 70. (1) За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол. (2) Протоколът по ал. 1 се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от съответното лице, на което се предоставя екземпляр от него. (3) Обискът и проверката на вещи и превозни средства се извършват по начин, който не уронва честта и достойнството на гражданите.Много е лесно да сте отворени и е много трудно да седнете да си научите правата.
                            Тази информация е доста полезна. Обаче това с правата...- не си прав, като ме видят че съм на 20години и компанията с която се движа и тя е на мойте години, и няма по възрастен от нас, полицайте си правят каквото си пойскат само да отчетат дейност, за не се занимават с дилърите разпространяващи разни наркотици, а с такива като нас, защото знаят че неможем да им попречим, а намерят ли нещо дори и 0.1грам(за лична употреба) се започва 1 кеф от тяхна страна все 1 са хванали бога за рога и се започват всякакви заплахи, за присъди и какво ли още не, българската простотия - край няма...

Коментар

niko09 написа:
                              Чл. 30. 2. когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление; Много е лесно да сте отворени и е много трудно да седнете да си научите правата.
                              Принципно винаги е по добре да ги знаеш, но в конкретния случай горната алинея реално обезмисля наличието на другите, щото реално и на теория, и на практика им дава правото да те джобят когато им кефне......и ква е файдата тогава от скапания закон........
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Re: провуерка

kluchar написа:
                                Много сте съмнителни бре :D Аз като прекарвах цигари през границата не ме спряха дори :D Сигурно има някви процедури но трябва да се пита някой по вещ полицай
                                Е аз бях много брутален на турско българската граница.Митничара вика я да видим какво сте взели от безмитния и аз с преповдигнато настроение се протегнах и взех плика от задната седалка пълен с два стека цигари и едно уиски и оня като го видя и каза: Какво сте взели бе имате право на само две кутии цигари! А ние му викаме, не беше ли на два стека? Та човека се оказа печен и вика разпръснете ги по чантите и минавайте
                                _/''''''''''''''''''''''''\_
                                //---------------\\
                                [( )== //// ==( )]
                                |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Working...
                                X