Примерна ситуация спират ме през ноща към 2 за проверка, проверяват докоментите на автомобила, мойте и на пътниците, слет това се започва пълна проверка на автомобила отваряне на пепелници, сваляне на разни пластмаси, и слет това на пътниците и водача пълен тараш НА СРЕДАТА НА ГЛАВНА УЛИЦА В ЛЮЛИН, събличане на връхни дрехи изваждане на всичко от джобовете, старателно пребъркване от страна на полицайте и най-интересното, оня ми свети с фенера у гащите да не съм си набутал тревата там, слет като нищо не откриха си отидоха.Не са правени никакви протоколи, не са ни показвани никакви заповеди?Какъв е редът ако полициай пойска пак такава проверка, не мисля è имат право на улицата така да ми ровят в личното пространство без очевидна причина, нямам досие, нямам никакви проблеми с полицията, както и никой от пътниците?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Полицейски тараши? Имат ли право
Collapse
X
-
Теоретично нямат, но казуса е доста "разтегливо формулиран.... Трябва да се обосноват за обиска най-малкото! Това, че не са ти дали протокол, вече си е грубо нарушение на правата ти!"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
-
Люлин си се слави с най-големите дилъри в София и може би сте им се сторили подозрителни по някакъв начин ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Да де ама те се опитват не само дилърите да хвана, но и тези които купуват. В интерес на истината ако знаеш че в блока има дилър и в 2 през нощта кола с трима пътника седи пред входа и си лафят има тема за съмнение. Те и нямаха право да спират без нарушение, но вчера на уличката зад Халите в София ме спряха Security Police, които дори май нямат право да спират МПС, а са там заради бежанците. Нито ми се представиха нито нищо, поискаха ми документите и ме пуснаха. п.с. Тия куки дори не бяха с зелените жилетки, обикалят там с един фенер и униформи и респектират бокл..опс бежанците. (и аз искам да отида в друга държава и да ми подсигурят добър начин на живот без да правя нищо)BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Задължително се издава протокол за обиск, проблема е че контрола върху тия мърсоли е малък, закона им дава право да потъпкват доста от правото ти на свобода - ако зайскаш примерно протокол или нещо измрънкаш не им е некакъв проблем за те задържат за 24 часа да речем, или поне да те закарат в управлението и да ти изгубят времето.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Тая "Четвърта поправка" би трябвало да ти говори, че става въпрос за една друга държава. У нас може да те претърсят, като задължително се издава протокол. Имаш свидетели - ако искаш, ходи се жалвай, може и да ти присъдят 50 лева. Съдебната практика при неправомерно задържани хора (с повечко късмет) е с обезщетения около 1000 лева на месец затвор, разбира се след няколко години процес. Т.е. права нямаш.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
paralesa написа:от цялата тема дали някой прочете,че пише в първия пост "ПРИМЕРНА СИТУАЦИЯ" тоест никой не е тарашен."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Протокол трябва да ти напишат. Преди 3-4 години съм виждал в Студентски подобна ситуация....извадиха 4 момчета от един Гоуф 3, белезници с лица на капака и яко тарашене.... А мойта Брава е разглобявана на Македонската граница Естествено нямаше какво да намерят. Иначе ако сте няколко младежи късно вечер...сигурно е съмнително. Ей вчера пред дома се разнимах с едно Браво дето бяха вътре натъпкани като копарки в консерва. Седим двете коли с ляв мигач и се гледаме умно....хахах Ами съмнително си е така. Има момчета които карат без книжки...и подобни неща. Така, че има резон до някъдеФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Те и за ташаците нямат право да те хващат, но го правят по протестите. То затова оня полицай изяде един як шут между краката и се увива като настъпан червей. Просто не са паднали на когото трябва, че имаше да пишат. Но иначе е готина идеята да опипаш няколко мадами, докато си облечен в полицейска униформа! А дали си полицай е отделен въпрос. Въобще, кагато комунистите са на власт, започват да стават странни неща. Спомнете си как ограбваха чужденци по магистралите и пътищата на България преди 6-7 години!Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар