Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор между два фотоапарата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прочети ревюта за двата апарата. Тук, както обикновено, всеки хвали каквото има и плюе това, което никога не е имал.И за мен сменяеми АА батерии са голям плюс.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

И аз съм за нормалните батерии. Купи си 6/12 бройки, зареждаш ги наведнъж и снимаш докато ти омръзне.Обаче и аз ще ти препоръчам да си вземеш Nikon D3200. Около 800 лв. и за тези пари май няма равен.Тея сапунерки снимат малко по-добре от телефон и не си заслужават парите, при наличие на смартфон с поне 5мп камера - мое мнение.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Всеки път едно и също - някой иска мнение за избор между А и Б за 200 лева, 20 човека му предлагат Х за 800 лева...
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Има нещо вярно в това, но предполагам, че хората го правят от желание да помогнат .И така: днес имах за малко канона от обявата (Canon Powershot sx170 IS). И го върнах . Това не е моята марка или поне в този клас Канон са гола вода. Той и на външен вид простее - няма как да ви го обясня, ако не го хванете в ръка. Още не съм се отказал да купя и самсунга, за който писах. Но 4 АА батерии... Тежат, ако не друго.Помагайте в избора на фотоапарат, ако имате време и желание. Цена 200-350 лв. (мога да преглътна още 20-30 лв. отгоре) Желатено нов (от ценовите листи на Техномаркет, Технпополис и всякакви бг сайтове за онлайн търговия). Марки - Nikon, Samsung, Olimpus. Ако е с АА батерии, да не са повече от 2. Това са ми изискванията . Между другото, 3 дни пробвах Nikon Coolpix S8100 и съм очарован. Прекрасна машинка, която в момента отговаря напълно на изискванията ми. Но не съм наясно с означенията им и не знам никоните, които се предлагат в моя ценови диапазон, дали са от подобен клас на Nikon Coolpix S8100 или са от долнопробните сапунерки.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Хмм ... от дотук прочетеното си мисля, че твоят апарат е някоя безогледалка Втора ръка могат да се намерят за около 400лв разни. Много приятен избор е и Sigma в тоя малкия клас.

Коментар

Какво ще рече "безогледалка"?

Коментар

style34 написа:
                Всеки път едно и също - някой иска мнение за избор между А и Б за 200 лева, 20 човека му предлагат Х за 800 лева...
                Дал е веднъж 200 лв, не му е харесало и сега се кани да даде още толкова и силно вярвам че пак няма да е доволен каквото и да вземе за тези пари.Най-лесно ще ви обясня разликата с ей тея снимки:Самсунга:http://img441.imageshack.us/img441/5...Sample-1.jpgИ една снимка от моята хипер/мега/супер яка 5 мп моторола:https://www.dropbox.com/s/sfz0o1oncp...ределно ясно ми е, че 800 не са като 200, ама я вижте за каква разлика в качеството говорим...Ако пък решиш след време, че това не е твоя апарат, винаги ще можеш да го продадеш за прилична сума пари и доста бързо ще си намериш купувач.+ това с такъв апарат може да изкараш и пари, като инвестицията ще се изплати доста бързо.Edit: Ето една много добра оферта за предишния модел d3100: http://prodavalnik.com/nikon-d3100-i37644187
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov ти пък голямо сравнение направи (no offence) едната снимка на тъмно със светкавица от близо, другата на пeйзаж посред яко слънчев ден. Че има разлкиа между апаратите има, но го коментирам само за да не се подведе някой. Има апарати които вадят същите снимки като никона, е с малко повече шум но като цяло са много подобни и дори не са ултразуми. Говоря за 1-2 fuji-та сапунерки.Относно подвеждането и огледалните също имат проблеми особено ако изкараш снимката от апарата без пипане (по повечето ревюта са доста обработвани снимките). Ако на колегата му е само за point-n-shoot да гледа за ултразуми има за по 300-400 и мисля че доста по добра работа ще свършат от огледален. За огледалните ще трябва и обективи защото китовите не са манна небесна. А с ултразума си идват и ръчните настройки и сравнително читавите обективи. Само нека да гледа матрицата да е от по големите 1/1,8" или 1/1.6", а не 1/2.3". ако иска може да му предложа няколко по старички модела ако може да намери нови ще са идеален избор. че новите може и към 500 кинта да отиват вече.п.с.колкото повече се заглеждам по дадените оферти в първия пост се замислям че мога да ги включа в класа ултразум.п.п.с.а за спора с какви батерии да е апарата имам две мнения и не ангажирам никого с тях. Имам сапунерка с литиева батерия и при нормално снимане изкарва по 3-4 дена. не вярвам да ме остави за 1. имам и ДСЛР с обикновени батерии също изкарва по 3-4 дена, но ако евентуално съм забравил да ги заредя си нося в раницата един комплект тошиби за всеки случай....за 2 години не са разпечатвани вие си направете изводие. А колегата след като му е хоби е наясно че фотографията не е правене на всевъзможно количество снимки и триенето на 3/4 от тях после. Демек едни батерии са напълно достатъчни пък и не са коооой знае колко тежки. Аз не претендирам за фотограф но повечето които се имат за такива правят по 30-40 снимки на сесия. Та според мен това с батерията трябва да е напоследно място при избо0ра.
                  Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast
                  ----------------------------
                  "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

M5kov написа:
                    Дал е веднъж 200 лв, не му е харесало и сега се кани да даде още толкова и силно вярвам че пак няма да е доволен каквото и да вземе за тези пари...
                    Не е баш така. Знам какво искам - апарат, който снима хубаво, контрастно, с естествени цветове. И на поносима цена - както казах, няма да ставам фотаджия по сватби и панаири . Имах такъв, но одъртя и се разделих с него. Пробвах Nikon Coolpix S8100 - апарат от същия клас като тези, за които вече писах. Ами снима прекрасно! Истината е, че има и много добри апарати на съвсем поносими цени. Ако не намеря нещо друго, ще изнудя собственика на никона, който ми го даде само за проба, да ми го продаде . Между другото, толкова си харесвах стария Samsung Digimax, че се замислям и за тази обява: https://www.technomarket.bg/products...wb-150fb-white

Коментар

Ами, приятели, погледнах в тавана и си поръчах ето това: http://www.nikon.bg/bg_BG/product/di...e/coolpix-l610 за 300 кинта. Да си го ползвам със здраве .

Коментар

Ами предложих безогледалка след предложението за dslr Като сме почнали .. :D Иначе ето малко по темата:Малко теория:http://en.wikipedia.org/wiki/Mirrorl...-lens_cameraИ малко полезно инфо за купувача:http://www.dpreview.com/articles/034...ndup-2013пп: Честито за избора и да си го ползваш със здраве!

Коментар

Да ти е честито значи и си вземи един комплект резервни батерии, че тези 120 кадъра които му дават с едно зареждане малко ми се струват. Макар, че по CIPA обикновено ги целят точно ти се презстраховай и НА ФОКУС дет се казва
                          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast
                          ----------------------------
                          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Working...
                          X