Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор между два фотоапарата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор между два фотоапарата

Колебая се между два чисто нови фотоапарата: - Samsung EC-WB100, намален от 400 на 179 лв. С две години гаранция. Вярно, за тази цена е гол - без батерии (4 бр. АА), зарядно, карта памет и калъф. Но поне на външен вид ми изглежда класен апарат, сериозна работа . А и отзивите от ревютата са много добри. Бил е мостра в магазина, не е ясно колко време е прашасвал на щанда и колко хора са го пробвали.- Canon Powershot sx170 - 220 лв., от частно лице. Естествено без гаранция, но пък с налична литиево-йонна батерия и зарядно.Запознатите да помагат в избора . До ден-два трябва да реша.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Canon-ът взимай. Без да му мислиш много. Имам личен опит с марката и държи стабилно.Качеството на снимките е добро, а батерията държи доста.

Коментар

Само не разбрах защо махаш новото Канонче....Тоя дето си го харесал има само повече оптичен зуум, нищо друго.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Защото установих, че снимането се е превърнало в хоби за мен и вече търся нещо по-сериозно, от по-висок клас. Иначе канончето, което мисля, че вече продадох (днес замина за Плевен, дано човекът излезе сериозен) е пушка за класа и цената си. А относно това, че фотоапаратите, за които питам, имат само по-голям оптичен зуум от моя, не съм съгласен. Снимането не е само мегапиксели и софтуер.

Коментар

snake написа:
          Защото установих, че снимането се е превърнало в хоби за мен и вече търся нещо по-сериозно, от по-висок клас.
          Тогава вземи поне от EOS серията - гледам човека който си продава Канона има доста такива на много прилични цени.Там нещата са съвсем други - сменяеми оптики, огледално рефлексен и т.н.Така се самозалъгваш само че правиш нещо повече от снимане с текущия ти Канон или бившия ти вече Самсунг Фотаджийстовото също е доста ресурсоемко хоби Ето го най ниския клас на ЕОС - http://prodavalnik.com/canon-eos-110...662519Няма смисъл с по-малко.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Изборът е между тези два фотоапарата и търся мнения за тях. Или евентуално нещо с подобни на техните размери и характеристики, до 300 лв. Не ми трябва някой огромен кютук, с който да снимам по сватбите .

Коментар

Абе между тези двата определено Канона.Самсунг не могат да произвеждат абсолютно всичко, колкото и да им се иска...

Коментар

Имал съм самсунг и бях много доволен. Но и аз клоня към канона, като че ли. Притеснява ме, че човекът ги предлага в промишлени количества . Отстъпка за повече от 15... Знам ли, може да са нещо дефектни или проблемни, никаква идея нямам каква им е историята.

Коментар

Поне ще може да ти го смени с друг ако нещо в този те дразни.
                  F31 BMW 320d

Коментар

+1 за Канона. Повече от съгласна съм, че фотографията е нещо много повече от пиксели, но според мен ако наистина искаш да се занимаваш с фотография, ти трябва малко по-висок клас, като Canon EOS или Nikon d3200 например.
                    Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
                    Suzuki Vitara 2.0V6
                    Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!

Коментар

Имам още едно колебание - за батериите. Самсунгът е с 4 бр. АА батерии, което със сигурност е демоде, а и зарядното е голямо. Обаче батерии АА има и ще има винаги, а освен това са евтини. Докато литиево-йонните батерии имат някакъв живот и когато този живот свърши, се оказва, че практически е невъзможно да намериш такава оригинална батерия на цена под 100 лв. И човек се принуждава да сменя машинката заради батериите.

Коментар

E, при такава постановка - определено канончето

Коментар

Още един глас за Канона! Аз имам Canon Powershot sx130 повече от 3 години и прави невероятни снимки и има почти пълни ръчни настройки и ако фотографията ти е станала хоби е добро като за начало в турбосапунерките, но както каза Явор защо не помислиш за EOS серията? На мен вече ми е омръзнал и аз от доста време се оглеждам за нещо в по горния клас но както споменаха по горе е доста ресурсоемко хоби :D Предложението на Явор е доста добро сега като го загледах......
                          Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
                          Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

snake написа:
                            Имам още едно колебание - за батериите. Самсунгът е с 4 бр. АА батерии, което със сигурност е демоде, а и зарядното е голямо. Обаче батерии АА има и ще има винаги, а освен това са евтини. Докато литиево-йонните батерии имат някакъв живот и когато този живот свърши, се оказва, че практически е невъзможно да намериш такава оригинална батерия на цена под 100 лв. И човек се принуждава да сменя машинката заради батериите.
                            Все ми се струва, че няма да го ползваш толкова дълго за да му скапеш батерията....
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз пък бих предпочел батерии АА. Има ги навсякъде. Супер тъпо е да си с някаква вградена. Като си някъде навън и се разснимаш по-сериозно се издухва батерията и после кво правиме...

Коментар

Working...
                              X