YankOFF написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глоба за неправилно залепена винетка
Collapse
Заключена тема
X
X
-
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
След няколко прочита и размисли по същия текст на чл. 10а, ал. 5, т. 4 от Закона за пътищата - "винетката се състои от две части; първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство ..." - т.е. залепва се директно на предното стъкло, а не на фолио, тиксо или др. и тогава да се лепи на стъклото. Или трябва да е в реда винетка - стъкло, а не винетка - нещо си между тях - стъкло.Извод до които достигнах, без да твърдя дали е така: Ако някой успее да залепи винетката на стъклото, без да поставя нещо между нея и стъклото и после да я отлепи, без да повреди винетката, може да си я ползва и на друга кола, като си носи и фискалния бон и втората част. Тук обаче пак идва "еднократно залепване". Не знам как от КАТ установяват дали е залепена еднократно.Някой юрист, съдия или тълкувател на закони да даде едно рамо по въпроса.2008 Fiat Stilo MW 1.9 JTD MultiJet 8V 120hp
Коментар
-
Без намерение да се заяждам с никой,искам да попитам: Защо вие интерпретирате закона както ви се иска и ви е изгодно на вас,а след това очаквате редовия полицай да не го интерпретира както на него му е изгодно? Факта е следния-когато винетката не е залепена по инструкция,се третира,че НЯМАШ залепена винетка! Правилно или не,докажи го в съда,не си чеши езика по форумите И пак без да се заяждам,мога да задам още куп въпроси :Защо притежаваш повече от една кола,а искаш да плащаш само за една?Ако си служител на фирма и шефа ти каже,че винетката ще се ползва на три автомобила,как ще реагираш? Дали ще караш чужда кола,която не е изрядна? Но щом е за теб,си слагаш таралежа в гащите и ако стане нещо с рогИте напред. Вие май не можете да разберете едно . ВИЕ НЕ СИ КУПУВАТЕ ВИНЕТКА. ВИЕ ПЛАЩАТЕ ОПРЕДЕЛЕНА ТАКСА ЗА ЕДИН АВТОМОБИЛ,А ВИНЕТКАТА Е ДОКУМЕНТА ГАРАНТИРАЩ,ЧЕ ТАКСАТА Е ПЛАТЕНА. Накрая го казвам-който може ,нека го прави,от мен нищо не е взел и не ми вреди. Но нека след като го е направил да е готов да си носи кръста,а не стане ли нещо,да започне да пише как не е виновен и да търси начин да заобиколи правилата. И разберете-има куп по-умни начини да си местите винетката,вместо да я оставяте с найлоните. Най-лесния е да намажете средната част на винетката с нещо,така ,че да не лепи,а лепливите краища ги зацапайте с прахоляк,за да се разлепят лесно. Не е нужно да го правите толкова явно,това еex.Мареа ТД100
Коментар
-
bubachko
paralesa написа:Защо притежаваш повече от една кола,а искаш да плащаш само за една?
Коментар
-
коцев написа:Най безболезненото решение когато имаш две коли е да си закупиш две винетки и пей сърце. :D Така правят пенсионерите . И то още от тая година за следващата . :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
коцев написа:Най безболезненото решение когато имаш две коли е да си закупиш две винетки и пей сърце. :D Така правят пенсионерите . И то още от тая година за следващата . :DThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Не мога да разбера логиката на колегата bubachko. Говори за 2, 3 коли, за 1 GSM...Смисъла на винетната такса не е ли, че колата троши пътищата и затова трябват някакви пари, за да се ремонтират.(Пътищата). Респ. 2 коли трошат като 2 коли, един ТИР троши като за ТИР. Е, друг е въпроса, дали пътищата не трошат нашите коли. То май затова от толкова години не повишават таксата. Щото са гузни. Едни пари потъват в дупки...Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
То ако е въпросът, за да има справедливост трябва да няма винетки, а някакви такси (нещо като ТОЛ). Щото и двамата с колегата даваме по 67 лв., ама той примерно минава 25 000 км. по републиканската мрежа, а аз 3000.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
bubachko
lhristov, логиката е, че ако имам 3 коли, а само аз карам в това семейство, само една кола може да е по пътищата в един и същи момент, а другите 2 си седят на паркинга пред блока. Ако имам кола и камион - ще имам две винетки, за кола и камион. Логиката е, че няма смисъл да взимам 3 винетки за 3 коли, от които в един и същи момент само едната ще троши пътищата. Да плащам тройна цена за непоправен път на който да си строша едната кола?! А тука къде е логиката?Миналата година направих ~3000км за седмица и малко в Гърция където няма винетки. Плащах си ТОЛ таксите за магистрала, карах на връщане и по безплатни пътища. Е как може там без винетна такса да са в толкова по-добро състояние всички пътища, а тука е олелемалеле - ни магистралите са магистрали, ни първокласните - първокласни... Друг е въпроса как пътищата правени до преди заветната демократична дата и до ден днешен в повечето случаи са в по-добро състояние от тези, които се поддържат с пари от винетки, а след 2 години макс. са пак за ремонт...Помня, преди време на месечните винетки съм писал номера на колата преди да я залепя. Пишеха се и квитанции на които имаше името ми и пак номера на колата. Сега това не се прави, пазиш един отрязък и една касова бележка. Това за мен значи, че мога да си я лепя и разлепвам колкото си искам, а ако я скъсам - мой си е проблема и нова... Има ли я - има я. Залепена ли е долу дясно - залепена е. Толкова.едит: Всъщност, ако примера с GSM-a не ви е харесал, представи си, че трябва да си изкараш заедно с другите документи и отделна книжка за всяка кола, за която по отделно да ходиш на курсове и да държиш изпит. Без значение дали е малолитражка, бегачка или катафалка...
Коментар
-
По твоята логика е редно да плащаш една ГО и един данък в общината, така или иначе само една е в движение, другите са пред блока. А за какво са ти три коли, при условие, че караш само една, си е лично твоя работа. Отделно, никой не те е накарал да купуваш годишна винетка, има седмични и месечни. Купуваш за автомобила, който караш в момента.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа:По твоята логика е редно да плащаш една ГО и един данък в общината, така или иначе само една е в движение, другите са пред блока. А за какво са ти три коли, при условие, че караш само една, си е лично твоя работа. Отделно, никой не те е накарал да купуваш годишна винетка, има седмични и месечни. Купуваш за автомобила, който караш в момента.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар