Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глоба за неправилно залепена винетка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Глоба за неправилно залепена винетка

Ето къде е регламентирано къде и как се поставя винетката.http://www.vinetka.com/store/index.p...11Никъде не пише, че трябва да се залепи така, че при отлепване да се разруши.Залепването и по какъвто и да е начин - със слюнка, лепило, парафин и по къкъвто и да е друг начин не следва да се санкционира.а ако се санкционира - санкцията би могла да се атакува успешно според мен.Някой има ли опит в това отношение?http://www.kat.mvr.bg/ZDVP_09.htmВ закона също няма изрично изискване.э
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Никъде не пише с какво и по какъв начин трябва да е залепена винетката. Пише че водача трябва да залепи в долния десен ъгъл.Кратко и ясно

Коментар

Не разбрах, някой е глобен поради неправилно залепване ли ? Един познат от години си лепи всичко на лявата страна на джама дори и винетката и досега куките не са му правили проблем.
      BMW E46 coupe
      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Аз имам известен опит...мой колега беше залепил винетката си с наелончето заедно посредством плюнка . Куката го вижда,пипва я и тя пада. Това което му се случи,беше с всичкия си акъл да разпише акта и да си плати като поп 200 или 300 лв ще те излъжа точно колко. Шефа ми като разбра откачи-каза му,че ако бе обжалвал нямало да яде дървото. Явно имаше опит вече,за да е толкова сигурен,макар полицая да му обяснявал на моя колега,че на самата винетка ясно си пише как се поставя
        ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
          Аз имам известен опит...мой колега беше залепил винетката си с наелончето заедно посредством плюнка . Куката го вижда,пипва я и тя пада. Това което му се случи,беше с всичкия си акъл да разпише акта и да си плати като поп 200 или 300 лв ще те излъжа точно колко. Шефа ми като разбра откачи-каза му,че ако бе обжалвал нямало да яде дървото. Явно имаше опит вече,за да е толкова сигурен,макар полицая да му обяснявал на моя колега,че на самата винетка ясно си пише как се поставя
          На винетката може да пише и свирка да направи на милиционера. Важното е какво пише в Закона . Милиционера няма право по никакъв начин да Ви влиза или да Ви бърка в автомобила, освен ако не предотвратява очевидно престъпление.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

винетка

Вярно не пие че винетката не може да се намокри преди това и да се залепи после /та лесно да се отлепи например/стига тя да си е цяла . Не знам по кой член може да има глоба освен че е нарушена цялостта на стикера или не е залепена в долния десен ъгъл.
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Винаги преди да залепя винетката си я мажа с вазелин /вазелин имам в колата точно заради винетката, не за нещо друго /, защото след това ми е по лесно да я сваля от джама, а не да търкам 2 дена с макетно ножче и да си надраскам стъклото, до сега не съм имал проблем с КАТ
              punto HGT

Коментар

Тука пак ще се заоре на въпроса "Защо да плащам 2 годишни винетки, като карам по едно и също време само едната кола".

Коментар

До година ще карам с една винетка и двете коли,главните пътища ги пооправиха в софето а провинцията ние не сме хора,на всеки две години окачване,до сега като съм си плащал всичко и спазвам правилата по добро не съм видял.
                  пунто 1,7тд

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    На винетката може да пише и свирка да направи на милиционера. Важното е какво пише в Закона .
                    Абсолютно - има ли винетка залепена на джама - има......има ли касова бележка за нея - има........Откакто има винетки не им отлепям горния станиол, и си ги лепя и сменям без капчица угризения......
                    bubachko написа:
                    Тука пак ще се заоре на въпроса "Защо да плащам 2 годишни винетки, като карам по едно и също време само едната кола".
                    И това е изключително силен довод.......даже е по силен от тоя - "За кво плащам винетка, след като нещата по пътищата не се оправят"......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

Май новите винетки ще бъдат защитени от тези плюмчения и вазелини,поне така подразбрах по новините(или се бъркам)?
                      Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

Да, бе да.....
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

krasimir_77 написа:
                          Май новите винетки ще бъдат защитени от тези плюмчения и вазелини,поне така подразбрах по новините(или се бъркам)?
                          Взимаш на жената /ако имаш / лакочистителя и клечка за уши. С клечката натопена с лакочистител почистваш надписа АПИ на минетката, режеш станиолчето и лееееко с вазелин или силикон залепяш на джама....
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Днеска закупих две винетки за двете ми коли . Бях първия закупил винетки от Пътното управление в Ловеч.Жената каза, че са изработени така, че да се разпознават от фалшивите . Насочи към тях фенерче със светлина и се показа един син прозорец с номерацията вътре.Така, че проверяващите ще можели много лесно да видят кой кара с фалшива винетка.
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

"Никъде не пише, че трябва да се залепи така, че при отлепване да се разруши."Не знам дали е точно, но:чл. 10а, ал. 5, т. 4 от Закона за пътищата - "винетката се състои от две части; първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство ...". Думичката тук е "еднократно".чл. 165, ал. 11 от Закона за движение по пътищата" - Права и задължения на службите за контрол - "осъществяват контрол по спазване на задължението за движение на пътните превозни средства по републиканските пътища след заплащане на винетна такса, поставянето на валидни винетни стикери ..." Тук думичката е "поставянето".Със сигурност има и други разпоредби.
                              2008 Fiat Stilo MW 1.9 JTD MultiJet 8V 120hp

Коментар

Working...
                              X