Ето къде е регламентирано къде и как се поставя винетката.http://www.vinetka.com/store/index.p...11Никъде не пише, че трябва да се залепи така, че при отлепване да се разруши.Залепването и по какъвто и да е начин - със слюнка, лепило, парафин и по къкъвто и да е друг начин не следва да се санкционира.а ако се санкционира - санкцията би могла да се атакува успешно според мен.Някой има ли опит в това отношение?http://www.kat.mvr.bg/ZDVP_09.htmВ закона също няма изрично изискване.э
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глоба за неправилно залепена винетка
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Аз имам известен опит...мой колега беше залепил винетката си с наелончето заедно посредством плюнка . Куката го вижда,пипва я и тя пада. Това което му се случи,беше с всичкия си акъл да разпише акта и да си плати като поп 200 или 300 лв ще те излъжа точно колко. Шефа ми като разбра откачи-каза му,че ако бе обжалвал нямало да яде дървото. Явно имаше опит вече,за да е толкова сигурен,макар полицая да му обяснявал на моя колега,че на самата винетка ясно си пише как се поставяex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Аз имам известен опит...мой колега беше залепил винетката си с наелончето заедно посредством плюнка . Куката го вижда,пипва я и тя пада. Това което му се случи,беше с всичкия си акъл да разпише акта и да си плати като поп 200 или 300 лв ще те излъжа точно колко. Шефа ми като разбра откачи-каза му,че ако бе обжалвал нямало да яде дървото. Явно имаше опит вече,за да е толкова сигурен,макар полицая да му обяснявал на моя колега,че на самата винетка ясно си пише как се поставяVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
bubachko
Тука пак ще се заоре на въпроса "Защо да плащам 2 годишни винетки, като карам по едно и също време само едната кола".
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:На винетката може да пише и свирка да направи на милиционера. Важното е какво пише в Закона .bubachko написа:Тука пак ще се заоре на въпроса "Защо да плащам 2 годишни винетки, като карам по едно и също време само едната кола".Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
krasimir_77 написа:Май новите винетки ще бъдат защитени от тези плюмчения и вазелини,поне така подразбрах по новините(или се бъркам)?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Днеска закупих две винетки за двете ми коли . Бях първия закупил винетки от Пътното управление в Ловеч.Жената каза, че са изработени така, че да се разпознават от фалшивите . Насочи към тях фенерче със светлина и се показа един син прозорец с номерацията вътре.Така, че проверяващите ще можели много лесно да видят кой кара с фалшива винетка.
Коментар
-
"Никъде не пише, че трябва да се залепи така, че при отлепване да се разруши."Не знам дали е точно, но:чл. 10а, ал. 5, т. 4 от Закона за пътищата - "винетката се състои от две части; първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство ...". Думичката тук е "еднократно".чл. 165, ал. 11 от Закона за движение по пътищата" - Права и задължения на службите за контрол - "осъществяват контрол по спазване на задължението за движение на пътните превозни средства по републиканските пътища след заплащане на винетна такса, поставянето на валидни винетни стикери ..." Тук думичката е "поставянето".Със сигурност има и други разпоредби.2008 Fiat Stilo MW 1.9 JTD MultiJet 8V 120hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар