Здравейте колеги, трябва ми мултицет . Като влязох из разните обяви то има мутицети от по 10-15 лева и стигат до 40-45 лева. Някой може ли да каже с какво се различават че цената варира в толкова голяма стъпка? И като за начинаещ какво да си купя ? За момента ще ми трябва да си монтирам аларма и да си сложа инсталация за халогени, та общо взето за такива неща ще се ползва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв мултицет да си купя?
Collapse
X
-
кола
Иди в Конрад и си вземи един за 10 лв и готово за колата този ти стигаВземи си една българска аларма Master V51 http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=137 вържи и 4 жици и готово в нея има всичко което ти трябва за една аларма
-
Евтините китайски мултицети не мерят точно, особено когато батерията им падне. Също така ако сбъркаш с един по-качествен мултицет, гори бушонът му и това е. Ако сбъркаш с евтин, гори бушонът, платката, уредът, сондите, ръцете ти и други неща наоколо. Това показва моят опит. Задължително си купи уред с автоматично изключване, защото никак не е приятно да ти потрябва и да откриеш, че си го забравил включен, а батерията му е починала.Добър уред за любителски измервания например е UNI-T, модел UT55. Около 50-60 лева е. Недостатък са големите му размери в сравнение с евтините китайци, но това не е случайно. Плюсовете - авт. изключване, измерва променлив ток, измерва ток до 20 А. Повечето които са по 10-15 лева не се изкл, автоматично, мерят до 10 А. Задължително си купи няколко бушона според спецификацията на уреда, защотоне е приятно да работиш и да ти изгори, а да няма откъде да вземеш.
Коментар
-
милтицет
Може и от тук да си вземе има на прилични цени http://tony-sjd.com/index.php?cPath=128&sort=2a&page=2
Коментар
-
Стига бе, мултицет за 50-60лв... Какво го направихте човека...Аз имам точно 5 (пет) мултицета - 4 от тях са китайци купувани от най невероятни места от 8 до 4 лв през годините. Един от тях мери даже и температура с една сондичка. Защо имам толкова? Ами единия е в алфата, другия е в мазето, третия е вкъщи, а четвъртия няма батерия от доста време. Всички вършат идеална работа за домашна употреба - да видиш дали напрежението на акумулатора е 10-11-12-13-14 волта, да видиш има ли изобщо ток, да провериш има ли верига. Петия ми е по специален - тип ампер клещи, поръчах си го направо от братята китайци за огромната сума от 15 долара с доставката. Той май е от класа на 50 левовите тука...Пич, за тази работа грабвай един какъвто ти попадне до десетина лева и като му свърши батерията след година две - направо си купи друг... Ако междувременно се окаже, че ти трябва по точен, тогава се харчи!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
slonikon написа:За твое успокоение, преди малко сравних UNI-T 30D с дивия китаец, който купих за 6 лв. заради сондите му. При измерване на два различни акумулатора разликата беше с 1 във втория знак след запетаята. Единият път отгоре, другият отдолу.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар