Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Настройка на ЛЕД ТВ Панасоник или сайт от който да се науча

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Настройка на ЛЕД ТВ Панасоник или сайт от който да се науча

    Колеги,Малко помощ за настройка на тв-то, модела е Л32Е6Е и проблема е, че ми реди каналите както са по честота, а не по таблицата на кабелният опрератор, мамка му ако бе ЛГ или Самсунг, няма проблеми, със Филипс също се справям, но пустият му панасоник ... При първоначално настройване му задавам начална честота 450 Мхр, скорост на предаване 6875, ИД на го оставям на ауто, а държава Финландия, от началната честота реди първи каналите в нейният пакет и след това продължава по честотна лента.Прбовах е със др държави и резултатът е променлив, на Германия ми изкара първи немските канали на Франция френските и те така!Смешното е че работя в кабелна и тези тв-та ми се опират, с другите нямам проблеми, а паната го избрах заради качествената картина смарт функцийте и цената на която го взех, знаех за проблема със списъка на каналите, и въпреки това си го взех !Така че всяка идея и информация ще ми е от полза,Благодаря на отзовалите се!
    ...хладилник, карам хладилник...


    #2
    Създаваш си група във фаворити и си ги нареждаш както искаш. Панасоник не се съобразява с реда на кабелния оператор. При мен съм ги подредил във фаворитите, но неприятното е, че при ъпдейт на каналите и смяна на честотите им - фаворитите се пренареждат или разместват местата. Веднъж на няколко месеца ги пренареждам пак по вкус.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

    Коментар


      #3
      На по стари модели панасоник се настройва, така че мисля че нещо дребно ми отбягва, като го сложа на страна Германия ми изкарва първо немските канали, така че трябва да стане!Скоро настройвах едни Сонита и на тях имаше избор на кой цифров оператор да настройва, Близоо го имаше в списъка, баси!
      ...хладилник, карам хладилник...

      Коментар


        #4
        seninkn написа:
        На по стари модели панасоник се настройва, така че мисля че нещо дребно ми отбягва, като го сложа на страна Германия ми изкарва първо немските канали, така че трябва да стане!Скоро настройвах едни Сонита и на тях имаше избор на кой цифров оператор да настройва, Близоо го имаше в списъка, баси!
        Писах ти, но не ме отразяваш. Пускаш го да търси всички канали без страна, а след това в потребителските фаворити си наместваш каналите както искаш да са 1-2-3 и прочие. Панасоник не му пука особено за това каква карта или цифрова телевизия си набол. И ти пиша от опит - имам LED Panasonic, но 32".
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

        Коментар


          #5
          Колега,Справих се със проблема, телевизора е настроен на моята кабелна и нареди каналите от позиция 1,2,3,4...Доста се порових за проблема, подосаждах на кал центъра на КиК сервис, не останах очарован от работата им, оставят те на изчакване и нищо /на 2,32мин те изхвъэрля тел. централа/, на националния тел 0700####ми искаха да пратя имейл със запитване и да го препратят на инжинерите на фирмата и така.Темата е за ключ!На Женшен ще му пратя ЛС за това как съм се справил.
          ...хладилник, карам хладилник...

          Коментар


            #6
            seninkn написа:
            .Темата е за ключ!На Женшен ще му пратя ЛС за това как съм се справил.
            А какъв е проблема да не го споделиши с нас начина ? Нали за това е форума да си помагаме един на друг . :D
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

            Коментар


              #7
              Проблема е никакъв, просто не съм сигурен че ще стане на др кабелен оператор /различни системи, честоти/Ако някой се интересува на ЛС, че в нета почти нищо не се намира за проблемаhttp://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%...%B8%D1%8F.htmlДаже и тук казват, че не става и трябва да редиш след настройка
              ...хладилник, карам хладилник...

              Коментар


                #8
                Панасоник

                Колеги чудих се в коя тема да пиша в Какъв телевизор да си взема или в тази.В крайна сметка се сдобих с този телевизор наскоро PANASONIC-TX-L42ET60E-3D-LED ,та остава тази.Сега въпросът ми е такъв:Как мога да разгърна картината на цял екран във Вбокс-а?По принцип нали на компа е двоен клик на картината или единичен там за цял и екран и евала.Но на ТВ-то онва не действа нещо.Със стрелкичката цъкам ли цъкам и не го дава на цял екран и ме изнервя супер много.Има толкова филми и сериали ,а не могат да се гледат така само в малък прозорец.Става въпрос за "Игри на тронове",което ме изнерви още повече,че свалих един 50 ГБ торент от блурей рип и ми насича като го пусна през лай-фая,явно е доста тежък или бъгав не знам и аз.(това през медиа сървара).Другия вариант е да мъкна лаптопа в другата стая и да го пускам през ХДМАЙ кабел и да го гледам с уиндоус медиа плейър,че само с него не насича от компа. Та основния въпрос е:има ли начин да се гледат клипчетата във "ВБокс" на цял екран на телевизор PANASONIC-TX-L42ET60E-3D-LED?Мерси .
                Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

                Коментар


                  #9
                  Не знам дали това ти помага, но на Самсунг ES6100 описаното от теб нещо работи нормално, картината се разпъва на цял екран. Възможно е браузърът на телевизора да не е направен като хората и да не отваря правилно сайта и функциите му. Колкото до гледането на филма - бъди сигурен, че насичането се дължи на някое от твоите устройства - най-вероятно бавна вътрешна мрежа. Какъв рутер използваш? А самият компютър и медийният сървър какви са? Да не се окажат те слаби? Че щом само с WMP не ти насича - нещата отиват на купи-си-нов-лаптоп. Иначе браво, добър избор на телевизор.

                  Коментар


                    #10
                    Ново двайсет, браузърът на Панасоника не подържа Адобе флаш плеар, ЙоТубе само през "апп.", което не ме кефи, има смотана навигация това приложение, пробвах и това за Вбокса, да разгъна изображението на цял екран - също нестава!До сега този телевизор като за смарт се доказва доста "тъпичък"!Това за домашната мрежа още не съм го пробвал, че модема ми е заключен и незнам дали ще ме допусне през него да закача Тв/пс, модема ми е CBN СН6640Е, трябва питам, че не искам слагам втори рутер заради телевизора!
                    ...хладилник, карам хладилник...

                    Коментар


                      #11
                      ЗА тиви-то

                      Към автора: ,колега виж тоя линк.Сайта най-отгоре ако не си го намерил вече де.Аз от него черпя информация понякога.Може да намериш някои отговори там.Към Оги:-за сървър ползвам сервиио или официален сайт.-рутера е:ASUS RT-N11 EZ Wireless N Router-Koмпa e:acer 5755G I-7,8gb ram,630m video card Уин7.Купувал съм го преди една година с рутера.Това насичане ми се е получавало само на един торент от Маймундата.прерових нета,свалях кодеци и кви ли не програми за гледане(плейъри такава хубава дума).И с КМ-то пробвах и в един чужд сайт видях ,че препоръчват медиа player класик и то взе ,че стана,ама хич не ми е любим.Това е торента в *амунда.Мен повече ме съмнява,че компресията е омазана нещо.Не знам.Ще пробвам.Сега го има в Бокса качен целия втори сезон,ама на телевизора не мога да го гледам директо от аппса както казва колегата от Кюстендил.Ще го помъча пак като имам време или ако някой излезне с решения да казва. ПП: забравих да спомена,че при първото свързване с интернет ТВ-то се "ъпдейтна" или там както се казва
                      ogi28b написа:
                      Еми накратко мога да ти кажа: окабели се и гледай филми като хората, или в краен случай - "Домашний медиа-сервер". Иначе торентът е наред. Върви плавно и гладко с KM-плеър, както и с телевизор Самсунг ЕС 6100, подаден от въпросния Домашний медиа-сервер.Ред.: Опитах да гледам това, което казваш, от в-бокса. Качеството е меко казано УЖАСТНО. Издържах точно три секунди. Ако ти гледаш филми по този начин, значи или си голям мазохист, или мразиш гледането на филми.
                      :D :D Бащата му е фен на тоя филм,а аз по принцип много рядко се заглеждам въобще по телевизор,филми и прочие,мерси ще пробвам и с този сървър (затова искам те да си зяпат в другата стая пък аз да си ползвам компа по мои си задачи).Ами тогава за сего оставям тоя въпрос,пък ако има нещо друго неясно ще се консултираме тук отново.
                      Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                      Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

                      Коментар


                        #12
                        Еми накратко мога да ти кажа: окабели се и гледай филми като хората, или в краен случай - "Домашний медиа-сервер". Иначе торентът е наред. Върви плавно и гладко с KM-плеър, както и с телевизор Самсунг ЕС 6100, подаден от въпросния Домашний медиа-сервер.Ред.: Опитах да гледам това, което казваш, от в-бокса. Качеството е меко казано УЖАСТНО. Издържах точно три секунди. Ако ти гледаш филми по този начин, значи или си голям мазохист, или мразиш гледането на филми.Само информативно да ти кажа с какъв хардуер и софтуер пробвах нещата, и според това - моят извод е, че имаш нужда от преинсталиране на един плеър, като преди това махнеш всички възможни плеъри и декодери, които си инсталирал допълнително, примерно с Revo Uninstaller и да почистиш, да речем с CCleaner:ТВ: Самсунг ES6100Компютър: Котлон 2 х4 (640) - 3.0 ГХц, видеокарта - вградена на дъното HD4250, а после и допълнителна HD6670 - и с двете работи съвсем гладко на 1920x1080p, 4 GB памет. Връзка между ТВ и компютъра - HDMI 1.4Мрежа - TP-Link 1043 (кабел на гигабитов суич към компютъра, wi-fi N към телевизора)Total Media Theatre за 3Д филми, КМ-плеър за всичко останало, Домашний медиа-сервер за медиен сървър, който инсталирах сега, за теста. Пуснах произволен епизод от торента, по всички възможни начини, и по всички вървеше гладко и както трябва. Компютърът ти е мощен, рутерът не би трябвало да има проблем с поток от 15 мегабита между две машини.

                        Коментар


                          #13
                          Mерси Оги,както винаги помагаш!!

                          За майтапа си, ама тая руската програма взе ,че оправи циклажа.Мерси ОгиСенинКн пробвай и ти тоя сървър ,ако искаш Домашний медиа-сервер Клипче от Ю-туба как се работиТук е по-лесно май-май.Има няква опция и за субувете да разпознава,ама за сега още пробвам как е,че е доста по-различно от Сервильото и е на руски.Менюто му в телевизора е малко объркващо и не знам как точно са сортирани филмите в него.Но поне не цикли на тоя торент и може да се гледа спокойно.Явно обработва по-добре филма,че професора скочи на 50% ПП само трябва като се инсталира в самата програма има едно един вид"пак рестартирай сървара"(перезапусни) или от сорта за да ти намери устройствата.Иначе в клипчето както е показана на длна 1,5 мисля беше.Оправихме го и това, Мерси!
                          Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                          Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

                          Коментар

                          Working...
                          X