Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Струва ли си да купя трошка за да ходя на работа?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Струва ли си да купя трошка за да ходя на работа?

Здравейте , струва ли си според вас да си купя някаква трошка(лек автомобил) за 1500 лева да ходя на работа от София надежда до летището?А и колко пари ще ми струва това удоволствие, така да го нарека според вас горе-долу месечно?

То е и годишно - го , преглед , гуми.Данъка сега поскъпва за коли под 100к и дето са под евро 2 3 ,че и за 4 май има увеличение.На какво гориво ще си и в какъв трафик ще отиваш и се връщаш в работа.И най-важното ще си заслужава ли времето което ще спечелиш като ходиш на работа с кола.Ако е към 1ч на отиване и 1ч на връщане за мен да.Ако е 1ч общо не толкова...
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

то си струва, но си намери някоя пълна гробница за 7-800 лв. и като пуснат метрото я изхвърли. иначе бензин - към 80 литра на месец, нафта - по-малко.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Надежда4 - бизнеспарка (градината на дечко) - 7-ми км го минавам всеки ден двупосочно. С малката Lancia Y 1.2 60кс - около 40км дневно и разход на газ около 10-11/100 по задръстванията, горедолу излизаше около 120-150 лева на месец за газ като не я карам само до работа и обратно. Отделно си смятай ГО, прегледите, разходи по колата. Първите 2 са годиши, а другите разходи - зависи на каква кола случиш... Картата за цялата градска мрежа струва около 65 лева по спомен за месец, но последните 3 дена ходих по това направление с транспорт и направо ми се разказа играта... в едната посока - 2 часа без малко, в студа с детето, срещу макс. 40-50 минути с колата на топло и хубава музичка. Обобщено: ако си намериш нещо стегнато и да не е трошка както каза определено си струва според мен.

Коментар

Една седмица пътувай с такси и си отговори сам...
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Не знам ако пътуваш с такси на какво ще си отговориш, но минимума на година ти е 30-40 лв. преглед, около 200 лв. ГО, данък, да кажем, че е под 100 к.с. 50 лв. макс., масло 50 лв.Около 350 лева. Така че започваш от около 30-35 лв. на месец. Вече горивото зависи какво е, но най-добре и изгодно е газ. Ако се счупи нещо, едно-друго смятай ги едни 200 лв. на месец общо. Естествено с градския транспорт е в пъти по-евтино, но комфортът, както каза бубачко, е незаменим с кола.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

А не забравяй, че с колата можеш да ходиш и на други места, не само на работа, както и да си превозиш нещо За 1500лв. има регистрирани коли, че и с газова уредба, но ще трябва да си приготвиш още поне 500лв. за последващите първоначални разходи!

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=525cte мнение хораhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...ink=525gdqfiat punto за 1500 лева.

Коментар

Струва си,само да случиш на кола.Моята наскоро я продадох за толкова и смея да твърдя,че беше в добро здраве като изключим външния вид.Сега като обикалям да гледам за друга,направо се учудвам за какви дараци,смазани от каране им искат по 3-4к.Ако потърсиш повечко ще намериш нещо читаво за малко пари.
                  Peugeot 307 2.0i ГИ
                  ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

jordan85 написа:
                    Струва си,само да случиш на кола.Моята наскоро я продадох за толкова и смея да твърдя,че беше в добро здраве като изключим външния вид.Сега като обикалям да гледам за друга,направо се учудвам за какви дараци,смазани от каране им искат по 3-4к.Ако потърсиш повечко ще намериш нещо читаво за малко пари.
                    а за тези коли от линка какво мислиш?Някой от форума може ли да ми продаде за 1500 лева що годе читава кола?

Коментар

dubi95 написа:
                      jordan85 написа:
                      а за тези коли от линка какво мислиш?Някой от форума може ли да ми продаде за 1500 лева що годе читава кола?
                      За тези от линка нищо не мога да кажа,защото на снимки са едно,а на живо съвсем друго.По принцип спокойно за тези пари можеш да вземеш някое пунто или браво,те по толкова си вървят по старичките.Пък може и някоя хондичка,всичко е въпрос на търсене.
                      Peugeot 307 2.0i ГИ
                      ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Мисля, че твоите коли са Пунто 1, Ипсилонче, Клио, Фиеста или Корса. Евтини и здрави. ПП Видя ли и Кънчо на колегата Бубачко! Офертата е прекрасна, според мен! Сега видях, че е продадена...ПП Ключаря също, гледам, е пуснал Пунто за продаване. Зеленото, за 800 лв.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
                        Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
                        Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Не. Не си струва.Аман от трошки по улиците.
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Не всеки може да си позволи кола, която да не е "трошка".За някои и най-добрите коли в този форум са трошки, а за други това им е единственото превозно средство, на което се радват.За това за 1500лв може да се вземе нещо, което да става за каране и да върши чудесна работа.Все пак всичко е спрямо стандарта на хората, за това с две думи да се заклеймяват хора, които нямат финансови средства е меко казано нечовешки.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Lane Staley написа:
                              Не. Не си струва.Аман от трошки по улиците.
                              Подари ни по едно бентли тогава.
                              Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Working...
                              X