Здравейте , струва ли си според вас да си купя някаква трошка(лек автомобил) за 1500 лева да ходя на работа от София надежда до летището?А и колко пари ще ми струва това удоволствие, така да го нарека според вас горе-долу месечно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Струва ли си да купя трошка за да ходя на работа?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
То е и годишно - го , преглед , гуми.Данъка сега поскъпва за коли под 100к и дето са под евро 2 3 ,че и за 4 май има увеличение.На какво гориво ще си и в какъв трафик ще отиваш и се връщаш в работа.И най-важното ще си заслужава ли времето което ще спечелиш като ходиш на работа с кола.Ако е към 1ч на отиване и 1ч на връщане за мен да.Ако е 1ч общо не толкова...Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
-
bubachko
Надежда4 - бизнеспарка (градината на дечко) - 7-ми км го минавам всеки ден двупосочно. С малката Lancia Y 1.2 60кс - около 40км дневно и разход на газ около 10-11/100 по задръстванията, горедолу излизаше около 120-150 лева на месец за газ като не я карам само до работа и обратно. Отделно си смятай ГО, прегледите, разходи по колата. Първите 2 са годиши, а другите разходи - зависи на каква кола случиш... Картата за цялата градска мрежа струва около 65 лева по спомен за месец, но последните 3 дена ходих по това направление с транспорт и направо ми се разказа играта... в едната посока - 2 часа без малко, в студа с детето, срещу макс. 40-50 минути с колата на топло и хубава музичка. Обобщено: ако си намериш нещо стегнато и да не е трошка както каза определено си струва според мен.
Коментар
-
Не знам ако пътуваш с такси на какво ще си отговориш, но минимума на година ти е 30-40 лв. преглед, около 200 лв. ГО, данък, да кажем, че е под 100 к.с. 50 лв. макс., масло 50 лв.Около 350 лева. Така че започваш от около 30-35 лв. на месец. Вече горивото зависи какво е, но най-добре и изгодно е газ. Ако се счупи нещо, едно-друго смятай ги едни 200 лв. на месец общо. Естествено с градския транспорт е в пъти по-евтино, но комфортът, както каза бубачко, е незаменим с кола.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=525cte мнение хораhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...ink=525gdqfiat punto за 1500 лева.
Коментар
-
Струва си,само да случиш на кола.Моята наскоро я продадох за толкова и смея да твърдя,че беше в добро здраве като изключим външния вид.Сега като обикалям да гледам за друга,направо се учудвам за какви дараци,смазани от каране им искат по 3-4к.Ако потърсиш повечко ще намериш нещо читаво за малко пари.Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
jordan85 написа:Струва си,само да случиш на кола.Моята наскоро я продадох за толкова и смея да твърдя,че беше в добро здраве като изключим външния вид.Сега като обикалям да гледам за друга,направо се учудвам за какви дараци,смазани от каране им искат по 3-4к.Ако потърсиш повечко ще намериш нещо читаво за малко пари.
Коментар
-
dubi95 написа:jordan85 написа:Струва си,само да случиш на кола.Моята наскоро я продадох за толкова и смея да твърдя,че беше в добро здраве като изключим външния вид.Сега като обикалям да гледам за друга,направо се учудвам за какви дараци,смазани от каране им искат по 3-4к.Ако потърсиш повечко ще намериш нещо читаво за малко пари.Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
Мисля, че твоите коли са Пунто 1, Ипсилонче, Клио, Фиеста или Корса. Евтини и здрави. ПП Видя ли и Кънчо на колегата Бубачко! Офертата е прекрасна, според мен! Сега видях, че е продадена...ПП Ключаря също, гледам, е пуснал Пунто за продаване. Зеленото, за 800 лв.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
Не всеки може да си позволи кола, която да не е "трошка".За някои и най-добрите коли в този форум са трошки, а за други това им е единственото превозно средство, на което се радват.За това за 1500лв може да се вземе нещо, което да става за каране и да върши чудесна работа.Все пак всичко е спрямо стандарта на хората, за това с две думи да се заклеймяват хора, които нямат финансови средства е меко казано нечовешки.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар