Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дилема-смяна на двигател или смяна на автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дилема-смяна на двигател или смяна на автомобил

Точно пред тази дилема стоя...Аз своя избор почти съм го направил,само уточнявам подробностите,но все пак искам да чуя вас,на мое място как бихте потъпилиСитуацията е следната- колата е фиат мареа тд100 . Преди седмица получи инсулт Замина турбото, а двигателя е омесил води с масла и компресия йок. Тоест ако се ремонтира си говорим за сума от сорта на около 1000лв +-150 не е разлика,затова да не задълбаваме в това точно. Предницата е за смяна на два носача с биалетките и отдавна се чува леко свирене от нафтовата помпа(не е правила проблем,но го отбелязвам за протокола) . Общо взето ако искам тази кола да стане това което беше преди 5 години,трябва сериозен ремонт. Струва ли си според вас,вкарването на толкова много пари в кола,чиято реална стойност на пазара е 1500 до 1900лв ? Вариантите са или да я правя-дали ще е смяна на двг с друг или ремонт не е толкова важно сега или да я карам за разкомплектоване с надеждата от моргата да взема 450лв ... Засега в една морга съм проверил и получих уникалния отговор: " Ква е колата....оффф не ме занимавай ,не ни трябва такава" Интересно каква трябва да е,че да я вземат за части В краен случай може да се наложи да отиде за скрап,защото нямам възможност да я продавам част по част. Вие как бихте постъпили в подобна ситуация? За сравнение давам,че мареа жтд тук във форума се продава за малко над 2000лв ,като човека е изключително интелигентен и склонен на компромис. Очаквам сериозни мнения ,а съболезнования за колата не приемам-не е човек и не мисля да я жаля като такъв КАзвам го защото колегите ме гледат сякаш няма да правя кола,а ще лекувам болен от тежка болест...
    ex.Мареа ТД100

АЗ имам брава тд100 и съм влюбен в този двигател. Но ако съм на твое място, бих постъпил така. Бих взел колата с JTD(ако си заслужава разбира се, или някоя друга), а тази бих разглобил на части, които могат да послужат за резервни на новата и по между другото, някой ако се обади, за някоя част, да я продам, а купето за скрап.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Тази пролет минах по този път като блокира Пунтото-в моргите не я искат,за скраб най-много 250 лв.Накрая я пуснах за продан цялата и я продадох за 700 лв..Не си заслужава,според мен да наливаш пари за ремонт-махай я и вземай друга,особено,ако е форумна.
      PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
      Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Щом нямаш сантиментални съображения към автомобила,няма какво да я мислиш. Гледаш другата и ако ти хареса я взимаш.ПП.Ако е тая зелената в Бургас да не пропуснеш да се обадиш.Драго ще ми е да се видим.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не, аз не бих правил тази кола при така описаната ситуация.
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

ДА,гледах зелената в бургас и ако имах парите кеш,нямаше дамисляА ако познаваш някой от Бургас,който да помогне с покупката(всмисъл да каже едно по-компетентно мнение) или сервиз където да я закарам и да я проверят,не само ще се видим,ами и голяма почерпка ще трябва да правя А като стана въпрос за сантименталност...първите два дни ми мина това чувство. Няма смисъл от сантименти,особено като става въпрос за неодушевен предмет.Да видим дали всички сме единодушни,че ремонта не си струва
            ex.Мареа ТД100

Коментар

Не си струва, гледай смело към следващата
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Не съм запознат със дизела като цяло.Никога не съм имал дизел и не се наемам да давам оценка за двигателя. За ходовата част може да прегледаме в сервиз. За двигателя ще питам колегите от Бургас да препоръчат някой сервиз за оглед.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ако имаш кинти за нова - нова, ако не - ДВГ втора ръка.

Коментар

Дори не трябва да се замисляш,давай към следващата.Тази я пусни за 500лв
                    Peugeot 307 2.0i ГИ
                    ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Не знам в Търново как са моргите, но за Темпрата на милото от Надин в София дадоха около 400 лв, при това доста я обезкостихме преди да я вземат, и дойдоха да си я вземат с техен транспорт.Иначе пред мен стои подобна дилема, но за нея - в отделна тема скоро.От друга страна - идеалният вариант е да я разкостиш сам (с помощ от приятели) и ако има къде да съхраняваш частите - да я продаваш част по част.От Делтата брат ми досега е изкарал толкова, за колкото купи Бравото (2300лв). А и има още части из гаража.Отделно една част директно си влязоха в Бравото (салон, ауспух, джанти).Единственият недостатък е, че не идват парите наведнъж, ами малко по малко. Но точно когато се чудиш от къде да вземеш някой лев - хоп - някой ти купи нещо... я врата, я глава на двигател, я седалки, я калник, я фар...я някоя пластмаса.

Коментар

Аз ако бях в подобно положение, тъй като не ми се занимава да я продавам част по част, пращам я в някоя морга. След това мисля за следващата.
                        Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
                        Punto GT 1.4 Turbo '99
                        Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Ами сантиментална стойност при мен - да. Но както казваш кола е идва друга, която ще си правиш и караш с кеф. Лично вземай друга може да се замислиш и за друг модел, а тази ако имаш възможност на части, а ако ти трябват пари на момента давай цялата някъде или форума или някоя морга или скрап
                          Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

За тея пари се намира вече JTD,хвърляй на някоя морга за 500-600 лв. и взимай нещо друго.
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Ако си се насочил сериозно към зеленото комби в Бургас, можем да отскочим с Краси тия дни да го видим. И в сервиз, при един приятел, ще я закараме, ако кажеш...
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
                              Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
                              Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Working...
                              X