BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бюджетен компютър (дъно+процесор)
Collapse
X
-
Аз преди седмица купих доста прилична машина от hardwarebg форума за 80лвДъно: Biostar A690G M2+Процесор + марков охладител(IDLE температура 25 градуса!): AMD Athlon 64 X2 4200+ @3GHz 1,328v AC Alpine 64 Pro Rev.21x2GB A-DATA Vitesta Extreme Edition 1066+ 5-5-5-15 2T 2,1V @ 1001 MHz 5-5-5-18 2T 2.1VТа с тази машинка без проблем с win xp подкарва всякакви флашове и тн.Ако търсиш нещо наистина евтино по-добре търси секънд хенд има добри оферти.Вградената видео карта подкарва добре клипове на монитор с резолюция 1440х900
Коментар
-
Колега между windows и windows има разлика. Има 2-3 МНОГО полезни програмки особено при по-старите компютри, който така оптимизират системата че започва да работи с над 100% по-бързо. Аз тази машина която споменах я взех и търсех възможно най-евтиния вариант, защото е за майка ми, която сяда около половин път в седмицата на компютъра да си чете за зодията и да си види фейсбука. Ако машината се ползва ежедневно съм по-съгласен да вложат някакви средства. Интел е по-добра опция пред АМД, но е и по-скъпа. Самия факт че има съвсем ново поколение АМД процесор по 145лв (AMD Athlon 750K quad core) и около 4 годишен E8400 (2 ядрен) който втора употреба върви около 80-90лв без гаранция, само по себе си говори. Ако навлизаме пък в теми за хубаво изграждане на компютри, не мога да не спомена че захранването е в основата на всичко. Масово по-старите компютри са с едни изклатени захранвания по 350-400вата с цена 10-15лв, а дали хората имат идея колко е важно захранването за компонентите и производителността и дълголетието им съм сигурен че не. Като човек който претендира че разбира (визирам себе си) съм с горепосочения Атлон за 150лв и захранване 650-ватово за 185лв, като китайско такова може да се намери за 40лв, но бих ли изложил системата си на подобна агония и риск...ами не. Та колега ако ще взимаш нови компоненти, помисли и за захранване има евтинки Фортрони по 400w, ще ти свърши прекрасна работа.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Заинтригувахте ме и изрових архивите HP DC 7100Intel Pentium IV HT 2.8 GHz1 GB DDR1 RAM в двуканален режим, 4 модула по 256МВ сложени 2х2.Windows XP 32-bit с всички ъпдейти, машината е маркова и едно време е купена с операционната система. Браузър Google Chrome.Пробвах и с вградената видео карта и с ATI Radeon X1600 /256MB RAM/ сложена на PCI-E слота и свързана с HDMI кабел към 23" 1920x1080 монитор. Резултата е плачевен - процесора не пада под 70% въпреки външното видео, често стига до 100%, а героите се движат много забавно в режим цял екран и 1080р качество. Трябва си и процесор, не само видео явно. Интересното е че му остава свободна RAM.Поне си припомних едно хубаво време на много експерименти и запалих старата машина, сега ще си я ръчкам поне една седмица за кеф преди да отиде на тавана отновоFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Едноядрените процесори нямат нищо общо с новите Intel Core сериите или новите AMD процесори. Вярно, че Intel са в пъти по-добри от към математика, но пък на АМД видеото трепе яко. Въпреки това аз съм си пристрастен и предпочитам като колегата по-горе дори Celeron G1610 пред което и да е AMD... А ако погледна и консумацията АМД пак остава в дъното на предпочитанията ми.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Какво мислите за това като за 499лв?http://laptop.bg/laptops-hp-HP_255-hp_255_H6Q17EAНякой имал ли е възможност да тества дали се справя този процесор/видео с видеото - Full HD, флашове и т.н.?До колкото разбрах този процесор се бие с интелския Атом, но все пак може да са му интегрирали хардуерни инструкции и с моите изисквания да се справя чудесно, за това питам.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар