Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бюджетен компютър (дъно+процесор)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Благодаря.Дисковете са САТА 2х250ГБ - сега работят в РАИД-0, но ще се делят да рабтят отделно.Сегашната конфигурация е някакъв Атхлон Х2 3400+ или нещо такова с едно видео GeForce TI4200 AGP.За това, което казах много се съмнявам, че като излезе голям флаш - да речем full hd от youtube-а, че въпросните лаптопи ще могат да ги изкарат без проблем.Единствено под въпрос е записвачката, че по спомен беше на ИДЕ, но хайде, това не е болка за умиране. И без това до този момент сестрата я е сложила 1 диск, я не.
    Хм, изпадна ми едно почти десет годишно Фуджитсу-Сименс, турнах му вин 7 и всичко върти.. а даже не е двуядрен, а е някакъв пентиум.Връчил съм на дребния да играе майнкрафт на него - държи си 20тина фрейма на фулскриин.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Виж тук : http://helpx.adobe.com/flash-player/...mlСпоред мен проблема ти е по-скоро софтуерен, не вярвам този хардуер да не може да се справя с HD, все пак не е първия Атлон..+1 за Квант сервиз, виж нещо на Dell и ще си доволен..аз взех също тази година няколко машини за нисък бюджет и няма недоволни.
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

От Квант съм си взел един лаптоп Dell d610за 220 лв.преди две години процесор 1,86 ram 2 gb,работи идеално и от както го имам не съм пускал пс то което е с доста по добри параметри. Нямам ядове с нищо,подкарва всичко .И аз смятам че имаш проблем със софта.

Коментар

kiriluz1 написа:
          От Квант съм си взел един лаптоп Dell d610за 220 лв.преди две години процесор 1,86 ram 2 gb,работи идеално и от както го имам не съм пускал пс то което е с доста по добри параметри. Нямам ядове с нищо,подкарва всичко .И аз смятам че имаш проблем със софта.
          Искаш да кажеш, че с този лаптоп може да изгледаш това филмче в HD формат?http://www.youtube.com/watch?v=XSGBVzeBUbkМоже ли само да потвърдиш?Пускаш го и от долу, където е зъбното колело кликаш и избираш най-горното, където пише 1080p.След това започва зъбното колело да се върти и след 2-3 секунди излиза върху него HD надпис.И като излезе този надпис върху зъбното колело да кажеш дали филмчето продължава да си се движи без проблем.Мерси.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз днеска взех едно марково - Dell Vostro. Много приличен външен вид, USB-та отпред,отзад, двуядрен Intel na 2,93Ghz, 2GB ram, DVD-RW, 250GB hard. 250лв. 6 мес. гаранция. Ако те интересува, кажи да ти дам контакт.Ако искаш по-подробно инфо-утре, че още е в багажника
            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Коментар

Единствено Оги е дал конкретно и смислено предложение по темата, а именно дъно+процесор до 200лв. Взимаш си нови с поне три години гаранция и знаеш, че ще ти вършат работа още дълго време. А тия ретро компютри втора употреба нито знаеш колко още живот им остава, нито могат да се сравняват като производителност дори и с най-слабите съвременни процесори, а отделно, че не са и чак толкова евтини.
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Като най-евтиното решение е една външна втора ръка ati 5450 hd видеокарта, процесор 2-ра ръка ati 5200+ е минимума, за препоръчване е ати 6000-7000 и 4гб 800мхз рам,захранването да е 400вата.Ако дъното е am3+ процесора да е amd x2 240 или 250,260.Рамта също да се смени с ddr3 ако се поддържа, ако не 4gb ddr2 800mhz(2x2gb 800mhz).Ако искаш пиши на skype: fainttosemsedem , той може да те уреди с евтини части за пс - втора ръка.Магазина му се намира в София на лъвов мост точно до спирката на 85 автобус посока централна гара, в базара до аптеката му е магазина, ако искаш директно го посети на място. Даже той изкупува използвани части за компютри/лаптопи, може да му занесеш старите части и да вземеш 2-ра ръка по-евтино.Процесорите са горе-долу като двигателите на автомобилите,само дето не подлежат на ремонт.Успех!

Коментар

Yavor написа:
                    BO написа:
                    Благодаря.Дисковете са САТА 2х250ГБ - сега работят в РАИД-0, но ще се делят да рабтят отделно.Сегашната конфигурация е някакъв Атхлон Х2 3400+ или нещо такова с едно видео GeForce TI4200 AGP.За това, което казах много се съмнявам, че като излезе голям флаш - да речем full hd от youtube-а, че въпросните лаптопи ще могат да ги изкарат без проблем.Единствено под въпрос е записвачката, че по спомен беше на ИДЕ, но хайде, това не е болка за умиране. И без това до този момент сестрата я е сложила 1 диск, я не.
                    Хм, изпадна ми едно почти десет годишно Фуджитсу-Сименс, турнах му вин 7 и всичко върти.. а даже не е двуядрен, а е някакъв пентиум.Връчил съм на дребния да играе майнкрафт на него - държи си 20тина фрейма на фулскриин.
                    Защо така мъчиш сина ти едвам да играе minecraft с 20 фпс.Вземи му купи един нов компютър четириядрен с 8гб рам и 2гб видеокарта, да не се мъчи.

Коментар

dubi95 написа:
                      Yavor написа:
                      BO написа:
                      Защо така мъчиш сина ти едвам да играе minecraft с 20 фпс.Вземи му купи един нов компютър четириядрен с 8гб рам и 2гб видеокарта, да не се мъчи.
                      Компютъра е обещан отдавна, но само при отлични учебни резултати за завършване на четвърти клас.Не-купуването на компютър в случая има стимулиращ и педагогически ефект.Мога да си позволя да му купя какъвто и да е компютър още днес, но умишлено не го правя - просто е прекаелно пълен с техника и лиготии...В стаята му освен старата щайга, която цитирах стои и моя лаптоп, който е двуядрен с външно видео ( но на него minecraft не тръгва поради несъвместимост с видеокартата), има PS2, има PSP, носи в джоба си стария ми iPhone, ползва домашния ни iPad най много от всикчи... И викаш моментално да му купя още един компютър...Нека поиграе още малко с 20фпс, за да може да оцени после като заиграе с 100фпс...Живот и здраве май месец ще пусна тема за събиране на як геймърски комп...

Коментар

Yavor написа:
                        dubi95 написа:
                        Yavor написа:
                        BO написа:
                        Компютъра е обещан отдавна, но само при отлични учебни резултати за завършване на четвърти клас.Не-купуването на компютър в случая има стимулиращ и педагогически ефект.Мога да си позволя да му купя какъвто и да е компютър още днес, но умишлено не го правя - просто е прекаелно пълен с техника и лиготии...В стаята му освен старата щайга, която цитирах стои и моя лаптоп, който е двуядрен с външно видео ( но на него minecraft не тръгва поради несъвместимост с видеокартата), има PS2, има PSP, носи в джоба си стария ми iPhone, ползва домашния ни iPad най много от всикчи... И викаш моментално да му купя още един компютър...Нека поиграе още малко с 20фпс, за да може да оцени после като заиграе с 100фпс...Живот и здраве май месец ще пусна тема за събиране на як геймърски комп...
                        Скоро един приятел си сглоби, за към 4 бона стана невероятна машината (овърклокната и т.н.), Crysis върви мега мазно на топ максимални настройки. Ако искаш мога да питам и да ти дам в детайли всяко едно нещо по конфигурацията.

Коментар

Е те тука ме взе на подбив вече...4 бона е твърде прилична сума, че аз за по малко наскоро купих Алфа 147, 2002 година..Вероятно бюджета ще е около 4 пъти по-малък

Коментар

Yavor написа:
                            Е те тука ме взе на подбив вече...4 бона е твърде прилична сума, че аз за по малко наскоро купих Алфа 147, 2002 година..Вероятно бюджета ще е около 4 пъти по-малък
                            Сори ако е прозвучало така, ама ти каза як геймърски комп, и аз се сетих за този наистина як геймърски комп

Коментар

4к, за комп, за кризата да върви мазно, хайде няма нужда .По темата, скоро събрах приличен комп от части втора ръка: Атлон Х2 245, дъно гигабайт с чипсет 770, 6 ГБ рам, и видео 8600ГТ. Всичко това ми излезе 150 лева точно. Видеокартата само не ми харесва, ама видео 1080HD върви без проблем. Остава само да взема един нов сата диск, и това е. За нормално ползване (интернет, филмчета, някоя игра) е перфектен. Реално погледнато, компютрите от последните 5-6 години, точно за домашна употреба, всички се справят чудесно.
                              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Аз преди седмица купих доста прилична машина от hardwarebg форума за 80лвДъно: Biostar A690G M2+Процесор + марков охладител(IDLE температура 25 градуса!): AMD Athlon 64 X2 4200+ @3GHz 1,328v AC Alpine 64 Pro Rev.21x2GB A-DATA Vitesta Extreme Edition 1066+ 5-5-5-15 2T 2,1V @ 1001 MHz 5-5-5-18 2T 2.1V Та с тази машинка без проблем с win xp подкарва всякакви флашове и тн. Ако търсиш нещо наистина евтино по-добре търси секънд хенд има добри оферти.Вградената видео карта подкарва добре клипове на монитор с резолюция 1440х900
                                BMW E46 coupe
                                Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Working...
                                X