Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бюджетен компютър (дъно+процесор)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бюджетен компютър (дъно+процесор)

Здравейте,Тези, които са в час със сегашните дъна и процесори нека препоръчат нещо евтино за работа.Сестрата има един архаичен Атлон и вече флаш-а обикновено не върви. А както знаете повечето неща в нета са на флаш и като влезне в 2-3 сайта и ПЦ-то умира.Та за това ми се иска да взема едно дъно+процесор+памет и да изхвърля старото нещо от кутията и да набутам новите и да вземе да може да ползва фейса пълноценно, без да зацикля скролването из страниците.Та за това най-добре някое дъно с вградена видео карта - нещо nVidia, че повече ми харесват и останалата плънка.Като целта е нисък бюджет.Ако някой има и втора употреба нещо такова - хубаво и евтино, може да свирка - не държа да е чисто ново - просто трябва да върши работа.Благодаря за предложенията.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Само да вметна, че вградените видеокарти вече са "вградени" в процесора, а не в дъното, тоест nvidia може да имаш само като външна. От това, което съм изчел в hardwarebg разбрах, че ако ще ползваш процесор с вградено видео без външна видеокарта, AMD е по-добрият вариант, като дори се играят и игри. Но и с Intel, за флаш и филми е напълно достатъчно. Тъй като вграденото видео няма собствена памет, а ползва от RAM паметта на компа, задължително две плочки вместо една двойно по-голяма (2x2GB вместо 1х4GB, 2х4GB вместо 1х8GB и т.н.), защото видеото се възползва от двуканалния режим и пак според споменатия форум това се усещало значително. Според мен каквито и нови дъно плюс процесор да вземеш, при тези леки изисквания, все ще свърши работа.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Ако е за нови части, за мен APU-та на AMD са идеални. Процесори с 2, 4 ядра, с вградено в тях видео и то не лошо. Такъв биващ процесор е 100-на лв и максимум толкова едно дъно, и още, не повече от 100лв за рам и захранване. За 300лв става супер машинка, за интернет, филми, леки игрички.
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

dikanio написа:
        Само да вметна, че вградените видеокарти вече са "вградени" в процесора, а не в дъното, тоест nvidia може да имаш само като външна. От това, което съм изчел в hardwarebg разбрах, че ако ще ползваш процесор с вградено видео без външна видеокарта, AMD е по-добрият вариант, като дори се играят и игри. Но и с Intel, за флаш и филми е напълно достатъчно. Тъй като вграденото видео няма собствена памет, а ползва от RAM паметта на компа, задължително две плочки вместо една двойно по-голяма (2x2GB вместо 1х4GB, 2х4GB вместо 1х8GB и т.н.), защото видеото се възползва от двуканалния режим и пак според споменатия форум това се усещало значително. Според мен каквито и нови дъно плюс процесор да вземеш, при тези леки изисквания, все ще свърши работа.
        Само да вметна, че графичните карти, които се намират в процесора - специално за интел процесори, се прозивеждат след 2010 година. Тоест Intel HD Graphics се води серията от графични карти. Тъй като колегата търси бюджетно решение, тези са малко по-скъпички. За това по-добре, колега, кажи за какъв бюджет говорим за да може да ти се даде по качествена информация. Аз лично бих разгледал някоя от фирмите, които продават компютри втора употреба. Има доста добри оферти, които ще ти свършат работа. Без да се знаимаваш с упражнение да сменяш, дънни платки, процесори и т.н. Направо изхвърляш стария и пускаш новия .
        Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
        Punto GT 1.4 Turbo '99
        Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Бюджета съм го казал - възможно най-нисък.По първоначални данни ме ориентираха - едно дъно, един процесор и 4ГБ РАМ около 200лв.За това бюджета се върти около тази сума.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не искам да правя реклама, но слагам линк към сайт, за примерна конфигурация, за примера който дадох по-горе. http://iskampc.com/pc-office-series-...a4000-401.htmlп.п Не видях сумата от 200лв.
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Не ми трябва кутия, захранване, твърд диск. Няма смисъл да плащам за тия неща.За това питах конкретно нещо, което би ме заинтригувало като предложение.Благодаря все пак.
              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Пазарувал съм няколко пъти служебно (повече от три) и съм доволен от обслужването и стоката. Предпочитам маркова машина пред събрана в някой гараж. Успех.п.п. да не се счита за реклама.....моляhttp://www.crash-bg.com/kompiutri.html

Коментар

аха, или от Квант-сервиз. Колега си взе миналата седмица за 127 кинта напълно прилична машина на Фуджицу-... .
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Компютър

Аз предиш имах подобен проблем Като преинсталирах ХР се оправи и наче си купих едни за 50 лв /с намалението /от заложната до работататс добри параметри
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Боби, ми за 200лв се взима приличен дрът лаптоп бре...Даже може и батерията да му работи http://prodavalnik.com/hp-nc4400-int...h900-i37522963
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Явка, то ако си говорим за лаптоп - имам такъв без батерия за 190лв. - двуядрен интел, 1гб рам, 120 диск, уайфи, камера и прочие. Не съм тествал записвачката дали работи, но и това ще стане.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Понеже няма да сменяш захранване, диск...... не е лошо като купуваш новото да гледаш да има нужните слотове. Защото ти предлагат много неща, но не казваш старото дали е АТА/САТА..............

Коментар

Интел-базирана с-ма:1. Дъно: ---1.1 Gigabyte GA-H61M-DS2, цокъл 1155 - 71 лв.---1.2 ASROCK H61M-DGS, 1155 - 70 лв.2. Процесор:---2.1 Celeron G1620 - супер-мизерен - 63 лв. ---2.2 Pentium D. Core G2030- 95 лв.3. Памет:---3.1 А-Дата 1600 - 2 ГБ: 36 лв. / модул. 2 модула = 72 лв. ---3.2 Кингстън - 1 ГБ: 22 лв. / модул. 2 модула = 44 лв.Сума: от 177 до 237 лв.АМД-базирана с-ма:1. Дъно: ---1.1 GIGABYTE F2A55M-S1, цокъл FM2 - 77 лв.---1.2 GIGABYTE F2A55M-DS2, FM2 - 83 лв.2. Процесор: Не съм сигурен дали предложените два модела имат радиатори и вентилатори в комплектите си. Ако нямат - за 30-40 лева може да се вземе приличен охладител. ---2.1 AMD A4-4000 X2, HD 7480 - 75 лв, ---2.2AMD A4-6300 X2, HD 8370D - 91 лв, 3. Памет:---3.1 А-Дата 1600 - 2 ГБ: 36 лв. / модул. 2 модула = 72 лв. ---3.2 Кингстън - 1 ГБ: 22 лв. / модул. 2 модула = 44 лв.Сума: от 176 до 246 лв. Предложените конфигурации са съвсем примерни, с почти най-евтините компоненти, с крайни клиентски цени с ДДС. Всички предложени платки имат само SATA 2 конектори.

Коментар

Благодаря.Дисковете са САТА 2х250ГБ - сега работят в РАИД-0, но ще се делят да рабтят отделно.Сегашната конфигурация е някакъв Атхлон Х2 3400+ или нещо такова с едно видео GeForce TI4200 AGP.За това, което казах много се съмнявам, че като излезе голям флаш - да речем full hd от youtube-а, че въпросните лаптопи ще могат да ги изкарат без проблем.Единствено под въпрос е записвачката, че по спомен беше на ИДЕ, но хайде, това не е болка за умиране. И без това до този момент сестрата я е сложила 1 диск, я не.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                              X