Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спомени от соца

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А ето как нашите управници разпределят общото благо на народа . http://novinarko.com/Skuchno-vi-e-i-...-gledayte-seir
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
      Колеги , нека не сравняваме ония години с тия години . Темата имаше за цел да информира как и при какви условия сме живяли ние когато сме били млади .Ами ако ви кажа че до 1960 година нямаше комбайн да жъне житото ами всичко се жънеше на ръка .И после на хармана цял месец се вършееше .И за това не е виновен социализъма ами просто времената бяха такива .
      +Вие упорито и нагло продължавате със своята пропаганда! Продължавате най-безпардонно да се опитвате, да манипулирате, подменяте истината и да навявате на мисълта, че социализъма не е виновен - виновни са времената, годишните сезони, вулканите и животните в гората.Кой още е виновен, г-н Коцев? И на този въпрос няма да искате да отговорите, нали? Както не ми отговорихте - как беше детството в социализма? Как?

Коментар

То и твоята позиция да търсиш комунистическо вмешателство дори в дисбаланса на вселената е също толкова нелепа, не мислиш ли?А Коцев е толкова агитатор колкото и аз съм доцент по право.Ясно, ненавиждаш соц миналото и това си е твое право.Само дето имам подозрения, че не си бил там в съзнателното си съществуване и най-малко за това е неуместно да опонираш така остро на хора, които имат поглед и на онова и на това време.Запази си енергията за нещо по-смислено от това да бълваш огън и жупел за време, за което само си чел.Да не говорим, че и чорапите да си разплетеш не можеш да промениш миналото!
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
          То и твоята позиция да търсиш комунистическо вмешателство дори в дисбаланса на вселената е също толкова нелепа, не мислиш ли?А Коцев е толкова агитатор колкото и аз съм доцент по право.Ясно, ненавиждаш соц миналото и това си е твое право.Само дето имам подозрения, че не си бил там в съзнателното си съществуване и най-малко за това е неуместно да опонираш така остро на хора, които имат поглед и на онова и на това време.Запази си енергията за нещо по-смислено от това да бълваш огън и жупел за време, за което само си чел.Да не говорим, че и чорапите да си разплетеш не можеш да промениш миналото!
          Ясно е, че Коцев няма да отговори. Не очаквам.А ти имаш ли отговор? Как беше в миналото? Кое получи ти от миналото - Мерцедеса ли!? Какво получихте в миналото, което сега ви се отне?

Коментар

След 8 страници мнения?!? Не мисля, че ти си склонен да приемеш каквато и да било от положителните страни на соца.Явно обаче за теб е важно, че сега караш Мередес пък едно време не можеше.Е - за мен няма никакво значение. И тогава имаше коли, които не можех да си позволя.Сега да не мислиш, че няма?Онанизма с материални блага сега придобити с помощта на средства с които не разполагаме изобщо не е нещото, с което менструацията ме привлича неудържимо. Или демокрация беше... Все тая - бъркам ги тези 2 термина ама то е едно и също
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

PASSARELLA написа:
              Както не ми отговорихте - как беше детството в социализма? Как?
              Детството тогава беше ... ами истинско! :D
              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

^ Истинско, ама според кой? Сигурен съм, че днешните деца ще казват същото след 20-30 години.И аз съм на това мнение, но добре разбирам, че всичко е въпрос на гледна точка.А и да е било истинско не е било заради комунизма, а защото просто няма какво да правиш, освен да играеш навън с другите деца.Сега таблети, смартфони, плейстейшъни...
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Никъде не съм обяснявал, защо е било истинско!Просто си беше ... какви са причините - нека господа философите, които са около 98 % от членовете на форума, да обяснят! П.П. И не си мислете, че аз нямам причини да мразя тогавашната власт ... имам си!
                  I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Аха. Ей това е то аргумент - просто си беше истинско. Разбрахме се.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ясно е, че Коцев няма да отговори. Не очаквам.
                      Уф пусто , чудя се какво да ти отговоря. Все едно тия които са били на 5-6 години когато дойде демокрацията да плюят по това време ,че не са имали таблети ,джиесеми и компютри а сега почти всяко дете има . Ами по това време и на запад не бяха така масово разпространени.Все едно да говорим защо преди 9 септември нивите се оряха предимно с волове и коне . Защо при социализма почнаха да се орат с разни руски трактори с ниска производителност а сега гледам модерни западни трактори които само за два дни изораха площите на цялото село. За това пак казвам ,времената бяха такива .В спомените на моето детство е запечатано времето как баща ми , майка ми и дядо ми ожънаха двата декара с жито ,докараха го на снопи в двора ни , дядо заби един кол на средата на двора , завърза към него кравата и тя влачеше едно нещо наречено диканя и обикаляше около кола. Та тая диканя ронеше зърното от стеблото . Сноповете се разхвърляха около кола и диканята ронеше зърната . После се махаше сламата , смиташе се зърното заедно с плявата и с така наречената веялка се отвяваше плявата и оставаше зърното . Говоря за годините 1950- 1955.Въобще много неща мога да ти говоря за детството ми , но това е най хубаво да стане на някоя форумска среща . :D

Коментар

спомени

Нищо простено му е на момчето Уато няма спомени от тогава . :D Спомням си че почивките бяха 14 дни последния ден даваха суха храна за изпът Водеха почиващите по забележителности и културни развлечения Имаше забави и екскурзии Във Велинград имаше и 3 нощни бара и все бяха пълни ресторантите също .Във всички почивни станции имаше културно масовик отговаращ за доброто прекарване на почиващите
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

OMG никога няма да се оправим...

Коментар

style34 написа:
                            OMG никога няма да се оправим...
                            Щото липсват културно-масовиците ли?

Коментар

Екзактно.

Коментар

Вечният спор.Яйцето или кокошката е първо. :D :D

Коментар

Working...
                                X