@jenshen73Понякога не съм съгласен с теб, но БРАВО за поста ти.А това, че човек си спомня само хубавите неща или поне предимно, съм абсолютно съгласен. Разправят, че и престъпност е нямало тогава, но дали е нямало, дали просто не се е знаело за нея... Риторичен е въпросът.Това е положението - партийните деца ако не са шефове на отдели в Тошиба, са станали шефове и крупни бизнесмени в България.А смешните, грозни, сиви магазини и аз ги помня с по 5 боклука на щанд...Относно цените - когато има 3 неща в магазина може и да ти стигат парите. Когато, обаче има плосък телевизор, смартфончета, таблетчета и почваш повече да искаш, повече да харчиш и повече да нямаш.Ето, и аз нямам, ама видях един часовник за 400 лева и мисля да го лепна другата седмица. А ако го нямаше - хоп спестени.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спомени от соца
Collapse
X
-
Ех, какви Заразани правехме тогава .... :D http://kozev.moifoto.ru/65902?moifot...fc81fa28b11d96
Коментар
-
Immortal написа:Като каза Женшена пенсиите в цифри, та се сетих да направя едно сравнение, да видим дали, аджеба, едно време е било много евтино. Да започнем от там, че баба ми взимаше 35 лв пенсия, а сега майка ми взима 350. Т.е.1:10. За яснота ще умножа и всички цени, които помня по 10, за да сравним със сегашните при приравнена покупателна способност: бял хляб -4.20; хляб добруджа -3,60. Кисело мляко бурканче 2.60. 1 кВч ток - 0.30 лв, билетче за автобуса до града 2,00 лв (сега е 1 лв), обикновена вафла 0,60; шоколадова вафла 1,20; баничка 2,60 лв, телевизор цветен 10500 лв, автомобил ЗАЗ 50000лв..... Ето колко евтино е било едно време.
Коментар
-
коцев написа:Да правим , ама няма с кого . Всеки се е свил в черупката от безпаричие.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
коцев написа:Immortal написа:Като каза Женшена пенсиите в цифри, та се сетих да направя едно сравнение, да видим дали, аджеба, едно време е било много евтино. Да започнем от там, че баба ми взимаше 35 лв пенсия, а сега майка ми взима 350. Т.е.1:10. За яснота ще умножа и всички цени, които помня по 10, за да сравним със сегашните при приравнена покупателна способност: бял хляб -4.20; хляб добруджа -3,60. Кисело мляко бурканче 2.60. 1 кВч ток - 0.30 лв, билетче за автобуса до града 2,00 лв (сега е 1 лв), обикновена вафла 0,60; шоколадова вафла 1,20; баничка 2,60 лв, телевизор цветен 10500 лв, автомобил ЗАЗ 50000лв..... Ето колко евтино е било едно време.
Коментар
-
Yavor написа:Айде ся, пак се стигна до това че нафтата е била само за печките...Няма начин да няма начин!
Коментар
-
style34 написа:@jenshen73Понякога не съм съгласен с теб, но БРАВО за поста ти.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
коцев написа:УФ , аз ли кесим пиша ,вие ли не ме разбирате . Хвалил съм и продължавам да хваля хубавите неща от оня строй както и хубавите неща от демокрацията . Е те това го разбере най после . :D :D :Dкоцев написа:Да правим , ама няма с кого . Всеки се е свил в черупката от безпаричие.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Бе аз ги имам и 25лв , ама останалите като нямат ?? На мен от соца най ми липсва партийния секретар. Като се зададеше "празник" от тъй наречените манифестации като тръгнеше горкия с един лист в ръце и ни караше всеки да се подпише че ще присъства на манифестацията . Винаги съм му отказвал да се подпиша , но винаги съм ходил на манифестация ,защото после .... нали ме разбирате . И напразно сравняваме времената и какво е имало при тях . Все едно аз да казвам че преди 9 септември е било много лошо в България ,защото бях във втори клас когато ни прекараха ток в къщи и разсилния с барабанчето вече го замениха с радиоточка .Ами такива са били времената и възможностите на хората .И сега не всеки може да си позволи лукса да има такива хотели по морето , такива хижи в планината , ама доста другари имат . Темичката е хубава и хубаво се забавляваме . :D :D
Коментар
-
коцев написа:Бе аз ги имам и 25лв , ама останалите като нямат ?? На мен от соца най ми липсва партийния секретар. Като се зададеше "празник" от тъй наречените манифестации като тръгнеше горкия с един лист в ръце и ни караше всеки да се подпише че ще присъства на манифестацията . Винаги съм му отказвал да се подпиша , но винаги съм ходил на манифестация ,защото после .... нали ме разбирате . И напразно сравняваме времената и какво е имало при тях . Все едно аз да казвам че преди 9 септември е било много лошо в България ,защото бях във втори клас когато ни прекараха ток в къщи и разсилния с барабанчето вече го замениха с радиоточка .Ами такива са били времената и възможностите на хората .И сега не всеки може да си позволи лукса да има такива хотели по морето , такива хижи в планината , ама доста другари имат . Темичката е хубава и хубаво се забавляваме . :D :D
Коментар
-
И още една мисъл ме гложди . Абе как при соца всички затворници ги изкарваха на работа по обектите и къде ли не , а сега лежат по стайте и им се плаща за храна, за топло , за осветление повече отколкото на обикновен трудов човек. Не е ли редно докато стоят по затворите да работят та да си изкарат парите за разходите по тях ???
Коментар
-
А ако няма работа-пет Краза с едри камъни,и бой с чуковете станат ли на фракция карай на насипа после пак едри камъни и тн И през почивката -бой - като излезе да не смее да си спомня какво е било И нека съм краен......Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар